Co na taras?
Co na taras?
Witam wszystkich. Poszukuję rośliny na taras. Chciałabym żeby była dość duża i kwitła. Miałam zamiar kupić daturę, jednak dowiedziałam się że jest silnie trująca a mam dwuletnie dziecko więc niestety datura musi trochę poczekać. Więc pojawił się problem jaką rośliną ją zastąpić. Iglaków raczej nie chcę ponieważ są posadzone dookoła ogrodu. Proszę o propozycje gdyż nie bardzo znam się na nazwach.
-
- 200p
- Od: 13 mar 2009, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chciałabym aby została w donicy. Raczej jedna duża roślina. Na zimę mam gdzie schować nawet duży okaz. Chciałabym co roku ją wystawiać na taras a na zimę chować. Datura byłaby idealna no ale musi jeszcze trochę poczekać. Taras jest tak położony że ma i cień (do połowy przesłania stojący obok budynek) i słońce. Dopiero w godzinach późnego popołudnia słońce jest na całym tarasie. Pozdrawiam
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I skorzystaj z naszej wyszukiwarki. Wpisz hasło "taras*" bez cudzysłowu, ale z gwiazdką na końcu. Znajdziesz wiele propozycji roślin tarasowych.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."