Kaktusy i sukulenty - Carol1
Cześć wam Chciałbym was zapytać kiedy moge przesadzić moje kaktusy? Są dopiero lekko podlewane, już rosną, ale ziemie mają troche niezbyt (kilka) ponieważ dostały się do mnie bardzo późno. Tylko Mammilaria backebergiana ssp. backebergiana (o co chodzi z: "ssp. backebergiana" ? ) przygotowuje się do kwiatka, więc przesadze po kwitnieniu. Kaktusy chciałbym przesadzić do piasku i ziemi dla sukulentów, mam nadzieje, że dobrze...
Carol ja mieszam ziemei do kaktusów, ze zwirkiem i piaskiem. Na dno dam troszkę keramzytu i jest ok? Wg mnie możesz przesadzić, bo to sie robi na wiosnę:) Tylko najpierw sprawdz czy ziemia nie jest zbyt wilgotna, a jeśli jest to osusz ją. Ja np. wysypałam na papier ziemię i tak lezala z jeden dzień. I moim kaktusom nic nie jest:)
Patrzcie! W końcu doszukałem się takiego jakiego szukałem
Jeszcze nie wiem jak się nazywa, ale wierze, że mi pomożecie Poza tym czy on chce kwitnąć teraz? Bo ma takie dwa pąki jak na zdjęciach. Aha! mam go głęboko zasypać w ziemi czy tylko wysoko kamyków nasypać? bo zazwyczaj takie kaktusy chowacie w kamykach albo ziemi....
Jeszcze nie wiem jak się nazywa, ale wierze, że mi pomożecie Poza tym czy on chce kwitnąć teraz? Bo ma takie dwa pąki jak na zdjęciach. Aha! mam go głęboko zasypać w ziemi czy tylko wysoko kamyków nasypać? bo zazwyczaj takie kaktusy chowacie w kamykach albo ziemi....
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.