Ogródek brunetki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Renatko....chodzi mi o to.

Obrazek
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Aaaaa o tooooooo !!!!!!
Zeniu dokładnej nazwy nie znam ale to jest jakaś odmiana świerka .
Ja mam go już jakieś 5 lat .Rośnie bardzo powoli i nie osiąga jakiś dużych rozmiarów .
Mój ma jakieś 50cmx50cm i jakieś 40 cm wysoki. :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Dzięki Renatko...właśnie mój też tak wolno rośnie. Być może dużych rozmiarów nie osiągnie. :lol:
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Witam wszystkich .......pospacerowałam trochę po waszych ogródkach i wszyscy mnóstwo zakupów poczynili........
Ja tez dzisiaj kupiłam sadzonkę pnącza ......ale zapomniałam nazwy :D :D :D :D :D
potem wkleje fotkę....
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Trochę widoczków na mój ogródek.......

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Reniu ślicznie wygląda Twój skalniaczek, a azalia bajeczna :D piękny kolor i tak ładnie kwitnie :D
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Moje roślinki....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Powojniki to chyba będzie kolejny mój bzik :D
Kupiłam już 3 rodzaje ale czuję niedosyt.

Podoba mi się twoje połączenie drewnianych klocków z kamyczkami- ładne i chyba praktyczne ?
Skąd wytrzasnęłaś taki kamienny obelisk :shock:
Twoja azalia mnie zachwyciła - lubię pomarańczowy kolor w ogrodzie.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Renatko śliczne masz fuksje :)
Ja kiedyś miałam jedną i była to roślinka typowo parapetowa....nawet ładnie rosła :) ...a teraz jest tyle cudownych odmian....chyba się skuszę :wink:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Mariolu ja swoje powojniki kupiłam jesienią i kwitną u mnie po raz pierwszy . Mam dwie odmiany , ale mam chrapkę jeszcze na białego . Nie chciałam od razu kupować tyle odmian ponieważ kiedyś już miałam klematisa i za nic mu u mnie nie odpowiadało . Zaraz po posadzeniu zakończył swój żywot . Zniechęcona całą sytuacją odpuściłam sobie przygodę z clematisami . Ale jak zaczełam odwiedzać to forum to odżyła we mnie chęć posiadania tych pieknych pnączy i tak oto mam dwa , i poluję na białego......
Azalie i rododendrony to mój następny bzik , a jak kwitną to po prostu nie można od nich oderwać oczu ......też mam kilka Chociaż nie kwitła w tym roku moja największa azalia żółta .......nie mam pojęcia dlaczego . Wypuściłam od razu liscie ,a kwiaty gdzie??

Basiu fuksje też kiedyś miałam , ale darowałam sobie ponieważ trzeba było przechowywac , a za bardzo nie ma gdzie .W tym roku jedną sobie sprawiłam , bardzo mi sie podobała.......
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Mój nowy nabytek........ależ jestem szczęśliwa.....

Obrazek Obrazek
brunetka2
1000p
1000p

Post »

I moja w poniedziałek kupiona nowa roślinka -pnącze " bugenwilla "

Obrazek Obrazek
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Renato skalniak super, bardzo mi się podoba. Piękne roślin, niektórych nazw nie znam. Ale jeśli chodzi o trzykrotkę, którą widziałem u Ciebie na skalniaku, to lepiej na nią uważaj. Rozsiewa się jak nie wiem co i ciężko ją wytępić. podobnie ja z mleczem, zostanie mały korzonek i dalej rośnie. Lewizja piękna, takiej jeszcze nie wiedziałem u mnie. Ogólnie wszystkie rośliny pięknie ci rosną i kwitną, tylko Twój rh potrzebuje chyba trochę nawozu zakwaszającego podłoże albo ma za sucho. Liście jego, moim zdaniem są za jasne i występuję chyba choroba zwana "brązowienie brzegów i wierzchołków liści", mogę się mylić ale jeszcze spytaj innych osób. Szkoda by było abyś straciła taki piękny krzew. . Porażone liście mają brązowe brzegi i zbrązowiałe końcówki. Na zainfekowanej tkance widoczne są gołym okiem drobne, czarne punkciki - owocniki grzyba. Liście powinno się opryskać preparatem Baymat AE.
Azalie masz przecudowne, zauważyłem , że masz pięciornika różowego, super, właśnie brakuję mi tego koloru. Mam już białe, żółte i czerwone a tego jeszcze nie , muszę go zdobyć :D
A ten kamień w kształcie serca superowy, znaleźć takiego to graniczy z cudem. Świetny element dekoracyjny na skalniaku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”