Pomidorki koktajlowe - 1cz.
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Mateusz
- 100p
- Od: 13 lut 2008, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miałem je w ubiegłym roku. Rzeczywiście krzaki były malutkie i było dużo owoców. Niestety nie zrobiłem im zdjęć. Ale naprawdę gorąco polecam!!!gienia1230 pisze:http://townie.files.wordpress.com/2008/05/micro-tom.jpg
to podobno najmniejsze pomidorki - "Micro tom" wys.12-18 cm w 10-cio cm doniczce
Pozdrawiam,
Mateusz!
Mateusz!
- MagdaMisia
- MagdaMisia
a moje pomidorki "cherolla" wygladają tak
czy taka doniczka na 4 to za mało? mam zamiar postawić je na balkonie.
podparłam jej już palikami i dalej co , przedzieram się przez te watki na forum i dalej nie wiem co teraz mam zrobić . cos piszecie o jakimś prowadzeniu , znaczy się mam mu uszczknać czubek? ale kiedy?
Błagam niech ktoś kto się na tym zna napisze prosta instrukcje obsługi pomidorków(tak dla umysłu ścisłego najlepiej w punktach ) bo póki co wszędzie znajduje po kilka informacji. Już bzika dostaje
czy taka doniczka na 4 to za mało? mam zamiar postawić je na balkonie.
podparłam jej już palikami i dalej co , przedzieram się przez te watki na forum i dalej nie wiem co teraz mam zrobić . cos piszecie o jakimś prowadzeniu , znaczy się mam mu uszczknać czubek? ale kiedy?
Błagam niech ktoś kto się na tym zna napisze prosta instrukcje obsługi pomidorków(tak dla umysłu ścisłego najlepiej w punktach ) bo póki co wszędzie znajduje po kilka informacji. Już bzika dostaje
Każdego pomidorka posadź do osobnej donicy.
Nie uszczykuj żadnego czubka
Kiedy zacznie puszczać pędy boczne wtedy je uszczykuj (tzw. wilki) pomiędzy liśćmi a łodygą będą rosły jakby kolejne wierzchołki pomidorka (to są pędy-wilki)
Prowadź sobie tego pomidorka najlepiej na 3-4 pędy nie więcej
Jeśli jeszcze czegoś nie rozumiesz to pisz
Pozdrawiam
Nie uszczykuj żadnego czubka
Kiedy zacznie puszczać pędy boczne wtedy je uszczykuj (tzw. wilki) pomiędzy liśćmi a łodygą będą rosły jakby kolejne wierzchołki pomidorka (to są pędy-wilki)
Prowadź sobie tego pomidorka najlepiej na 3-4 pędy nie więcej
Jeśli jeszcze czegoś nie rozumiesz to pisz
Pozdrawiam
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Średnica doniczki 30 cm spokojnie wystarczy (może być większa jak takie masz)
Natomiast głębokość to również ze 30cm
Jak się nie mylę to w sprzedaży największe pierścienie do pomidorów (takich do foli czy namiotu ) to 20cm średnica , a wysokość 22cm.
pozdrawiam
Natomiast głębokość to również ze 30cm
Jak się nie mylę to w sprzedaży największe pierścienie do pomidorów (takich do foli czy namiotu ) to 20cm średnica , a wysokość 22cm.
pozdrawiam
Agnieszka