Mój kawałek świata - rivendel, cz.2
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga - u mnie też wszystko małe chude i wymizerowane. Kiedy tak porównuję z ogrodami innych... Ech.. Ale u nas też za jakis czas będą haszcze! Zobaczysz!
Dawno nie zagladałam na forum a Ty w tzw. międzyczasie wróciłaś i watek pogalopował jak szalony Cieszę się że jesteś.
I co z tymi azaliami i rododendronami??
Dawno nie zagladałam na forum a Ty w tzw. międzyczasie wróciłaś i watek pogalopował jak szalony Cieszę się że jesteś.
I co z tymi azaliami i rododendronami??
Martusia, Maleństwo- nie masz pojęcia jak cieszy mnie każdy nowy centymetr róż i powojników np... Każda rozrastająca się sadzonka!
Evluk, pokrzyw u mnie dostatek, dziękuję za uznanie, żeby mi ktoś pomagał, już dawno leżałabym ...w hamaku i plewiła tylko
Halinko, fetorek gnojówki do teraz mam w nozdrzach, albo to ode mnie śmierdzi, może przeszłam zapachem na wylot???
Evluk, pokrzyw u mnie dostatek, dziękuję za uznanie, żeby mi ktoś pomagał, już dawno leżałabym ...w hamaku i plewiła tylko
Halinko, fetorek gnojówki do teraz mam w nozdrzach, albo to ode mnie śmierdzi, może przeszłam zapachem na wylot???
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Hostusie rosną
Żurawka też( mam nadzieję, że to żurawka, bo inaczej wstyd mi będzie )
Co to za krzew??
Kurczę, jak miałam nieogrodzoną działkę, nie wkładałam tych plastikowych identyfikatorów koło roslinki, bałam się że ukradną...
Teraz z moją wiedzą, bardzo chciałabym je mieć- bez tego nie zatknę już niczego w ziemię.
Krzyś, nie zawsze jest czysto, kurczę, chyba nikt nie ma sterylnie, bez chwastów, to jest chore to plewienie, w tym czasie mogłabym robić pergolę np dla róż.
Zaczyna mnie to wkurzać
Żurawka też( mam nadzieję, że to żurawka, bo inaczej wstyd mi będzie )
Co to za krzew??
Kurczę, jak miałam nieogrodzoną działkę, nie wkładałam tych plastikowych identyfikatorów koło roslinki, bałam się że ukradną...
Teraz z moją wiedzą, bardzo chciałabym je mieć- bez tego nie zatknę już niczego w ziemię.
Krzyś, nie zawsze jest czysto, kurczę, chyba nikt nie ma sterylnie, bez chwastów, to jest chore to plewienie, w tym czasie mogłabym robić pergolę np dla róż.
Zaczyna mnie to wkurzać
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Aguniu. Podglądam i podgladam i nie mogę się nadziwić. Masz masę fajnych krzewów i roślinek. Masz rację jest to żurawka. Krzew który zaczyna kwitnąć to chyba weigela czyli krzewuszka i to jeszcze z czerwonymi liśćmi. Piekna. I tawuła Gold Mound. I te krzewy masz chyba sadzone jesienią, bo zaczynaja kwitnąć. A moje wiosną i chyba nie zakwitną w tym roku. . Nie przejmuj się i pokazuj zdjęcia. Każdy kiedyś zaczynał. Ja też wszystko sama robię. Ty jeszcze miewasz od czasu do czasu pomocników. A chwaściory u wszystkich rosną. Najlepiej to nie dopuszczać aby wyrosły duże, więc hakać. Ktoś mi radził aby do gnojóweczki z pokrzyw dodać trochę dolomitu. Tak ze dwie garście. Dodałam i nie capi tak strasznie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Noooo właśnie Teraz sobie przypomniałamhal1959 pisze:Aguś masz Krzewuszke Wejgelę "Minor Black"
Krysiu, rzeczywiście- sadzone jesienią.
No i dałam ciała...Ona ma niespełna metr wysokości i posadziłam ją pod płotem, a berberysy "Rose Glow" przy ścieżce...
Jezu...Można je przesadzić na jesień??
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Aguniu. Roślinki są cierpliwe. Jesienią na pewno można przesadzić.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.