Fasolka szparagowa cz.1
- ketjow
- 100p
- Od: 8 lut 2009, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: "KOPERNIKOWO" lub jak kto woli "KRZYŻAKOWO" lub "THORN"
Fasolka szparagowa cz.1
Postanowiłem dzisiaj lub jutro posiać fasolkę szparagową.
Czy warto siew rozłożyć na dwa etapy? Czyli część posiać teraz i drugi za jakiś czas tak aby wydłużyć zbiór. Jeśli tak to jaka powinna być przerwa miedzy siewami?
Czy warto siew rozłożyć na dwa etapy? Czyli część posiać teraz i drugi za jakiś czas tak aby wydłużyć zbiór. Jeśli tak to jaka powinna być przerwa miedzy siewami?
Pozdrawiam Wojtek
Fasolka
Witam
Ja osobiście wsiewam w odstępie tygodniowym np. cztery razy ewentualnie w dwutygodniowym. Wtedy zbiór się rozciąga na dłuższy okres i mam zawsze świeżą, natomiast moi rodzice sieją wszystko naraz ponieważ większość fasolki idzie w słoiki na zimę lub jest mrożone tak więc to zależy od ciebie czy fasolka będzie odrazu konsumowana czy ,,chomikowana'' na zimę.
pozdrawiam
Ja osobiście wsiewam w odstępie tygodniowym np. cztery razy ewentualnie w dwutygodniowym. Wtedy zbiór się rozciąga na dłuższy okres i mam zawsze świeżą, natomiast moi rodzice sieją wszystko naraz ponieważ większość fasolki idzie w słoiki na zimę lub jest mrożone tak więc to zależy od ciebie czy fasolka będzie odrazu konsumowana czy ,,chomikowana'' na zimę.
pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
-
aha, no to naprowadziłaś mnie na trop! U nas tylko w jednym sklepie właścicielka rozważa rózne towary z dużych opakowań. Kupowałam u niej nawóz Osmocote, którego szukałam, nawiasem mówiąc byłam zła! No bo jak to! bez żadnej etykietki, nazwy, miała w foiliowych woreczkach porozważane po 10 deko. Zważyłam w domu, było 9,5 dkg !!!! Jeszcze raz dzięki.