Modrzew - choroby i szkodniki
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Działanie Roundup'u widać najwyraźniej na czubkach, więc to nie to. Ale jak pisze Tess, modrzewie mają takie humory i "bez powodu"(wyraźnego) się nie przyjmują. Czasem wygląda dobrze, zrobi przyrosty- i fik! Truidno mi powiedzieć o co ten akurat sie obraził, ale podlewanie codzienne to przesada.
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
Modrzew - czy jest chory?
Witam,
modrzew w zeszłym roku miał ochojniki w ilości obrzydliwej. Teraz robaczków nie ma żadnych, ale pojawiły się usychające końcówki igieł - troszeczkę wprawdzie, ale widziałam w Katowicach całe takie uwiędłe i już się boję... Co to?
modrzew w zeszłym roku miał ochojniki w ilości obrzydliwej. Teraz robaczków nie ma żadnych, ale pojawiły się usychające końcówki igieł - troszeczkę wprawdzie, ale widziałam w Katowicach całe takie uwiędłe i już się boję... Co to?
"Jeśli słyszysz tętent, rozglądaj się za koniem, bo zebry są rzadkie":)
Serdecznie pozdrawiam,
Zu.
Serdecznie pozdrawiam,
Zu.
Niestety nie mam najmniejszych szans opryskać modrzewia - jest na to stanowczo za duży, to olbrzymie drzewo:( nie ma jakichs preparatów do podlewania na przyklad, które działałyby od korzeni, jak Confidor?
"Jeśli słyszysz tętent, rozglądaj się za koniem, bo zebry są rzadkie":)
Serdecznie pozdrawiam,
Zu.
Serdecznie pozdrawiam,
Zu.
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nic nie piszą o innej metodzie.Igły zbrązowieja i opadną co w przypadku modrzewia nie jest tragiczne.Duzo starych drzew jest chorych i dzielnie walczą.U mnie srebrne świerki poniemieckie tez są chore i nic się nie da zrobić
Tylko oprysk kilkakrotny da efekty i nie jest powiedziane ,ze za rok będzie ok
Tylko oprysk kilkakrotny da efekty i nie jest powiedziane ,ze za rok będzie ok
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To coś już umarło- trup prawie zawsze wygląda tak samo, chorobę można rozpoznać jak trwa. Pokaż całą roślinę.
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.