Moja młoda działeczka - aanula cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Anulko pewnie szalejesz w ogrodzie ale może znajdziesz chwilkę i pochwalisz się swoimi kwitnącymi pięknościami ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu :D

Tak jak pisałem Ci na PW :wink: , ogród przepiękny , pomysłowy , zadbany :D . Oglądam od dłuższego czasu i napatrzeć sie niemogę aż z wrażenia nawet śladu nie zostawiam :oops: . Wart pokazywania we wszelakich gazetach ;:215 . Piękna wiosna ;:92

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego popołudnia :)
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Witam Wszystkich cieplutko w ten mroźny wieczór :wink:
Dziękuję baaardzo za życzenia Świąteczne i za to, że o mnie pamiętacie
Jesteście CUDOWNI!!!
;:4

Jestem codziennie na Forum, ale tylko wpadam na chwilkę, czytam wszystko szybciutko i już na odpowiedzi brakuje czasu :wink: i tak już pewnie będzie do końca sezonu :lol:

U mnie wiosna jeszcze zastanawia się czy warto już zaistnieć :roll: może to i dobrze, bo mróz przez ostatnie noce trochę pustoszy nasze ogrody :cry:
Wymarzły mi teraz tawułki i częściowo lilie :(

Obrazek Obrazek

Zimy nie przetrwały budleje i moja kochana róża pnąca :cry: najładniejsza ze wszystkich ;:145 ;:145 ;:145

Róża wyglądała tak:
Obrazek

... a teraz wygląda tak :cry:

Obrazek

Nie ma już żadnych szans na przeżycie ...

To na razie tyle smuteczków :wink:

Następne wejście będzie już wiosenne :D bo nazbierało mi się już trochę zdjęć z działeczki :D :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziax007 witaj w moim ogródku :D Dziękuję za pochwały ...
Twój ogród też często odwiedzam i muszę stwierdzić, że już nie jest taki skromny jak pisałaś :D Pięknieje z dnia na dzień :D :D

Priam dziękuję za radę :D

iwonaxp, Ariadna, Katkakotka, phelix, Tulipan998 miło mi, że odwiedziliście moją działeczkę :D :D Zapraszam częściej :D

Lamio cieszę się, że udał Ci się spacer :D
Niecierpki zawsze kupuję gotowe ... nie mam miejsca ani cierpliwości na samodzielne hodowanie sadzoneczek. Kupuję już duże, kwitnące i od razu zdobią rabaty i cieszą oczy :D :D

Guciu spryskałaś już Rh tym nawozem Chloroza stop ...?
Nigdzie nie mogę znaleźć tego nawozu :( Może u Ciebie jest, to byś mi kupiła ... ??

Daisy, empuza powróciłam już, jak syn marnotrawny :D :D i na pewno nie opuszczę Was :lol: tylko ewentualnie zawieruszę się na jakiś czas znowu :lol: :lol:

onka37 a zdjęcia z działki to kiedy będą :roll: bo zaglądam i zaglądam i nic ... :wink:

Tulipan998 dziękuję ... dziękuję .. dziękuję ... :D :D :D
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aneczko, aż przykro patrzeć na te zmrożone roślinki :cry: Miejmy nadzieję, że przymrozki już nie wrócą :!:
Nawozu poszukam dopiero jutro, bo niestety w Castoramie wczoraj go nie dostałam i zaraz dam znać.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Anulko strasznie mi przykro z powodu Twoich roślinek ;:110 to są właśnie uroki naszej zimy :?

Ta róża była śliczna :roll:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Aniu! współczuje Ci strat ogródkowych, Twój ogródek jest jednak tak piękny że na pewno nie straci na uroku (to na pocieszenie) a zdjęć nie ma bo zapominam aparatu zabrać, prace trwają mój M remontuje ubikacje, jest przekopywana prawa strona pod nową trawkę ja staram się robić porządki :troche plewie, sieje obiecuję że niedługo będą zdjęcia pozdrawiam!
a jeżeli chodzi o niecierpki to troche wysiałam część wzeszło, będę musiała popikować... ech jest z tym babranina, a okazuje się że mają być sadzonki już z kwiatkami w LIdlu u nas w czwartek za 10 szt - 12 zł i zastanawiam się czy nie kupić... tylko czy nie za wcześnie?
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Anulko kurcze ale dużo Ci wymarzło :cry: u mnie poleciały wszystkie 3 Budleje , a były takie piękne , jedna z nich miała już 6- 7 lat , a pozostałe po 2 lata .Podmarzły też róże pnące oprócz Dumy Jadzi , na razie z cięłam do zdrowego oczka i będę czekała pewnie parę lat zanim będę takie piękne jak były :?
Lilie i hortensję co wieczór zakrywam , ale ja mam ogród pod nosem . Strasznie mi przykro .
Kochanie nie mam pojęcia co z tych sadzonek będzie :oops: pomieszały mi sie nasionka jak je przywiozłam i teraz nie wiem co jak wyglądało .Kochanie moje też bardzo ładnie powschodziły , ja myślę ,że jeszcze trzeba troszeczkę poczekać z wsadzeniem do ziemi . Jak się ociepli to ja swoje wsadzę w grunt :lol: zobaczymy co nam wyrośnie :roll: :wink:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gucia pisze:Aneczko, aż przykro patrzeć na te zmrożone roślinki :cry: Miejmy nadzieję, że przymrozki już nie wrócą :!:
Nawozu poszukam dopiero jutro, bo niestety w Castoramie wczoraj go nie dostałam i zaraz dam znać.
Guciu, u nas dzisiaj w nocy znowu zapowiadają mróz :evil:
W tej chwili na termometrze jest tylko +1 :( Zimno jak diabli ... brrrr... :evil:
Właśnie wnosiłam doniczki z roślinkami z tarasu i zmarzłam okropnie :(

Jolu, masz rację, że była :cry:
Ciągle miałam nadzieję, że odbije od korzenia :roll: ale już straciłam ją całkowicie :(

Iwonko, niecierpki są bardzo wrażliwe na niskie temperatury. Zawsze wysadzam je do gruntu dopiero po "zimnej zośce" :wink: Kiedyś wsadziłam je na rabaty dzień przed "zośką" i zmarzły :roll: ale u mnie trochę inny klimat ... :wink:
A na Twoje zdjęcia to czekam z wielką niecierpliwością ;:65

Jadziu, moje Budleje to były jeszcze "małolaty" :roll: pierwszy rok u mnie rosły :wink:
Żółta i fioletowa zmarzły całkowicie, a biała może jeszcze przeżyje bo zauważyłam dzisiaj, że odbija od korzenia :roll: Może coś z niej będzie ...
Moja Hortensja jeszcze ciągle okryta, bo przez te mrozy boję się ją stracić, a na działkę mam niestety spory kawałek drogi i nie zdążę dojechać w porę ...

Jadziu, a tak wyglądają "Krymskie" maluszki :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Kochanie to takie same jak u mnie :lol: ja swoje rano wystawiam na zewnątrz ale na noc jeszcze chowam .Sama jestem ciekawa co z tego będzie , myślę ,że ładne kwiaty bo jak tyle je wiozłam , to mam nadzieję ,że nie na marne . Swoją drogą to fajnie jest czekać i myśleć co też z tego wyrośnie :lol:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia1 pisze:Kochanie to takie same jak u mnie :lol: ja swoje rano wystawiam na zewnątrz ale na noc jeszcze chowam .Sama jestem ciekawa co z tego będzie , myślę ,że ładne kwiaty bo jak tyle je wiozłam , to mam nadzieję ,że nie na marne . Swoją drogą to fajnie jest czekać i myśleć co też z tego wyrośnie :lol:
Masz rację Jadziu :D
To jest bardzo ekscytujące :D
Coś rośnie i nie wiesz jak to będzie wyglądało :D ale wiesz, że będzie piękne :D :D
Już się nie mogę doczekać ... :wink:
Awatar użytkownika
Katkakotka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 23 mar 2009, o 00:50

Post »

aanula oj szkoda tych zmarzniętych roślinek i róży :(

ale masz nowe , jak zakwitną , to wynagrodzą Ci swoim urokiem brak tamtych :)

czekam z niecierpliwością na nowe fotki :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu! Z przykrością przeczytałam o Twoich stratach mrozowych. Po takiej zimie można było się ich spodziewać...U mnie też nie obyło się bez strat. Jedną z róż musiałam wyrzucić, bo nawet nie było co przycinać. Budleje pewnie odbiją!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”