Identyfikacja - SIEWKI i młode PĘDY
-
- 200p
- Od: 13 mar 2009, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy to celozja?
- Trishya
- 10p - Początkujący
- Od: 30 maja 2009, o 13:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Proszę o pomoc w identyfikacji roślinki
Witam
Jestem nowicjuszką nie tylko jeśli chodzi o formu ale i o wszystko co dotyczy mojego ogródka co jednak nie przeszkadza mi z zapałem siać i sadzić wszystko co tylko wpadnie mi w ręce Niedawno dostałam nasionka niezidentyfikowanej roślinki, pięknie wyrosły (posiane chyba za późno) ale teraz pojawia się pytanie co zrobic z nimi dalej i jakich warunków potrzebuje ta roślinka. Problem w tym że nie mam pojęcia co to jest, wiem tylko że podobno roślinka jednoroczn, kwitnąca na biało i dosyć wysoka, wysiana z czarnych ok 1mm nasionek. Jeśli rozpoznajecie co to może być będę wdzięczna za jakąś podpowiedź
Jestem nowicjuszką nie tylko jeśli chodzi o formu ale i o wszystko co dotyczy mojego ogródka co jednak nie przeszkadza mi z zapałem siać i sadzić wszystko co tylko wpadnie mi w ręce Niedawno dostałam nasionka niezidentyfikowanej roślinki, pięknie wyrosły (posiane chyba za późno) ale teraz pojawia się pytanie co zrobic z nimi dalej i jakich warunków potrzebuje ta roślinka. Problem w tym że nie mam pojęcia co to jest, wiem tylko że podobno roślinka jednoroczn, kwitnąca na biało i dosyć wysoka, wysiana z czarnych ok 1mm nasionek. Jeśli rozpoznajecie co to może być będę wdzięczna za jakąś podpowiedź
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
To może być kobea .... a może nawet passiflora ....
Nie sądzę byśmy mogli jednoznacznie rozpoznać zaledwie przy drugiej parze liści...
Musisz pokazać nam zdjęcie bardziej podrośniętej rośliny ,może wtedy....
lub pokaż tę roślinę obok co to masz tam może jest większa ...
a poza tym ... wyedytuj poprzedni post,popraw swoje błędy w pisowni i
staraj się pisać na forum poprawnie.
Przywiązujemy tutaj dużą wagę do poprawnej pisowni.
Pozdrawiam
KaRo
Nie sądzę byśmy mogli jednoznacznie rozpoznać zaledwie przy drugiej parze liści...
Musisz pokazać nam zdjęcie bardziej podrośniętej rośliny ,może wtedy....
lub pokaż tę roślinę obok co to masz tam może jest większa ...
a poza tym ... wyedytuj poprzedni post,popraw swoje błędy w pisowni i
staraj się pisać na forum poprawnie.
Przywiązujemy tutaj dużą wagę do poprawnej pisowni.
Pozdrawiam
KaRo
- Trishya
- 10p - Początkujący
- Od: 30 maja 2009, o 13:28
- Kontakt:
passiflora i kobea też na pewno nie jest, chyba pozostaje mi tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać aż roślinki podrosną, niestety wszystkie w rozsadniku są mniej więcej tej samej wielkości ale sprawdzę jeszcze jak wyglądają te wsadzone na próbę do ogródka, może są większe, próbowałam znaleźć jakieś zdjęcia sadzonek kleome żeby porównać ale mi się nie udało, roślinka wygląda ciekawie, na pewno dołączę ją do listy wartych zainteresowania i sprawdzę jak w rzeczywistości wygląda... oj coraz dłuższa ta lista, czym więcej wiem o roślinkach tym więcej chcę ich mieć... szkoda że to nie takie proste