Ketmia syryjska- Hibiskus ogrodowy
Pełnokwiatowe hibiskusy tak mają w naszym klimacie ( podobnie mają pełnokwiatowe oleandry ), że pąków tworzą dużo, ale nie rozwijają wszystkich kwiatów, a roślina rozwija często tylko pojedyncze kwiaty.Jak noce zrobią się zbyt zimne , hamuje to rozwój tych roślin. Zależy też od przebiegu pogody w danym roku , czy lato jest gorące.Można spróbować przesadzić na stanowisko w pełni słoneczne, ale nie jest to gwarancja powodzenia ponieważ lato jest u nas dla nich za krótkie Lepiej kwitną ( masowo ) odmiany o pojedynczych kwiatach (podobnie jak oleandry o kwiatach pojedynczych).
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ciekawi mnie jak u Was kwitnie i czy rozwija się do końca Hibiskus 'Leopoldii'.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje ketmie, o których pisałam w jesieni, przezimowały (były przykryte agrowłókniną) i już są zielone.
Mam jednak pewnien problem: część lisci ma na brzegach takie zółtawobiałe odbarwienia. Myślę, że czegoś jej brakuje. Przeszukam forum, ale gdyby ktoś tutaj odpowiedział, to byłabym wdzięczna.
Pozdrawiam,
Joanna
Mam jednak pewnien problem: część lisci ma na brzegach takie zółtawobiałe odbarwienia. Myślę, że czegoś jej brakuje. Przeszukam forum, ale gdyby ktoś tutaj odpowiedział, to byłabym wdzięczna.
Pozdrawiam,
Joanna