Ogórki gruntowe-cz.1 uprawa,choroby,szkodniki
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
Witam.
Z tego co udało mi się spostrzec, to koty nie jedzą kretów(a wiem co mówię-mam 7 kotów)-fakt, polują na nie ale ich nie zjadają...A tak w ogóle,koty to bardzo mądre zwierzęta,tylko że bardzo drapieżne-np.mój 1-roczny kotek przynosi codziennie na taras ze 3 ptaki,jakieś bliżej nieokreślone ryjówki,nornice,krety...itp.zdarzył się też nietoperz...
Z tego co udało mi się spostrzec, to koty nie jedzą kretów(a wiem co mówię-mam 7 kotów)-fakt, polują na nie ale ich nie zjadają...A tak w ogóle,koty to bardzo mądre zwierzęta,tylko że bardzo drapieżne-np.mój 1-roczny kotek przynosi codziennie na taras ze 3 ptaki,jakieś bliżej nieokreślone ryjówki,nornice,krety...itp.zdarzył się też nietoperz...
Odnośnie ogórków, to ja swoje wysiałam 3 tyg. temu, przez tydzień były przykryte agrowłókniną, ale potem była taka zawierucha,że przkrycie zdmuchneło ;:103 , przez kolejne półtora tygodnia musiały sobie same dać radę i ku mojemu zaskoczeniu mają już piękne liścienie wystają nad ziemie ze 2 cm, teraz znowu je przykryłam i obok posiałam kolejne rządki ogóreczków różnych odmian
To moje pierwsze w życiu ogórki, więc czekam w wielkim napięciu co z tego wyrośnie
Kiedy Wy wysiewacie swoje??
To moje pierwsze w życiu ogórki, więc czekam w wielkim napięciu co z tego wyrośnie
Kiedy Wy wysiewacie swoje??
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 28 lip 2008, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Szymonambar222
- 500p
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziwnie te przymrozki hulają ! U nas na osiedlu na parterze było +2, a kilka km dalej na wsi ludziska skrobali szyby w samochodach.
Na działce przykryte były tylko pomidory, ogórki, seler, papryka, cukinia i szparagówka, na reszcie (marchew, pietruszka, cebula, rzodkiewka, słonecznik, ziemniaki) i w kwiatach nie zauważyłam żadnych szkód.
Na działce przykryte były tylko pomidory, ogórki, seler, papryka, cukinia i szparagówka, na reszcie (marchew, pietruszka, cebula, rzodkiewka, słonecznik, ziemniaki) i w kwiatach nie zauważyłam żadnych szkód.
- Szymonambar222
- 500p