Ogródek Marty cz.1
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marto-moje lawendy niestety nieodwracalnie nie odbiją, może powinnam je była wkopać w górkę piaskową bez doniczek?A moze im zaszkodziły fekalia tego psa z podwórza z parteru?Z uporem maniaka łaził właśnie tam i na lawendy, a państwo nie zamierzają sprzątać nawet jak na schodki narobi.Lawendy drogie nie są,ale nie wiem czy uda mi się upolować białą.
Dziś trafiłam na Dębnikach na różowe pnące truskawki.Wprawdzie zdzierca po 6.50 je sprzedaje,ale nie wiadomo czy na placu będą,wzięłam dwie do wiszącej doniczki.
Dziś trafiłam na Dębnikach na różowe pnące truskawki.Wprawdzie zdzierca po 6.50 je sprzedaje,ale nie wiadomo czy na placu będą,wzięłam dwie do wiszącej doniczki.
Jestem pod ogromnym wrażeniem tego co reprezentuje Twój ogródek. Patrzę i podziwiam w milczeniu bo nie chcę mówić na temat o którym mam blade pojęcie , ale te kwiaty... ;:8 naprawdę można się zapatrzeć , i jakość zdjęc mówi sama za siebie , widać za tym osobę chyba perfekcyjną i dokładną? Mam nadzieję że w przyszłym roku u mnie też wzejdą jakieś kwiaty , muszę tylko podpatrzeć u np. Ciebie co sadzić... Pozdrawiam-izabela.
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Już się chyba trzymamy ;) Ja ściskam kciuki za Twoją - Ty ściskaj za mojąnigella pisze:Szczere gratulacje z powodu wąskolistnej- startujemy mniej więcej w tym samym momencie!
Też jej pragnęłam! No popatrz jakie ulubienice losu jesteśmy.Proponuję: trzymajmy się razem.
Tak mi przykro z powodu tulipana Może następnym razem się uda.Ewa Janina Sadowska pisze:Marto-aż się nie chce wierzyć,że takie tulipany są w realu.U mnie niebieskiego nie będzie, wczoraj Konstanty go wykopał, cebulka nadgniła,trudno.Lawenda nie wybije niestety, ale jest nowa w dość przystępnej cenie,na białą będę znowu polować.
Moje lawendy niestety nieodwracalnie nie odbiją, może powinnam je była wkopać w górkę piaskową bez doniczek?A moze im zaszkodziły fekalia tego psa z podwórza z parteru?Z uporem maniaka łaził właśnie tam i na lawendy, a państwo nie zamierzają sprzątać nawet jak na schodki narobi.Lawendy drogie nie są,ale nie wiem czy uda mi się upolować białą.
Nie sądzę żeby doniczki im zaszkodziły, ale fekalia psa na pewno. Ja w ten sposób straciłam pierisa - wiosną odkopywałam zeschniętyy krzaczek spod kup psa mojego sąsiada Biała może będzie na Targach w sobotę Mam nadzieję że uda mi się wybrać.
Pnące truskawki!? Nawet nie wiedziałam że takie istnieją! Mi w tym roku marzą się poziomki. Nawet mam na nie miejsce, tylko krzaczków nie zdążyłam jeszcze kupić. Trzeba szybko nadrobić.
Halo Asiu! Piwonii jeszcze nie gratuluj - niechże się przyjmie. Nie miała baba kłopotu, załatwiła sobie piwonię i martwi się, czy rosnąć będzie...Aska pisze:Gratuluję piwonii!
Tulipany - piękne.
Razem z tulipanami dziękujemy Jeśli o nie chodzi, to zerknij niżej - mam niespodziankę ;)
Iza - miło Cię u mnie gościć Zapraszam częściej i dziękuję za miłe słowa Perfekcyjna i dokładna - niekoniecznie. Chyba nawet wręcz przeciwieństwo ;) Takiego bałaganu jak u mnie ogródku chyba nigdzie nie znajdziesz - wszystko sadzone jak popadnie. Staram się mieć jakiś plan, ale z reguły zmienia się zanim jeszcze go wprowadzę w życie Podpatruj, podpatruj - ja też szwendam się po ogródkach innych i zapisuję kolejne chciejstwa ;)isek pisze:Jestem pod ogromnym wrażeniem tego co reprezentuje Twój ogródek. Patrzę i podziwiam w milczeniu bo nie chcę mówić na temat o którym mam blade pojęcie , ale te kwiaty... naprawdę można się zapatrzeć , i jakość zdjęc mówi sama za siebie , widać za tym osobę chyba perfekcyjną i dokładną? Mam nadzieję że w przyszłym roku u mnie też wzejdą jakieś kwiaty , muszę tylko podpatrzeć u np. Ciebie co sadzić... Pozdrawiam-izabela.
A teraz wspomniana niespodzianka Dzisiaj koleżanka przyniosła mi zdjęcia. Wygląda jak Holandia.
Pachnie jak Holandia.
A to Wiśnicz w Polsce! Znajomy znajomej ma hurtownię cebul. To co traci termin "przydatności" lub się nie sprzeda, sadzi w polu na zagonach, jak ziemniaki. Tym sposobem ma wielkie połacie ziemi kwitnące wiosną kolorowo jak w bajce. Cudne widoki, prawda?
Marto
Twoja kolekcja tulipanów będzie dla mnie inspiracją...
Pozdrawiam cieplutko, bo dziś paskudny i zimny ranek...
Twoja kolekcja tulipanów będzie dla mnie inspiracją...
Pozdrawiam cieplutko, bo dziś paskudny i zimny ranek...
Ogródek Alix