W o... Tuszy, metodach odchudzania się

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A co ma zrobić ktoś, kto ma chorą tarczycę, lekarza, który nie radzi sobie i nie umie doprowadzić lekami do unormowania tego i przytyłam w ciągu 5 lat ponad 10 kilo. Nienawidzę siebie takiej, a lekarz mi mówi, że jeśli moje wyniki TSH są jakie są to nawet jeśli nic nie będę jadła to i tak nie schudnę. Zaznaczę tu, że nie jadam chipsów, cukru, ciast, mięsa i nie pijam żadnych cudów słodzonych typu cola. Ratunku!!!!
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Renia 4
200p
200p
Od: 5 paź 2008, o 17:49

Post »

Ewo, przeczytałam Twojego posta , i wiesz czego się dopatrzyłam? Po pierwsze: jestes niezadowolona z leczenia(rozumiem to) i w związku z tym rozżalona na wszystkich i na siebie też. A co za tym idzie -sama piszesz-"nienawidzę siebie takiej" i tu jest pies pogrzebany. Popełniasz niewybaczalny błąd natury psychologicznej. Nie mówię abyś od razu "zapałała " do SIEBIE TAKIEJ ognistą milością. Postaraj się zobaczyć w sobie piękniejsze "kawałki", na pewno takie masz, i daj szansę Twojemu organizmowi do odrobiny zadowolenia i akceptacji. To właśnie jest krok milowy w drodze do odchudzania, a diety, gimnastyki i inne "cuda" owszem, wspomagają w decyzji o rozpoczęciu zmiany wagi. Masę rzeczy ograniczyłaś, i bardzo dobrze, ale z takim podejściem, organizm kradnie i magazynuje wszystko "na czarną godzinę".
Mam chyba 8 czy 9 podręczników "odchudzania", wszystko przerabiałam i nic nie skutkowało. Odkąd mój M powiedzial: Ty weź, nie wygłupiaj się z tym odchudzaniem , bo źle będziesz wyglądać- jak ręką odjął, nic nie robię z tym, a od wiosny 6 kg jak ręką odjął. Oczywiście nie objadam się, od stołu wstaję z lekkim niedosytem, po 19-tej zadnego jedzenia, i wyeliminowałam wszystkie "sklepowe" slodkie napoje.
Ale się rozpisałam, ale to Twoje ratunku wprost mnie zelektryzowało. Pamiętaj, popatrz w lustro i zauważ w sobie piękne fragmenty. I nie tragizuj- w ciągu pięciu lat -10 kg- matematycznie rzecz ujmujac, to na 1 dzień przypada 5,5 grama (0,5 dkg) 10000g:1825dni No weź na wagę kuchenną rzuć 0,5 dkg margaryny - czy to jest duzo? Aha, i pamietaj jeszcze o jednym , często się uśmiechaj, ludzie patrząc na uśmiechniętą buzię nie widzą tych kilogramow, naprawde. Powodzenia ;:79
Pozdrawiam wiosennie
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Reniu4, dziękuję za rady, ale nie umiem tego zaakceptować. Nie umiem być taka jaką jestem teraz. Doszło nawet do tego, że nie wychodzę za obszar swojego ogrodu, a pójście na zakupy między ludzi jest dla mnie karą. Widzę, że są ludzie pulchniejsi, owszem, ale ja nie akceptuję tego co się stało z moim ciałem. Zaszyłam się na wsi, daleko od mojej rodziny i nawet się z nimi nie widuję bo nie chcę żeby mnie taką widzieli, a z drugiej strony jak tu mieć ochotę się widywać, jak w czasie rozmowy telefonicznej własna mama pyta się czy jeszcze bardziej utyłam....i nie rozumie, że mam pecha i zachorowałam. Szukam innego lekarza i może to coś zmieni za jakiś czas.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dieta kefirkowa?

Poproszę o szczegóły, kto i dlaczego (albo po co) ją stosował, na jakich zasadach i z jakim skutkiem.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

To chyba ja Nalewko.
Ale to nie jest dieta odchudzająca...

10,5 miesiaca temu rzuciłam fajki i ... przytyłam 10 kg.
Z tego powodu pojawiły się różne dolegliwości, których wcześnej nie miałam, zgaga, refluks (to już za mną... jadałam z miesiąc prawie same ryby i przesżło) zostały dolegliwości jelitowe.. i te kilogramy nieszczęsne...

Doczytałam się, żeby się odchudzić to najpierw trzeba oczyścic organizm...
No to oczyszczałam zgodnie z tą stronką http://zdrowie.biznes.net/blogposts/vie ... twork.html (miękkie czyszczanie kefirem) Nareszcie czułam się świetnie!

Tyle, że jak zaczęłam wprowadzać inne produkty to znów zaczęło boleć... więc jadłam kasze gryczane i jaglne i popijałam kefirem... i czytałam i czytałam i czytałam... (lekarzy i leków nie lubię)

a teraz na podstawie wiedzy, którą zdobyłam z różnych źródeł ułożyłam sobie dietę, która ma usczelnić moje ścianki jelita... jak będzie zobaczymy... na razie jest ok.

Wspomagam się Colon C, który piję rano (to bezpieczny środek)
a wieczorem koktailem z warzyw z dodatkiem świeżo zmielonego siemienia i innych różności :) Ale to dopiero pierwszy dzień... więc o ewentualnej utracie kilogramów napisze za tydzień :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Nie wiedziałam, że i na tematu odchudzanie są na forum wiadomości. :D

Liska - bardzo ciekawy ten link, który tutaj zamieściłaś.
Tylko kiedy i jak to wszystko robić? :(

No ale w sumie można jakieś główne zasady z tego wyciągnąć i stosować.

Gdyby ktoś chciał oczyścić sobie wątrobę pod opieką specjalistów medycyny
naturalnej (i miał kasę, bo trochę drogo oraz czas bo to wczasy tygodniowe w Szczyrku)

http://www.miesiecznik-szaman.pl/wczasy.html

Sama nie korzystałam, ale firma sprawdzona.
Pozdrawiam serdecznie
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to się pochwalę :lol:
Przez ostatnie 3m-ce udało mi się pozbyć 7 kg :tan
Jeszcze tylko 10kg i może uda mi się wcisnąć w ciuchy sprzed ciąży :wink:
Jak? Codzienne bieganie z psem + niejedzenie słodyczy 8) Trzymać za mnie kciuki :wink:
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Trzymam, oczywiście, że trzymam.

Ale nie wciskaj się na siłę w te ciuchy, spraw sobie nowe :lol: :lol: :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
PUMKA
500p
500p
Od: 16 sty 2009, o 10:25
Kontakt:

Post »

DORKA - podziwiam...

Ja własnie z TYM nie jedzeniem słodyczy mam najwiekszy problem :oops:
Lubie, nawet bardzo , na dodatek czesto pieke coś w domu dla dzieci i grzech nie spróbować....
Co do diet - kiedys stosowałam kopenhaską....ha ha ha... schudłam moze 3 kilogramy i byłam ciągle wygłodniała.
Liczę, ze praca w ogrodzie przyniesie lepsze rezultaty :wink:
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

Nalewka pisze:
Ale nie wciskaj się na siłę w te ciuchy, spraw sobie nowe :lol: :lol: :lol:
Ale ja lubię te moje stare szmaty :lol: Nowe owszem kupię, bo swego czasu obiecałam sobie, że jak schudnę to kupię sobie coś ekstra (czyli dżinsy :P )

Dane z dzisiejszego dnia: - 9kg :tan

I jestem wykończona moim psem... nie mam pojęcia skąd ten Burek ma tyle energii :roll: Ale to dobrze, bo dzięki "rozładowaniu" psa chudnę :wink:
O ile "wsiowy Burek" (Panda 8) ) mnie nie wykończy to mam szanse na jesieni osiągnąć CEL ;-)
PUMKA pisze: Co do diet - kiedys stosowałam kopenhaską....ha ha ha... schudłam moze 3 kilogramy i byłam ciągle wygłodniała.
Liczę, ze praca w ogrodzie przyniesie lepsze rezultaty :wink:
Kiedyś tam, dawno, dawno temu byłam na diecie kapuścianej :lol: Po tygodniu znienawidziłam tą dietę, ale po miesiącu całkiem sporo się pozbyłam :wink: Jednak obiecałam sobie, że już nigdy kapuścianej diety nie spróbuję :twisted:
bullet
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 30 maja 2008, o 11:09

Post »

produkty zakazane to:
1. słodycze
2. białe pieczywo, uwaga tez na ciemne bo nie każde jest dobre- kupujemy tylko pieczone z mąki ŻYTNIEJ
3. ziemniaki
4. soki też odradzam.

produkty polecane
1. nabiał
2. chude mięso, możne być czerwone ale tylko raz w tygodniu.
3. warzywa zamiast owoców
4. gotowanie na parze zamiast smażenia.
5. ryby
6. chleb razowy
7. woda mineralna niegazowana i niesmakowa
8. olej lniany co najmniej 4 łyżki dziennie do sałatek lub nawet polać każda potrawę

zakaz jedzenia na co najmniej 4 godziny przed snem
na kolacje nie jemy węglowodanów tylko białka

prócz diety polecam bieganie.
jeśli nie lubisz biegać i nie masz czasu to spróbuj biegać interwałowo, tzn 1 jednostka czasu sprintem na 3 jednostki czasu marszu (szybkiego) , przykład 1 minuta sprintu i 3 minuty marszu, lub 15 sekund na 45 sekund
czas treningu 25 minut
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Re: W o... Tuszy, metodach odchudzania się

Post »

wszystko racja :lol:

to smoki dodadzą tylko zasadę zachowania energii podstawowa w naturze :roll:

jedzmy to co sprawia ze nasze organizmy więcej energii wydatkują na trawienie i przemianę pożywienia niż z niego pozyskują[ np ziemniaki zastąpmy kaszą,kapustę jedzmy kiszoną,makaron bezjajeczny i gotowany na pół twardo itd,itp]
niestety NIC nie zastąpi ruchu i wysiłku a Panowie szczególnie!..... powinni przynajmniej 1 raz dziennie się zmęczyc[tętno wysokie] i spocić hmmm :lol: ......jeśli chcą uniknąć kłopotów ;:167 :lol: :lol: :lol:
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
MirekL
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 10 lis 2008, o 20:26

Re: W o... Tuszy, metodach odchudzania się

Post »

Hmmm... porannie czy wieczornie? :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”