Kaktusy i sukulenty - Carol1
Gdzieś w wątku jest mój szczepiony kaktus, niestety źle przeżył zime i pierwsze podlewanie.... niestety go straciłem.... chciałem jednak przynajmniej podkładke utrzymać przy życiu i postanowiłem ją ściąć, zabezpieczyć i oto co wyszło ostatnio:
Moje wysiane kaktusy rosną, myślę, że nawet fajnie i dlatego chciałem wam je pokazać
Moje wysiane kaktusy rosną, myślę, że nawet fajnie i dlatego chciałem wam je pokazać
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Myślałam, że kaktusy z nasion rosnąć będą mizernie a tu takie efekty! Szkoda tego szczepionego, miał śliczny kolor. Rewelacyjne roślinki
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Powoli rosną, powoli Szkoda szczepionego, więc kupie chyba znowu takiego.Zgredo pisze:Myślałam, że kaktusy z nasion rosnąć będą mizernie a tu takie efekty! Szkoda tego szczepionego, miał śliczny kolor. Rewelacyjne roślinki
Popatrzcie co się z moją sansewerią cylindryczną dzieje, myślałem, że będzie nowy liść w końcu (od kupienia czyli od października nie puściła ani liścia) a tu coś takiego wychodzi:
Karolu,czeka Cię uczta dla nosa. Gratuluję. Zobacz tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3&start=42 i tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=28
Pozdrawiam,Władek.
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A właśnie miałam do mojego wątku zaprosić
Dzięki, Władku, za podrzucenie linku.
Karolu u mnie te piękne rośliny kwitną prawie co roku. Wiem, że by wytworzyć kwiaty muszą mieć dużo słońca i dość ciasną doniczkę. Teraz rozkwita u mnie trzecia Sansewieria. Zapach jak dla mnie piękny, słodkawy, ale przyciąga dużo mrówek, tak jak krople rosy, które pojawiają się na kwiatach
Gratuluje i czekam na fotki kwiatów w pełnym rozkwicie.
Dzięki, Władku, za podrzucenie linku.
Karolu u mnie te piękne rośliny kwitną prawie co roku. Wiem, że by wytworzyć kwiaty muszą mieć dużo słońca i dość ciasną doniczkę. Teraz rozkwita u mnie trzecia Sansewieria. Zapach jak dla mnie piękny, słodkawy, ale przyciąga dużo mrówek, tak jak krople rosy, które pojawiają się na kwiatach
Gratuluje i czekam na fotki kwiatów w pełnym rozkwicie.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Długo musiałem czekać, ale opłacało się, mam nadzieję, że jeszcze jutro się mocniej otworzy Oto mój drugi w życiu kwiat na kaktusie:
Wy pokazujecie dużo pięknie kwitnących kaktusów, ja mam mało kwitnących więc pokazuje dużo zdjeć tego samego :P Da się go jakoś zapylić? W sensie jak mam tylko jednego i w środku pomacham pędzelkiem to da to coś?
Wy pokazujecie dużo pięknie kwitnących kaktusów, ja mam mało kwitnących więc pokazuje dużo zdjeć tego samego :P Da się go jakoś zapylić? W sensie jak mam tylko jednego i w środku pomacham pędzelkiem to da to coś?