Chińska róża,hibiskus (Hibiscus rosa-sinensis)- problemy w uprawie
- Roksana1107
- 50p
- Od: 28 kwie 2008, o 18:16
Chińska róża,hibiskus (Hibiscus rosa-sinensis)- problemy w uprawie
Pomocy mój hibiskus strasznie żółknie. Jego listki i pąki żółkną i opadają, fakt wypuszcza nowe ale one opadają. Nie wiem co się dzieje może przesadziłam z odżywką. proszę pomóżcie Kochani. Z góry dziękuję za odpowiedz, mam nadzieje że dobrze doradzicie.
Witam.
W maju dostałam hibiskusa - od jakiegoś czasu też zaczął żółknąć...nie wiem co mu jest - staram się go
regularnie podlewać, ale odpadają mu liście - niestety mąż zabrał do pracy aparat i nie mogę mu w tej chwili
zrobić zdjęć. Regularnie kwitnie, lecz jego kwiaty trzymają się do nieco ponad doby a potem skręcają i
odpadają. Listki robią się żółte i jeszcze takie jędrne odpadają same, nie zdążają wyschnąć. Moja roślinka
ma już trzy odnogi i wysokość ok. 27 cm najdłuższej z nich. Przesadziłam ją niedawno do większej doniczki, do
ziemi uniwersalnej, ale jej problemy zaczęły sie zanim to zrobiłam.
Jeszcze moje pytanie - jak długo utrzymują sie kwiaty hibiskusa zanim zwiędną ?
W maju dostałam hibiskusa - od jakiegoś czasu też zaczął żółknąć...nie wiem co mu jest - staram się go
regularnie podlewać, ale odpadają mu liście - niestety mąż zabrał do pracy aparat i nie mogę mu w tej chwili
zrobić zdjęć. Regularnie kwitnie, lecz jego kwiaty trzymają się do nieco ponad doby a potem skręcają i
odpadają. Listki robią się żółte i jeszcze takie jędrne odpadają same, nie zdążają wyschnąć. Moja roślinka
ma już trzy odnogi i wysokość ok. 27 cm najdłuższej z nich. Przesadziłam ją niedawno do większej doniczki, do
ziemi uniwersalnej, ale jej problemy zaczęły sie zanim to zrobiłam.
Jeszcze moje pytanie - jak długo utrzymują sie kwiaty hibiskusa zanim zwiędną ?