Pomidorki koktajlowe - 1cz.
- Tula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie są przelane ? Ziemia wygląda na mokrą. (to tylko pomysł amatorki, zaczekaj na Kozulę Pomidorową ;) )
Moje pomidorki Pokusa wysadziłam 8 maja, w donicy na balkonie mają się chyba dobrze Pierwsze trzy noce zakrywałam agrowłókniną, bo w dzień u mnie już lato ale nocą bywało różnie. NARESZCIE nadają się do pokazania Dzisiaj posadzę Maskotkę i może w końcu przesadzę kupionego pomidora - ma już kwiatki na dwóch gronach
Moje pomidorki Pokusa wysadziłam 8 maja, w donicy na balkonie mają się chyba dobrze Pierwsze trzy noce zakrywałam agrowłókniną, bo w dzień u mnie już lato ale nocą bywało różnie. NARESZCIE nadają się do pokazania Dzisiaj posadzę Maskotkę i może w końcu przesadzę kupionego pomidora - ma już kwiatki na dwóch gronach
- Kubuś
- 200p
- Od: 2 paź 2008, o 17:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja kiedyś miałem też pomidorki koktajlowe i żeby ładnie mi rosły zrobiłem;
-posadziłem
-podlałem
Pozdrawiam
-posadziłem
-podlałem
Pozdrawiam
U Kubusia na wsi-Mój ogródek
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mają za dużo azotu jak na tak młode pomidorki , gdyby były kwitnące chciałyby jeszcze więcej niż jest w tej ziemi .kffiatek pisze:Witam, coś dziwnego dzieje się z moimi pomidorkami. Od jakiś dwóch tygodni stoją sobie na balkonie w małych doniczkach i się hartują, w końcu postanowiłam dwa przesadzić do docelowej donicy (będę eksperymentować na balkonie). Przesadzone dwa dni temu dzisiaj zaczęły kiepsko wyglądać
Pozostałe pomidorki w małych doniczkach, czekające na wywóz na działkę mają się świetnie, natomiast te, którym miałam z założenia zrobić dobrze wyglądają tak:
Czy ktoś wie co im jest? Czy to im przejdzie? Środkowe listki zupełnie sflaczały te na samej górze i na dole mają się dobrze. Co ja im zrobiłam?
Masz kilka wersji postępowania do wyboru :
1. wymienić ziemię w donicy na inną .
2. posypać ziemię Dolomitem i podlać , lub rozmieszać z wodą i podlać .
3. podlać nierozcieńczonym biohumusem ( tak zrobiła Mommy i trochę pomogło )
4. podlać nawozem wieloskładnikowym z minimalną zawartością azotu
Wybór należy do Ciebie , kozula .