Ogród OLI - na działce budowlanej cz.2
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ogród OLI - na działce budowlanej cz.2
Ogródek ładnie podlany.Tak co 5-7 dni mogłoby być
Zakupy w ziemi.przesyłka od Idy w ziemi w doniczkach i zabezpieczona we folii.Kompost przerzucony.
Od jutra to muszę się brać za chwasty , koniecznie Deszcz im też posłużył.
Ucieszyłam się dzisiaj z kwitnącej goryczki.Zaczynają kwitnąć kukliki , niski irys i zawciąg nadmorski różowy
Moje szafirki i zaczynający kwitnienie bożykwiat i niski różowy orlik.
Zakupy w ziemi.przesyłka od Idy w ziemi w doniczkach i zabezpieczona we folii.Kompost przerzucony.
Od jutra to muszę się brać za chwasty , koniecznie Deszcz im też posłużył.
Ucieszyłam się dzisiaj z kwitnącej goryczki.Zaczynają kwitnąć kukliki , niski irys i zawciąg nadmorski różowy
Moje szafirki i zaczynający kwitnienie bożykwiat i niski różowy orlik.
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Olu , byłam dziś w Suchym Lesie ("Berberys" + "Darmax) a potem jeszcze w " Berberysie" na Wojciechowskiego w Poznaniu. Nawrotu nie mieli Sad podobno jest zamówiony , ma przyjechać z jakąś kolejną dostawą.
Ale... oczywiście nie była to wyprawa bezowocna - kupiłam prześliczny BARWINEK - nowość na rynku- VINCA MAJOR " Illumination"Smile Cenę też miał prześliczną ,bo to produkt holenderski, więc wzięłam tylko 1 sztukę - ale mam nadzieję ,że jak to barwinek , uda się go szybko rozmnożyć. Jutro wkleję zdjęcie - zobaczycie , jaki jest ładniutki .
Ale... oczywiście nie była to wyprawa bezowocna - kupiłam prześliczny BARWINEK - nowość na rynku- VINCA MAJOR " Illumination"Smile Cenę też miał prześliczną ,bo to produkt holenderski, więc wzięłam tylko 1 sztukę - ale mam nadzieję ,że jak to barwinek , uda się go szybko rozmnożyć. Jutro wkleję zdjęcie - zobaczycie , jaki jest ładniutki .
- Olusia
Maju moja goryczka ma po raz pierwszy tyle kwiatów . W inne lata to tylko po jednym.
Rośnie przy ścieżce i za każdym przejściem muszę przez chwilę popatrzeć.
Ewelinko jestem ciekawa Twojego nowego barwinka.
Ido po czym sądzisz , że mam zamieszkać w nowym domu.To córka ma się budować.Ja pozostanę na stare lata w blokach.
Dożywotnio o ile zdrowie pozwoli to chcę obrabiać ogródek.Młodym to będzie na rękę bo oni mają dwie lewe ręce do ziemi.
W rodziców nic się pod tym względem nie wdali.
Maryno ta goryczka co kwitnie jest zimozieloną roślinką.Mam jeszcze dwie inne ale te dopiero rosną , bo na zimę giną.
Ale są już roślinami widocznymi.Byłaby szkoda pozbyć się tych gatunków.
Rośnie przy ścieżce i za każdym przejściem muszę przez chwilę popatrzeć.
Ewelinko jestem ciekawa Twojego nowego barwinka.
Ido po czym sądzisz , że mam zamieszkać w nowym domu.To córka ma się budować.Ja pozostanę na stare lata w blokach.
Dożywotnio o ile zdrowie pozwoli to chcę obrabiać ogródek.Młodym to będzie na rękę bo oni mają dwie lewe ręce do ziemi.
W rodziców nic się pod tym względem nie wdali.
Maryno ta goryczka co kwitnie jest zimozieloną roślinką.Mam jeszcze dwie inne ale te dopiero rosną , bo na zimę giną.
Ale są już roślinami widocznymi.Byłaby szkoda pozbyć się tych gatunków.
- Olusia
Wysyłam kalendarz prac na maj.Przypominam kolor brązowy to okres pielęgnacyjny : cięcie,pielenie,zwalczanie chorób i szkodników,spulchnianie gleby,nawożenie,przekopywanie.
Kolor niebieski to dni dobre na siew,sadzenie,przesadzanie,zbiór płodów,
kolor biały dni odpoczynku 09.05 - podziwianie pełni księżyca a 24.05- spacer i podziwianie kwiatów i wdychanie
ich zapachów.
Kolor niebieski to dni dobre na siew,sadzenie,przesadzanie,zbiór płodów,
kolor biały dni odpoczynku 09.05 - podziwianie pełni księżyca a 24.05- spacer i podziwianie kwiatów i wdychanie
ich zapachów.
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu - wiosna już u Ciebie pełną gębą tyle masz kwiecia że nie tylko 24 będzie się chciało odoczywać przy nich ale codziennie
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki