Kolekcja Agaty :-)))
- orange30
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agatko, Anusska zobaczcie tutaj ile jest :)http://www.phals.net/tetraspis/index.html
- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agatko a to oglądałaś? http://pagesperso-orange.fr/bernard.lag ... nglais.htm
Ja nie znam tego języka więc nie wiem co tam jest pisane
Oj już mam http://www.dustindorton.com/orchids2/pl ... is_c1.html
Ale cudeńko gdzie zdobyłaś ???????????????????
Agatko ja marzę o Phal. Pantherina :P
Ja nie znam tego języka więc nie wiem co tam jest pisane
Oj już mam http://www.dustindorton.com/orchids2/pl ... is_c1.html
Ale cudeńko gdzie zdobyłaś ???????????????????
Agatko ja marzę o Phal. Pantherina :P
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agatko zakopana w moim ogrodzie, przegapiłam to że zakwitł Twój. phal. fasciata. Jest cudowny, piękne kolorki.Lilia tez cudna, ja mam około 15 w ogrodzie ale na razie nie chcą zakwitnąć.Uwielbiam ich zapach, ale teraz już wiem ,że powinny zostać w ogrodzie aby nie zaszkodzić storczykom.
Jeszcze raz dziękuje za wielkie serducho.
Jeszcze raz dziękuje za wielkie serducho.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Agata ufo mnie nie porwało (pewnie mój M strasznie żałuje no ale cóż.... ) tylko mam paskudną anginę do tego jeszcze przygotowania do chrztu młodego i kupę innych zajęć i problemówagata0806 pisze:Kaisog a Ciebie ufo porwało czy co???
Eee tam,gdzie ja wymagająca jestem..Mam podobny i dlatego się zbytnio nie ucieszyłam jak zakwitł Fasciata a zresztą jeszcze się tak nie wybarwił jak bym chciała..Za klika dni otworzy się drugi pączek a trzeci jeszcze jest maleńki
I na drugim pędzie będzie kwitł,trzeci pęd dopiero wychodzi..
Z tym rozczarowaniem to Cię rozumiem Jak ktoś ma taką kolekcje może sobie powybrzydzać a poza tym jak się człowiek na coś nastawi a potem nie do końca jest tak jakby chciał to rozczarowanie wielkie niestety. A powiedz mi jak myślałaś, że będzie wybarwiony?
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
szkoda... ale powinnam się tego spodziewać, w końcu mi nic się nie udaje. żadne marzenia mi się nie spełniają. długo jeszcze będę musiała czekać na moją lueddemanianę, w końcu to bardzo rzadki i niedostępny storczyk, przynajmniej dla mnie, bo większość osób z forum go ma (lub inne moje wymarzone). na kwiat belliny też długo poczekam, nawet jak puści pędzik, to kwiat będzie dopiero po kilku miesiącach. pędzik 5 cm, a podobno rośnie strasznie długo...Storczykowa moje Vandy w tej chwili nie kwitną a co do Phal.bellina to zapach mają konwaliowy,podobno przecudny i pachnie w całym pokoju
A co do Lueddmanniany to niestety jest już powyżej 60 zł więc tak jak się umawiałyśmy,dalej nie licytuję
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mireczko dziękuję..
Mnie też się zapach Lilii bardzo podoba,dziś rozwinął się u niej drugi kwiat i zapach jest jeszcze silniejszy
Ale go jeszcze nie przeniosłam w inne miejsce bo nie mam gdzie,jest tak ogromny że ciężko cokolwiek znaleźć w tym moim mieszkaniu hehe..
Gdybyś kiedyś miała problemy z Fotosikiem to wiesz gdzie napisać
Kaisog życzę powrotu do zdrowia,kuruj się kobieto bo pustki tu bez Ciebie i Twoich żarcików brakuje
Co do Fasciaty to myślałam że kwiatki będą bardziej żółto-pomarańczowe a one są blado żółto-zielonkawe
Storczykowa no przykro mi,chciałam Ci pomóc ale nie udało się