PTAKI - nasi sprzymierzeńcy - 2 cz.
- karpek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzisiaj pierwszy raz tej wiosny widziałem jaskółki oknówki...
A to mazurek w "mojej" budce na działce u kuzynki. Budka oczywiście na jesień do remontu...:
A to mazurek w "mojej" budce na działce u kuzynki. Budka oczywiście na jesień do remontu...:
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
W mojej budce też zamieszkały mazurki.
Od kilku dni na stronie www.jerzykionline.pl obserwuję transmisje z budki jerzyków.Wczoraj jeszcze były puste,ale dzisiaj w jednej jest już lokator.
Od kilku dni na stronie www.jerzykionline.pl obserwuję transmisje z budki jerzyków.Wczoraj jeszcze były puste,ale dzisiaj w jednej jest już lokator.
- karpek
Taki klejnocik sfotografowałem dzisiaj na działce:
Zadanie nie jest trudne - szczególnie dla posiadających ogrody - co to za ptaszek ?
I jeszcze w zbliżeniu:
Zadanie nie jest trudne - szczególnie dla posiadających ogrody - co to za ptaszek ?
I jeszcze w zbliżeniu:
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Pozdrawiam - Janusz K.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- karpek
Piękny... Jak się naburmuszy - wygląda jak indiański wódz, a gdy leci - jak biało-czarny motyl. Można próbować go skusić do zamieszkania w pobliżu, poprzez wystawienie mu budki lęgowej.
Pozdrawiam - Janusz K.
Pozdrawiam - Janusz K.
Ja tak trochę obok, ale nie mogę się powstrzymać Patrzę na te foty i myślę o wszystkich "ekologicznych" postach opisujacych ze zgrozą tujowe żywopłoty. Ptakom widać nie przeszkadza pochodzenie roślinki. Na paru metrach tujowego żywopłotu mam 4 takowe gniazda. I jedno mysikrólika.. prawie na glowie mi siadaEllaa pisze:W moim ogrodzie mają gniazdo kosy
Mogę, więc je dośc łatwo podglądac, gniazdo jest bardzo nisko
U mnie są 2 oczka wodne, ptaki chętnie tu przylatują ugasic pragnienie i wziąc kąpiel
Mam u siebie malutkie oczko wodne z kaskadą. Ptaszki codziennie robią sobie kąpiel i mogą się napić. Jest ich bardzo dużo u mnie w ogrodzie. Kosy, pleszki i inne Są już praktycznie oswojone i nie przeszkadza im moja obecność w pobliżu. Jedyny problem mam ze sroką, którą ciągle im dokucza i jak tylko mogę to ją przeganiam kiedy ptaszki piszczą, a ona tylko czyha na ich gniazdka
pozdrawiam
pozdrawiam
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...