Co na taras?

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
aga1975
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 30 mar 2009, o 10:17

Co na taras?

Post »

Witam wszystkich. Poszukuję rośliny na taras. Chciałabym żeby była dość duża i kwitła. Miałam zamiar kupić daturę, jednak dowiedziałam się że jest silnie trująca a mam dwuletnie dziecko więc niestety datura musi trochę poczekać. Więc pojawił się problem jaką rośliną ją zastąpić. Iglaków raczej nie chcę ponieważ są posadzone dookoła ogrodu. Proszę o propozycje gdyż nie bardzo znam się na nazwach.
Ogrodnik04
200p
200p
Od: 13 mar 2009, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Napisz z której strony masz taras ,z południowej ?
Pozdrowienia
Awatar użytkownika
PUMKA
500p
500p
Od: 16 sty 2009, o 10:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Masz gdzie przechować taka roslinę w sezonie zimowym ? Większość kwitnących roslin z basenu morza śródziemnego potrzebuje zimą temp. około 5-10 st.
Czy ma to być roslina w pojemniku czy wysadzana do gruntu ?
Jedna czy kilka ?

Daj nam więcej danych :-)
aga1975
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 30 mar 2009, o 10:17

Post »

Chciałabym aby została w donicy. Raczej jedna duża roślina. Na zimę mam gdzie schować nawet duży okaz. Chciałabym co roku ją wystawiać na taras a na zimę chować. Datura byłaby idealna no ale musi jeszcze trochę poczekać. Taras jest tak położony że ma i cień (do połowy przesłania stojący obok budynek) i słońce. Dopiero w godzinach późnego popołudnia słońce jest na całym tarasie. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I skorzystaj z naszej wyszukiwarki. Wpisz hasło "taras*" bez cudzysłowu, ale z gwiazdką na końcu. Znajdziesz wiele propozycji roślin tarasowych.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”