Ogródek brunetki cz.2
Mariolu ja swoje powojniki kupiłam jesienią i kwitną u mnie po raz pierwszy . Mam dwie odmiany , ale mam chrapkę jeszcze na białego . Nie chciałam od razu kupować tyle odmian ponieważ kiedyś już miałam klematisa i za nic mu u mnie nie odpowiadało . Zaraz po posadzeniu zakończył swój żywot . Zniechęcona całą sytuacją odpuściłam sobie przygodę z clematisami . Ale jak zaczełam odwiedzać to forum to odżyła we mnie chęć posiadania tych pieknych pnączy i tak oto mam dwa , i poluję na białego......
Azalie i rododendrony to mój następny bzik , a jak kwitną to po prostu nie można od nich oderwać oczu ......też mam kilka Chociaż nie kwitła w tym roku moja największa azalia żółta .......nie mam pojęcia dlaczego . Wypuściłam od razu liscie ,a kwiaty gdzie??
Basiu fuksje też kiedyś miałam , ale darowałam sobie ponieważ trzeba było przechowywac , a za bardzo nie ma gdzie .W tym roku jedną sobie sprawiłam , bardzo mi sie podobała.......
Azalie i rododendrony to mój następny bzik , a jak kwitną to po prostu nie można od nich oderwać oczu ......też mam kilka Chociaż nie kwitła w tym roku moja największa azalia żółta .......nie mam pojęcia dlaczego . Wypuściłam od razu liscie ,a kwiaty gdzie??
Basiu fuksje też kiedyś miałam , ale darowałam sobie ponieważ trzeba było przechowywac , a za bardzo nie ma gdzie .W tym roku jedną sobie sprawiłam , bardzo mi sie podobała.......
Witaj Renato skalniak super, bardzo mi się podoba. Piękne roślin, niektórych nazw nie znam. Ale jeśli chodzi o trzykrotkę, którą widziałem u Ciebie na skalniaku, to lepiej na nią uważaj. Rozsiewa się jak nie wiem co i ciężko ją wytępić. podobnie ja z mleczem, zostanie mały korzonek i dalej rośnie. Lewizja piękna, takiej jeszcze nie wiedziałem u mnie. Ogólnie wszystkie rośliny pięknie ci rosną i kwitną, tylko Twój rh potrzebuje chyba trochę nawozu zakwaszającego podłoże albo ma za sucho. Liście jego, moim zdaniem są za jasne i występuję chyba choroba zwana "brązowienie brzegów i wierzchołków liści", mogę się mylić ale jeszcze spytaj innych osób. Szkoda by było abyś straciła taki piękny krzew. . Porażone liście mają brązowe brzegi i zbrązowiałe końcówki. Na zainfekowanej tkance widoczne są gołym okiem drobne, czarne punkciki - owocniki grzyba. Liście powinno się opryskać preparatem Baymat AE.
Azalie masz przecudowne, zauważyłem , że masz pięciornika różowego, super, właśnie brakuję mi tego koloru. Mam już białe, żółte i czerwone a tego jeszcze nie , muszę go zdobyć
A ten kamień w kształcie serca superowy, znaleźć takiego to graniczy z cudem. Świetny element dekoracyjny na skalniaku.
Azalie masz przecudowne, zauważyłem , że masz pięciornika różowego, super, właśnie brakuję mi tego koloru. Mam już białe, żółte i czerwone a tego jeszcze nie , muszę go zdobyć
A ten kamień w kształcie serca superowy, znaleźć takiego to graniczy z cudem. Świetny element dekoracyjny na skalniaku.