Zakupy w marketach
Kupuję w marketach,zamawiam na alegro i jestem zawsze zadowolony .Na trasie Łódż -Wrocław,za Sycowem jest przepiękne Arboretum Leśne polecam!Można tam robić zakupy! www.lasypanstwowe.poznan.pl/sycow/ Polecam i pozdrawiam!
Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
Na terenie Krakowa nie spotkała jeszcze marketu z zadbanymi kwiatami, a jeśli już to ceny są dużo większe. Ostatnio kupiłam na giełdzie niecierpki po 3,2 zł, a następnego dnia pojechałam po ziemie do Castoramy - i co - 4,99 za szt!!! Zeby były jeszcze ładne - wyglądały, jakby przeszło po nich małe tornado!!! Czasem owszem, są dużo niższe ceny, ale ja zawsze wolę kupić w centrum ogrodniczym, czy na straganie. Pozdrawiam!!!
Ja obrałem troszkę inną "strategię". Kwiatki doniczkowe, narzędzie, ziemię kupuję w marketach(najczęściej obi), ale gdy przyjdzie czas na zakup jakiegoś drzewka, bądź krzewu wolę nie ryzykować i wybieram szkółki, w których rzeczywiście dba się o rośliny. Dlaczego? Szkółki są przeważnie prowadzone przez rodzinę (przeważnie ale nie jest to reguła), przez co nawet przy braku chętnych do pracy są w stanie uzyskać pomoc bliskich. Jest to interes nastawiony na tylko i wyłącznie rośliny, w przeciwieństwie do marketów, które są wielobranżowe i utrata pieniędzy przez wyrzucenie roślin które nie przetrwały w nich nie będzie wielkim ciosem w budżet sklepu.
Ooo zauważyłem dopiero teraz że to niezły odkop...
Ooo zauważyłem dopiero teraz że to niezły odkop...
- koza
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lip 2006, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Robię podobnie jak Biga Markety dla mnie są dobre przy zakupie ziemi, narzędzi, nasion (choć nie tylko tam kupuję nasionka) i cebulek. Natomiast drzewka i krzewy stanowczo wolę kupić w szkólkach i to jak najbliżej mojego rancza z uwagi na specyfikę klimatu .
Jak zawsze w każdej regule są wyjątki. Ubiegłą wiosną w Realu za marne grosze (przecena) kupiłam bidulkowe patyki róż. Zakwitły latem pięknie
Jak zawsze w każdej regule są wyjątki. Ubiegłą wiosną w Realu za marne grosze (przecena) kupiłam bidulkowe patyki róż. Zakwitły latem pięknie
Ulka buziaki przesyła
-
- 1000p
- Od: 7 lip 2006, o 22:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Robię zakupy tam gdzie towar jest dobry i w miarę tani. Najczęściej nasiona i sadzonki kupuję w centrum ogrodniczym PNOS Ożarów Mazowiecki w Warszawie lub zaprzyjaźnionych, prywatnych centrach ogrodniczych. Nie oznacza to wcale omijania Castoramy, Practikera, Realu, Obi, Leroya lub Macro. Kupowałem we wszystkich. Piękne jodły koreańskie (2,5 m wysokości) w Praktikerze, tej samej wysokości cyprysy w Castoramie, wysokie na 1,2 m cyprysy w Macro. Wszystkie za śmiesznie małe, w porównaniu z innymi sklepami, pieniądze. Nie chcę wymieniać wszystkich miejsc i rodzajów zakupów. Trzeba jednak zachować "czujność". Narzedzia ogrodnicze kupione w Macro były o prawie połowę tańsze niż te same kupione w Obi. Niektóre cebule roślin ozdobnych były w Macro o 1/3 droższe, niż identyczne w PNOS. I tak dalej i tym podobne.
Mietek.
Właśnie przymierzam się do odwiedzenia tego centrum PNOS. Byłam na ich stronie i wydaje mi się, że mają szeroki asortyment zarówno roślin jak i narzędzi. Trzeba będzie podjechać którejś sobotyeMZet pisze:Robię zakupy tam gdzie towar jest dobry i w miarę tani. Najczęściej nasiona i sadzonki kupuję w centrum ogrodniczym PNOS Ożarów Mazowiecki w Warszawie lub zaprzyjaźnionych, prywatnych centrach ogrodniczych.
Pozdrawiam
Kasia
Kasia
Z czystym sumieniem moge Ci polecić PNOS.
Naprawde wybór niesamowity, towar świetny no i ceny niezbyt wygórowane (ale to tylko z moich obserwacji).
Ten sklep pamięta jeszcze mój Dziadek - niegdyś fanatyk działkowania
I faktycznie jak tam pojechałam spotkałam bardzo wiele osób starszych.
A to chyba dobrze świadczy
Tawuły, dalie, funkie i nasiona które tam kupiłam są wysokiej jakości, wszystko rośnie pieknie! :):)
Naprawde wybór niesamowity, towar świetny no i ceny niezbyt wygórowane (ale to tylko z moich obserwacji).
Ten sklep pamięta jeszcze mój Dziadek - niegdyś fanatyk działkowania
I faktycznie jak tam pojechałam spotkałam bardzo wiele osób starszych.
A to chyba dobrze świadczy
Tawuły, dalie, funkie i nasiona które tam kupiłam są wysokiej jakości, wszystko rośnie pieknie! :):)
Zakupy w marketach
Na wiosnę kupiłem cebule mieczyków, aż w 4 kolorach,o których informowała ulotka z pięknymi zdjęciami tych kwiatów.
Zakwitły inaczej: 4 czerwone i 20 sztuk łososiowe.
Zaskoczenie pełne. I jak tu budować zaufanie do KAUFLANDU??????????????????????
Zakwitły inaczej: 4 czerwone i 20 sztuk łososiowe.
Zaskoczenie pełne. I jak tu budować zaufanie do KAUFLANDU??????????????????????
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To i tak jestem lepsza od Ciebie - kilka lat temu na 20 sztuk miałam 1 czerwony i 19 żółtych
a miała być mieszanka kolorów - w totolotka lepiej bym nie trafiła....
a miała być mieszanka kolorów - w totolotka lepiej bym nie trafiła....
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;