...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.2
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taruś balkon fajna sprawa ale ja mam wystawiony na południe i niewiele roślin daje tam radę rosnąć...to patelnia
U mnie słonko ,troszkę chmurek i chłodno...jak się nic nie zmieni po obiadku zasuwamy na działkę
Chyba wysieję trawkę i dam roślinkom papu z obornika ...wczoraj kupiłam 2 wory
Miłego dnia Taruś
U mnie słonko ,troszkę chmurek i chłodno...jak się nic nie zmieni po obiadku zasuwamy na działkę
Chyba wysieję trawkę i dam roślinkom papu z obornika ...wczoraj kupiłam 2 wory
Miłego dnia Taruś
Pozdrawiam słonecznie - Baśka
U nas też pada, ale zdążyłam przed deszczem przesadzić roże, bo mi się w nocy koncepcja kolorystyczna zmieniła
I posadziłam ślazówkę - kupiłam wczoraj za 18 złotych ogromną sadzonkę - ciekawe jakiego koloru bo na obrazku była taka delikatnie różowa i nie dopytałam czy to zwykła ślazówka czy krzew - pęd na dole jest jakby zdrewniały??? Gdyby okazała się krzewem, byłoby super, jeśli nie - też super
Mam też sporą kolekcję goździków brodatych - będzie czym się dzielić - kupiłam u baby na targu (u nas w środy) sadzoneczki które podzieliłam na 3 części
Ze 3 tygodnie temu też u niej kupiłam i bardzo się rozrosły i już kwitną
I posadziłam ślazówkę - kupiłam wczoraj za 18 złotych ogromną sadzonkę - ciekawe jakiego koloru bo na obrazku była taka delikatnie różowa i nie dopytałam czy to zwykła ślazówka czy krzew - pęd na dole jest jakby zdrewniały??? Gdyby okazała się krzewem, byłoby super, jeśli nie - też super
Mam też sporą kolekcję goździków brodatych - będzie czym się dzielić - kupiłam u baby na targu (u nas w środy) sadzoneczki które podzieliłam na 3 części
Ze 3 tygodnie temu też u niej kupiłam i bardzo się rozrosły i już kwitną
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć Basiu !
Oczarowałaś wszystkich swą białą różą !
Pastelowe końcówki pędów wierzby '' H. N.''są śliczne, mnie zawsze boli serce, jak mam je przycinać.
Muszę znowu dokonać rzezi niewiniątek, bo za bardzo się gąszcz rozrósł.
Floksiki to te Twojej produkcji ? Obcinaj przekwitłe kwiatuszki, to będą cieszyć dłużej .
Gorące pozdrowionka. :P
Oczarowałaś wszystkich swą białą różą !
Pastelowe końcówki pędów wierzby '' H. N.''są śliczne, mnie zawsze boli serce, jak mam je przycinać.
Muszę znowu dokonać rzezi niewiniątek, bo za bardzo się gąszcz rozrósł.
Floksiki to te Twojej produkcji ? Obcinaj przekwitłe kwiatuszki, to będą cieszyć dłużej .
Gorące pozdrowionka. :P
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Aniu a ja jestem rozdarta i nie wiem czy jechać na działkę ,czy nie ...teraz znowu wyłazi słońce
Tylko ten wiatr jakoś nie wróży nic dobrego....no i jest chłodno...brrrr
Goździków też mam bardzo dużo ale nie wiem czy zeszłoroczne mi zakwitną...raczej nie ...bo za późno były posadzone jesienią...i znowu muszę ćwiczyć cierpliwość
Pell dzięki
Wierzby na razie nie tnę bo serce by mi pękło...może jak troszkę zciemnieje to ją wtedy ciachnę ...nie myślę o tym bo mnie wtedy smutek ogarnia....
Floksiki moje ,jednoroczne , produkowane w domu pierwszy i ostatni raz
Efekt na rabacie żaden, chociaż pomału zaczynają się zagęszczać ale myślałam ,że inaczej się prezentują ....
Kwiatuszki ciachnę, dobrze ,że mi przypomniałaś
Tylko ten wiatr jakoś nie wróży nic dobrego....no i jest chłodno...brrrr
Goździków też mam bardzo dużo ale nie wiem czy zeszłoroczne mi zakwitną...raczej nie ...bo za późno były posadzone jesienią...i znowu muszę ćwiczyć cierpliwość
Pell dzięki
Wierzby na razie nie tnę bo serce by mi pękło...może jak troszkę zciemnieje to ją wtedy ciachnę ...nie myślę o tym bo mnie wtedy smutek ogarnia....
Floksiki moje ,jednoroczne , produkowane w domu pierwszy i ostatni raz
Efekt na rabacie żaden, chociaż pomału zaczynają się zagęszczać ale myślałam ,że inaczej się prezentują ....
Kwiatuszki ciachnę, dobrze ,że mi przypomniałaś
Pozdrawiam słonecznie - Baśka
Basieńko, trzeci raz do Ciebie piszę. To przez te internetowe robale. Co chwilę kasowało posty. Dumna jestem niesłychanie bo sama sobie dałam radę. Komputer i internet śmiga że hej
Odpowiadam na temat lilii wodnych albo jak wolisz nenufarów. Są śliczne ale kwitną tylko 2-3 dni, jednak nic straconego, bo zawsze wychodzą następne i mam je całe lato. Moje niestety nie pachną i nie znam takich.
Odpowiadam na temat lilii wodnych albo jak wolisz nenufarów. Są śliczne ale kwitną tylko 2-3 dni, jednak nic straconego, bo zawsze wychodzą następne i mam je całe lato. Moje niestety nie pachną i nie znam takich.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
HEj Basiu, nie zaglądałam parę dni , a u Ciebie szał roślinkowy . Gratuluję zagęszczenia rabatek , niech wszytko pięknie rośnie.
pozdrawiam serdecznie:) Małgośka
Zorza w ogrodzie
Zorza w ogrodzie
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
WITAJ BASIU już znowu jestem z Wami . Czas szybko przeleciał ,a po powrocie rozterka . Wnuk miał mi doglądać róż ,ale niestety zastałam plagę mszyc i o mało się nie rozbeczałam . Dzisiaj zaraz biegłam je tępić ,ale znowu leje i nie wiem czy to coś pomorze . BASIU czy ta Twoja KRISTAL pachnie ? . Ja mam białą pisze na etykiecie KRISTALPERLE i pachnie przecudnie ,ale jest kochanką mszyc ,więc muszę ją mieć stale pod obserwacją . A to dla Ciebie na powitanie