Ogródek Marty cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marto-aż się nie chce wierzyć,że takie tulipany są w realu.U mnie niebieskiego nie będzie, wczoraj Konstanty go wykopał, cebulka nadgniła,trudno.Lawenda nie wybije niestety, ale jest nowa w dość przystępnej cenie,na białą będę znowu polować.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto-moje lawendy niestety nieodwracalnie nie odbiją, może powinnam je była wkopać w górkę piaskową bez doniczek?A moze im zaszkodziły fekalia tego psa z podwórza z parteru?Z uporem maniaka łaził właśnie tam i na lawendy, a państwo nie zamierzają sprzątać nawet jak na schodki narobi.Lawendy drogie nie są,ale nie wiem czy uda mi się upolować białą.
Dziś trafiłam na Dębnikach na różowe pnące truskawki.Wprawdzie zdzierca po 6.50 je sprzedaje,ale nie wiadomo czy na placu będą,wzięłam dwie do wiszącej doniczki.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Gratuluję piwonii!
Tulipany - piękne.
isek
50p
50p
Od: 1 kwie 2009, o 11:30

Post »

Jestem pod ogromnym wrażeniem tego co reprezentuje Twój ogródek. Patrzę i podziwiam w milczeniu bo nie chcę mówić na temat o którym mam blade pojęcie , ale te kwiaty... ;:8 ;:60 naprawdę można się zapatrzeć , i jakość zdjęc mówi sama za siebie , widać za tym osobę chyba perfekcyjną i dokładną? Mam nadzieję że w przyszłym roku u mnie też wzejdą jakieś kwiaty , muszę tylko podpatrzeć u np. Ciebie co sadzić... Pozdrawiam-izabela.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

nigella pisze:Szczere gratulacje z powodu wąskolistnej- startujemy mniej więcej w tym samym momencie!
Też jej pragnęłam! No popatrz jakie ulubienice losu jesteśmy.Proponuję: trzymajmy się razem. :)
Już się chyba trzymamy ;) Ja ściskam kciuki za Twoją - Ty ściskaj za moją :D

Ewa Janina Sadowska pisze:Marto-aż się nie chce wierzyć,że takie tulipany są w realu.U mnie niebieskiego nie będzie, wczoraj Konstanty go wykopał, cebulka nadgniła,trudno.Lawenda nie wybije niestety, ale jest nowa w dość przystępnej cenie,na białą będę znowu polować.
Moje lawendy niestety nieodwracalnie nie odbiją, może powinnam je była wkopać w górkę piaskową bez doniczek?A moze im zaszkodziły fekalia tego psa z podwórza z parteru?Z uporem maniaka łaził właśnie tam i na lawendy, a państwo nie zamierzają sprzątać nawet jak na schodki narobi.Lawendy drogie nie są,ale nie wiem czy uda mi się upolować białą.
Dziś trafiłam na Dębnikach na różowe pnące truskawki.Wprawdzie zdzierca po 6.50 je sprzedaje,ale nie wiadomo czy na placu będą,wzięłam dwie do wiszącej doniczki.
Tak mi przykro z powodu tulipana :( Może następnym razem się uda.
Nie sądzę żeby doniczki im zaszkodziły, ale fekalia psa na pewno. Ja w ten sposób straciłam pierisa - wiosną odkopywałam zeschniętyy krzaczek spod kup psa mojego sąsiada :evil: Biała może będzie na Targach w sobotę :) Mam nadzieję że uda mi się wybrać.
Pnące truskawki!? Nawet nie wiedziałam że takie istnieją! Mi w tym roku marzą się poziomki. Nawet mam na nie miejsce, tylko krzaczków nie zdążyłam jeszcze kupić. Trzeba szybko nadrobić.

Aska pisze:Gratuluję piwonii!
Tulipany - piękne.
:D Halo Asiu! Piwonii jeszcze nie gratuluj - niechże się przyjmie. Nie miała baba kłopotu, załatwiła sobie piwonię i martwi się, czy rosnąć będzie...
Razem z tulipanami dziękujemy :D Jeśli o nie chodzi, to zerknij niżej - mam niespodziankę ;)

isek pisze:Jestem pod ogromnym wrażeniem tego co reprezentuje Twój ogródek. Patrzę i podziwiam w milczeniu bo nie chcę mówić na temat o którym mam blade pojęcie , ale te kwiaty... ;:60 naprawdę można się zapatrzeć , i jakość zdjęc mówi sama za siebie , widać za tym osobę chyba perfekcyjną i dokładną? Mam nadzieję że w przyszłym roku u mnie też wzejdą jakieś kwiaty , muszę tylko podpatrzeć u np. Ciebie co sadzić... Pozdrawiam-izabela.
Iza - miło Cię u mnie gościć :D Zapraszam częściej i dziękuję za miłe słowa :D Perfekcyjna i dokładna - niekoniecznie. Chyba nawet wręcz przeciwieństwo ;) Takiego bałaganu jak u mnie ogródku chyba nigdzie nie znajdziesz - wszystko sadzone jak popadnie. Staram się mieć jakiś plan, ale z reguły zmienia się zanim jeszcze go wprowadzę w życie :roll: Podpatruj, podpatruj - ja też szwendam się po ogródkach innych i zapisuję kolejne chciejstwa ;)

A teraz wspomniana niespodzianka :D Dzisiaj koleżanka przyniosła mi zdjęcia. Wygląda jak Holandia.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pachnie jak Holandia.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A to Wiśnicz w Polsce! Znajomy znajomej ma hurtownię cebul. To co traci termin "przydatności" lub się nie sprzeda, sadzi w polu na zagonach, jak ziemniaki. Tym sposobem ma wielkie połacie ziemi kwitnące wiosną kolorowo jak w bajce. Cudne widoki, prawda? :D
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Martuś :D ależ masz bajeczne tulipanki :D te strzępiaste -cudo, zresztą wszystkie pozostałe też :lol: U mnie na razie kwitną tylko Tarda, już nie mogę się doczekać pozostałych :roll: :lol:
Zdjęcia z kwiatowej szkółki rewelacja, aż chciałoby się wybrać tam z łopatką :wink: :lol:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto-a zatem do soboty!Pola tulipanowe z Wiśnicza są dla mnie niespodzianką, inwentaryzację tam przeprowadzaliśmy zawsze w lipcu.
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p
Od: 8 gru 2007, o 15:22

Post »

Ale masz piękne tulipany, szczególnie urzekł mnie Bellflower, taki delikatny, pastelowy, piękny :)
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p
Od: 8 gru 2007, o 15:22

Post »

Coś mi internet szwankuje(lub strona) i wysłało podwójnie :(
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Niesamowite te łany tulipanów. W Wiśniczu byłam jeden raz, ale poza zamek nie wychylaliśmy nosa...
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aśko-ja byłam jeszcze w więzieniu po protekcji, bo to klasztor dawny,tulipanów nie widziałam, szkoda.
alix
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 20 wrz 2008, o 11:04

Post »

Marto

Twoja kolekcja tulipanów będzie dla mnie inspiracją...

Pozdrawiam cieplutko, bo dziś paskudny i zimny ranek...
Ogródek Alix
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Ho, ho ale tulipany!!! Oczywiście, te Twoje. Czy wykopujesz je w czerwcu i sadzisz ponownie we wrześniu?
Sortując uprzednio? Ja dopóki tak robiłam kwitły zjawiskowo. W pewnym momencie robi się ich za dużo na wykopywanie.
I już. Co takiego podoba Ci się w Bellflower? :) :) :)
Pozdrawiam, nigella
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”