Wszystko o... pomidorach. - 3cz.(20.01.09-29.05.09)
Co siedem dni nie ma problemu. Chodzi mi o to, że kiedy stosowałam te 3 różne roślinne specyfiki to co dwa dni latałam z opryskiwaczem, a że zawsze tej mikstury za dużo namieszałam to odrazu i inne rośliny nią traktowałam. Teraz chciałabym z tym mlekiem spróbować, albo właśnie z czymś roślinnym, ale tylko jednym a nie trzema. Dzięki za informację o tym, że staną te pomidory, bo pewnie bym panikowała jak niewiadomo co. A krzaczki tak posadzone i mikoryzowane że ten grzyb nie powinien się aż tak rozleźć.
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
-
- 50p
- Od: 20 lut 2008, o 13:29
Jaką proporcję robisz do oprysków? 1:10 ?Gabriela pisze:Wydaje mi się, że gnojówka ze skrzypu jest lepsza...
Stosujesz regularnie, co 7 dni?
W jakiej proporcji przygotowujesz gnojówkę ze skrzypu?
Osobiście zbieram i suszę skrzyp polny, bo jest bardzo dobrym specyfikiem ( lekarstwem)
pozdrawiam
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Arabella, ja też stosuję gnojówkę z pokrzyw, ale do podlewania.ARABELLA pisze:Gabriela takiej jeszcze nie próbowłam,ale cały czas stosuje gnojówkę z pokrzyw i jest ok
Śmierdzi,ale pomaga.
Oczywiście że jest dobra, działa stymulująco na rośliny, i pomaga zwalczyć szkodniki.
Ale do oprysków przeciw chorobom grzybowym, to wydaje mi się że lepszy jest skrzyp.
arisza pisze:
Jaką proporcję robisz do oprysków? 1:10 ?
Stosujesz regularnie, co 7 dni?
W jakiej proporcji przygotowujesz gnojówkę ze skrzypu?
Osobiście zbieram i suszę skrzyp polny, bo jest bardzo dobrym specyfikiem ( lekarstwem)
pozdrawiam
Arisza, wszystkie gnojówki jakie używam rozcieńczam w stosunku 1:10,
i staram się pryskać co 10 dni, na przemian z mlekiem.
W tym roku kupiłam dodatkowo EM-Farming i robiłam już opryski tym preparatem.
Nie stosuję żadnej chemii.
Jeśli chodzi o gnojówkę ze skrzypu, robi ją mój mąż i z tego co pamiętam,
to około 1 kg tego ziela zaparzał ok. 5 litrami wrzątku.
Po zaparzeniu uzupełnił się do 10 litrów i zostawił do kiszenia.
A potem jak wszystkie gnojówki rozcieńcza się 1:10.
Gabi dziękuję za odpowiedź. Poszukałam , poczytałam i już wiem coś więcej o gnojówce ze skrzypu
W każdym razie ja dorzucę skrzyp do gnojówki z pokrzyw. Podobno ma wtedy takie same właściwości.
pozdrawiam
W każdym razie ja dorzucę skrzyp do gnojówki z pokrzyw. Podobno ma wtedy takie same właściwości.
pozdrawiam
Agnieszka