Elila- Mój ogródek-początek.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tomku Na szczęście mam zgrabne paluszki :lol: więc jakby co to sobie poradzę z wyrywaniem trawki :D
Gohna Właśnie się przymierzam do ukopania sobie tej hosty :D
Czy może ktoś mi polecić jakiś sprawdzony oprysk na mszyce, bo właśnie się u mnie zaczynają :(
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Chciałabym prosić o radę w kwestii migdałka. Kupiłam go w tym roku, miał malutkie pączki, ale potem okazało się, .że jedna gałązka jest całkiem sucha a druga do połowy. Nie wiem co mam zrobić-obciąć czy zostawić :?: I czy jak obetnę to puści nową? Nie chciałabym, żeby został mi migdałek z jedną gałązką :(
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Tak wygląda ten mój nieszczęsny migdałek.
Obrazek
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Witaj,

Roślin już całkiem sporo sobie sprawiłaś, więc teraz tylko czekac aż to wszystko strzeli do góry. ;-) Jak robiłam sobie jakieś 2-3 lata temu a la skalniaczek to cała rodzina wadziła się, że mną o to, że chcę rośliny daleko od siebie sadzić, bo to tak "łyso" będzie wyglądało. Uległam i teraz czeka mnie przesadzenie kilku małych iglaków, bo są zbyt blisko siebie. Tak to jest słuchać rodziny! ;-D

Powodzenia w tworzeniu ogrodu, Basia.
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

hrsta pisze:Witaj,

Roślin już całkiem sporo sobie sprawiłaś, więc teraz tylko czekac aż to wszystko strzeli do góry. ;-) Jak robiłam sobie jakieś 2-3 lata temu a la skalniaczek to cała rodzina wadziła się, że mną o to, że chcę rośliny daleko od siebie sadzić, bo to tak "łyso" będzie wyglądało. Uległam i teraz czeka mnie przesadzenie kilku małych iglaków, bo są zbyt blisko siebie. Tak to jest słuchać rodziny! ;-D

Powodzenia w tworzeniu ogrodu, Basia.
Basiu, nie znasz tego mądrego przysłowia: Z RODZINĄ NAJLEPIEJ WYCHODZI SIĘ NA ZDJĘCIACH!
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Bardzo ładnie się zapowiada...chyba masz cicho i bezwietrznie w ogrodzie,świetnie będzie... :lol: a ja muszę zapory stawiać nad tarasem bo jak wiatr to wszystko fruwa... :(
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewelino :!: :!: :!:
Starszym c co już chorują na tą chorobę na " S ", to trzeba po 2 razy powtarzać :!: :!: :!:

Prześledziłam powstawanie Twojego ogródka.
Widać postępy i w ogrodzie i przy obróbce zdjęć.
A ten biały śniedek to baldaszkowaty zwany śpioszkiem.
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Witam!

Po pierwsze - PRZEPIĘKNY wiciokrzew Mamy! Naprawdę od razu zwrócił moją uwagę. W czym on rośnie?
Po drugie - ogródek mały, ale za to pewniakiem będzie wypieszczony i piękny, a także łatwiejszy do ogarnięcia przy pracach typu pielenie/koszenie;-) Dla mnie to mordęga. ;-)

Pozdrawiam, Basia
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Wpadam z szybką rewizytą. Sporo pracy Cię czeka - ale fajnie zagospodarowałaś miejsca na rabatki, kamienne obwódki są super, trochę się namęczysz przy koszeniu - zawsze możesz wciągnąć do pracy jakiegoś faceta, robiąc słodką minkę, że tylko on może sobie z tym poradzić..... :roll: Czekam na dalsze relację z placu boju :wink:
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam
Wszyscy kiedyś zaczynaliśmy i początki zawsze bywają trudne. Ale zobaczysz , jak szybko zagospodarujesz swój ogródeczek. Pierwsze efekty już są widoczne.Zapowiada się ciekawie.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
ewa 30
200p
200p
Od: 29 mar 2009, o 14:52

Post »

Witam
wiesz zobacz u mnie na forum ja też miałam kamienie tylko w stylu murka ale dawałam rady z trawą ręcznie :lol: :lol: a jak ty masz podkaszarkę to super sprawa a po wykoszeniu wygląda super
pozdrawiam
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

hrsta pisze:Witam!

Po pierwsze - PRZEPIĘKNY wiciokrzew Mamy! Naprawdę od razu zwrócił moją uwagę. W czym on rośnie?
Po drugie - ogródek mały, ale za to pewniakiem będzie wypieszczony i piękny, a także łatwiejszy do ogarnięcia przy pracach typu pielenie/koszenie;-) Dla mnie to mordęga. ;-)

Pozdrawiam, Basia
Witam! Dziękuję za wizytę i tak pochlebne komentarze!
Basiu, wiciokrzew mojej mamy rośnie...........w ziemi :wink:
Z czasem powierzchnia do pracy będzie się powiększała (teraz mam tylko kącik przed swoim domem) ponieważ nie ma chętnych do zajęcia się podwórkiem i wszystko spadnie na mnie (mimo, że mieszkam na jednym podwórku z teściami i dwoma siostrami męża). Im jednak nie bardzo zależy na wyglądzie obejścia. Nawet nie ma komu skosić trawy :evil:
Na szczęście mnie to sprawia radość :D
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Jolu, Joasiu, Ewo Slicznie wam dziękuję za odwiedziny i cieszę się, że wam się u mnie podoba. Mam nadzieje, że będziecie częściej do mnie zaglądać! ;:79
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”