Ogórki gruntowe-cz.1 uprawa,choroby,szkodniki
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
Adamie chodzę do 2 Gimnazjum.No ale napisali coś Adamowi to o natychmiast muś wywijać kota ogonem . Stanąłem po twojej tronie no ale nic cóż poradzić.No nic nie wdam się dyskusję i nie odpowiem na twój następny post.Magdo myślałaś o karjerze medium ?.Jak dziś zaczęliśmy powtórkę z Pitagorasaadamlol pisze:a ze masz tyle co ja to nie powiesz
i tak nie w ogóle 11 bo to ci mówiłem 2 lata temu jak już to 13
żeby zamknąć temat proszę tu zobaczyć http://nasza-klasa.pl/school/32630/116 profil mojej klasy.
Pozdrawiam i przepraszam za zakłócenia na forum
Człowiek Jest Tajemnicą: Z Tajemnicy Przybywa I W Tajemnicę Odchodzi
z drugiej jednak strony to fajnie , że chłopak ma zainteresowania ogrodnictwem. siedzi na forum zamiast grac w gierki komputerowe. no i jednak łapie tą wiedzę, przyda mu się - nauka nie idzie w las........... mój facet jak mu mówię o czymś związanym z ogrodem czy warzywniakiem- to tylko kiwa głową robiąc głupią mine z której wnioskuję ,że wcale nie ma ochoty słuchać o tym ,że tam np. zakwitły ogórki ....
a jakbym mu powiedziała ,że chcę mieć jeden ul, to by mu kopara opadła a mine by miał skwśniałą... więc na razie nie wspominam, poczekam aż znajdę kawałek ziemi.....
a jakbym mu powiedziała ,że chcę mieć jeden ul, to by mu kopara opadła a mine by miał skwśniałą... więc na razie nie wspominam, poczekam aż znajdę kawałek ziemi.....
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
- Tula
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie zauważyłam, żeby na stronie głównej forum była informacja o jakimś ograniczeniu wieku użytkowników.
Osobiście znacznie bardziej denerwuje mnie, jak MagdaMisia po wszystkich możliwych wątkach gania za Adamem i stara mu się dogryźć, niż same posty Adama.
Peneloppe mój mąż ostatecznie przekonał się do moich kwiatków dopiero w tej wiosny, jak lokalne babcie w drodze do kościoła przystawały przy naszych drzwiach podziwiać tulipany w donicy Jakiż on był dumny wtedy
Osobiście znacznie bardziej denerwuje mnie, jak MagdaMisia po wszystkich możliwych wątkach gania za Adamem i stara mu się dogryźć, niż same posty Adama.
Peneloppe mój mąż ostatecznie przekonał się do moich kwiatków dopiero w tej wiosny, jak lokalne babcie w drodze do kościoła przystawały przy naszych drzwiach podziwiać tulipany w donicy Jakiż on był dumny wtedy
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- ketjow
- 100p
- Od: 8 lut 2009, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: "KOPERNIKOWO" lub jak kto woli "KRZYŻAKOWO" lub "THORN"
Jak chcesz siać bezpośrednio do gruntu to lepiej się trochę wstrzymaj.takasobie pisze:A co z ogórkami? Mam siać do gruntu, czy nie? Bo zrobię to pierwszy raz w życiu, jak się nie udadzą - zwalę na Was ;-) , bo zamiast o ogórkach Wy to o d..... Maryni!!!! ;-)
Natomiast jeśli masz czym je przykryć np. butelki plastykowe po wodzie lub włóknina to śmiało możesz siać.
Przyznam się szczerze , że kompletnie nie mam pojęcia jak poprowadzić ogórki
do jednego ogórka wystarczy jedna podpora?? jak wysoka?? a jeśli rosną jakieś boczne pędy to chyba potrzebują dodatkowej podpory albo sznurka. może to i jest proste , ale ja sobie tego nie umiem wyobrazić........ czy ktoś mi to wytłumaczy- mile widziane foto
do jednego ogórka wystarczy jedna podpora?? jak wysoka?? a jeśli rosną jakieś boczne pędy to chyba potrzebują dodatkowej podpory albo sznurka. może to i jest proste , ale ja sobie tego nie umiem wyobrazić........ czy ktoś mi to wytłumaczy- mile widziane foto
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
ja mam graciusa gładkiego, nie wiem jak długi urośnie, owoce osiągną dł. 18-20 cm. właściwie bym wolała żeby się pieły się , zajmą wtedy mniej miejsca.