Rhododendrony Eweliny cz.I
Cześć azaliowo-rododendronowa Ewlinko Czy u Ciebie jest ogród dendrologiczny lub coś w tym rodzaju? Mam nadzieję, że ktoś Ci pomaga w tym raju Ja mam małe poletko i nie daję rady. Dzisiaj chciałam kupić właśnie żółty rododendron ale już nie było wiec kupiłam niski czerwony i krzew Mojżeszowy różowy, a wczoraj kupiłam żółtą azalię wysoką do 1,50m. Teraz idę sadzić petunie przed domem. Pozdrowianka.
Ogród suuuuuuuuuuuuuuper Gratulacje i ukłony podziwu.
Ogród suuuuuuuuuuuuuuper Gratulacje i ukłony podziwu.
Pozdrowionka
Hej Ewelinko, cudny ten różanecznik- o takim właśnie marzę. Może uda mi się taki kupić w niedzielę Oczywiście nie taki dorodny, na taki braknie mi kaski, troszeczkę mniejszy. Moje różaneczniki to. Bluerettia i Polarnacht- to wymyśla te nazwy? (różowy i fioletowy), azalie to Maruscha-piękna jest czerwona, Canzonetta-różowa, Schrzeewittchen-biała, Kermesina Rose- różowa z białą obwódką. Ostatni mój nabytek to pachnąca ślicznie azalia pontyjska Narcissiflora. Zapomniałam jak się wstawia fotki, może jakaś podpowiedź
Twoje okazy są niesamowite, a Ty jesteś Tytanem ogrodów. Wczoraj mimo deszczu posadziłam petunie. Pozdrowionka.
Twoje okazy są niesamowite, a Ty jesteś Tytanem ogrodów. Wczoraj mimo deszczu posadziłam petunie. Pozdrowionka.
Pozdrowionka
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Szpileczko ! Nie jestem tytanem ogrodów , bo gdy wczoraj padało nawet nosa nie wyściubiłam z domu, a Ty sadziłaś petunie! Kolekcję Rh. to masz już pokaźną, mam nadzieję ,że zaspokoisz naszą ciekawość i wkleisz zdjęcia. JAK? Po otwarciu ramki :"ODPOWIEDZ" po lewej u dołu masz niebieski napis :" KLIKNIJ ABY DODAĆ ZDJĘCIE". No to "klikasz" . Dalej pewnie już wiesz... Czekamy więc. Pozdrawiam E.
A tu maluchy takie i bąk... rzeczywiście sporo ich kręci się przy różanecznikowych kwiatach, trudno je jednak " namierzyć".
A tu maluchy takie i bąk... rzeczywiście sporo ich kręci się przy różanecznikowych kwiatach, trudno je jednak " namierzyć".
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Najwcześniejszy z moich rododendronów zakończył już kwitnienie
Aby dalej się nie osłabiał , a w kolejnym roku znowu pięknie zakwitł jutro oczyszczę go i powyłamuję przekwitłe kwiatostany. Następnie dostanie nagrodę za piękne kwiatki- porcję swojego ulubionego nawozu
Postępuję tak ze wszystkimi różanecznikami, bo mimo ,że to trochę czasochłonne - daje efekty.
Aby dalej się nie osłabiał , a w kolejnym roku znowu pięknie zakwitł jutro oczyszczę go i powyłamuję przekwitłe kwiatostany. Następnie dostanie nagrodę za piękne kwiatki- porcję swojego ulubionego nawozu
Postępuję tak ze wszystkimi różanecznikami, bo mimo ,że to trochę czasochłonne - daje efekty.
Ha, ha dostałam żółty różanecznik tylko za 20 zł ale będzie kwitł za rok dopiero, kupiłam jeszcze azalię wysoką. Na targach był okropny tłok i ceny kosmiczne Ewelnko zaraziłaś mnie tymi swoimi różanecznikami, masz takie same pieńki brzozowe jak ja jak je wykorzystać? Myśleo ich wycięciu całkowicie a Ty co planujesz ze swoimi? Pozdrowionka.
Pozdrowionka
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szpilka pisze:Ewelnko zaraziłaś mnie tymi swoimi różanecznikami, masz takie same pieńki brzozowe jak ja jak je wykorzystać? Myśleo ich wycięciu całkowicie a Ty co planujesz ze swoimi? Pozdrowionka.
Szpileczko Nic nie planuję z nimi robić. Już zrobiłam - kupiłam , przywiozłam i ustawiłam pomiędzy różanecznikami tak, dla dekoracji . Pokaż ( zdjęcie) jak one wyglądają u Ciebie . Może szkoda je wyrzucać? .
- ariel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 paź 2006, o 22:46
- Kontakt:
Zaraziłaś mnie :P Na szczęście można je sadzić cały rok, więc myślę, że jeszcze kilka kolorów do zomy uda mi się zdobyćEwelina pisze:Arielku Pięknie zaczęły Ci kwitnąć rododendrony! Na razie są niewielkie, ale sam zobaczysz jakie będą miały duże przyrosty.Tylko dbaj o nie !
A moje już prawie przekwitły...Jeszcze tylko jeden, późny , pomalutku rozwija pąki.
A co do powolnego rowijania pąków, moje od pęknięcia pączka do pełnego rozkwitu - 24 godziny
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
---------------------------------------------------ariel pisze:
Zaraziłaś mnie :P
Ariel , no to mamy kolejnego amatora rododendronów ! Gratuluję . Nawiasem mówiąc , " przystojny" ten Twój ALFRED
Przy okazji- sprawdziłam pH moich roślin, czy raczej gleby pod nimi. Jest ok. ( Powinno być w granicach 4,5- 5,5/6).