spajder_3Xc (Drzewa, krzewy i inne rośliny)
- spajder_3Xc
- 50p
- Od: 25 lut 2007, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- adamza07
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2007, o 20:39
Suchodrzew Maacka (Lonicera maackii) najbliższy krewny wiciokrzewu 

"Człowiek żyje po to,aby kochać. Jeśli nie kocha - to nie żyje." Vinet
ogrody,kompozycje roślin
ogrody,kompozycje roślin
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kto wie co to za roślina ?
Ten o różowych kawiatach to-Suchodrzew tatarski -możliwe, że to odmianowy.
O białych kwiatach może być suchodrzew wonny.
- spajder_3Xc
- 50p
- spajder_3Xc
- 50p
Co to są za rośliny ??
Witam wie ktoś co to za rośliny przynajmniej co to za gatunek z góry Dzięki.
1 roślina: Jest to pnącze aktualnie jeszcze kwitnie kwiaty zebrane w nieregularnych gronach o wielkości 15 do 20 cm pojedyncze kwiatki bardzo drobne koloru białego chyba nie pachną, liście zielone błyszczące jest to roślina wieloletnia.

2 roślina: Jest to krzew niedużych rozmiarów do 1m wysokości który ma żółte kwiaty aktualnie kwitną kwitnie bardzo obficie. Listki drobne jak by pokryte malutkim meszkiem koloru zielonego jest to roślina wieloletnia.

3 roślina: Jest to nieduża roślina do 1m wysokości wieloletnia, która występuje w 2 odmianach kolorystycznych zielonej i granatowej kwiaty u obu odmian białe aktualnie roślina przekwitła już.

4 roślina: jest to drzewo 2 do 5m wysokości kwitnie wiosną kwiaty koloru różowego na szypułkach obecnie na roślinie zawiązane są już owoce wyglądają jak małe jabłuszka, roślina jak kwitnie pokrywa się cała kwiatami, liście owalne ciemnozielone lub bordowe.

5 roślina: jest to drzewo 2 do 4m wysokości kwitnie późną wiosną kwiaty koloru kremowo zielonego w gronach (takich jak ma czarny bez) kwiaty drobne, obecnie roślina już przekwitłą. Liść składa się z 3 mniejszych listków koloru zielonego.

1 roślina: Jest to pnącze aktualnie jeszcze kwitnie kwiaty zebrane w nieregularnych gronach o wielkości 15 do 20 cm pojedyncze kwiatki bardzo drobne koloru białego chyba nie pachną, liście zielone błyszczące jest to roślina wieloletnia.

2 roślina: Jest to krzew niedużych rozmiarów do 1m wysokości który ma żółte kwiaty aktualnie kwitną kwitnie bardzo obficie. Listki drobne jak by pokryte malutkim meszkiem koloru zielonego jest to roślina wieloletnia.

3 roślina: Jest to nieduża roślina do 1m wysokości wieloletnia, która występuje w 2 odmianach kolorystycznych zielonej i granatowej kwiaty u obu odmian białe aktualnie roślina przekwitła już.

4 roślina: jest to drzewo 2 do 5m wysokości kwitnie wiosną kwiaty koloru różowego na szypułkach obecnie na roślinie zawiązane są już owoce wyglądają jak małe jabłuszka, roślina jak kwitnie pokrywa się cała kwiatami, liście owalne ciemnozielone lub bordowe.

5 roślina: jest to drzewo 2 do 4m wysokości kwitnie późną wiosną kwiaty koloru kremowo zielonego w gronach (takich jak ma czarny bez) kwiaty drobne, obecnie roślina już przekwitłą. Liść składa się z 3 mniejszych listków koloru zielonego.

- dianek
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
1. Fallopia aubertii (Rderstówka Auberta)
2. Potentilla fruticosa (Pięciornik krzewiasty)
3. Pachysandra terminalis 'Diabolo' (Pęcherznica kalinolistna 'Diabolo') - ta czerwona oraz Pachysandra terminalis (Pęcherznica kalinolistna ) - ta zielona
2. Potentilla fruticosa (Pięciornik krzewiasty)
3. Pachysandra terminalis 'Diabolo' (Pęcherznica kalinolistna 'Diabolo') - ta czerwona oraz Pachysandra terminalis (Pęcherznica kalinolistna ) - ta zielona
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek
- adamza07
- Od: 10 mar 2007, o 20:39
4 Jabłoń jagodowa (Malus baccata mandschurica)) lub inna z form ogrodowych jabłoni
5 Parczelina trójlistkowa (Ptelea trifoliata L.)
5 Parczelina trójlistkowa (Ptelea trifoliata L.)
"Człowiek żyje po to,aby kochać. Jeśli nie kocha - to nie żyje." Vinet
ogrody,kompozycje roślin
ogrody,kompozycje roślin
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Kontakt:
W pośpiechu zapewne pomyliłaś się Dianko
Pęcherznica kalinolistna - Physocarpus opulifolius

Pęcherznica kalinolistna - Physocarpus opulifolius

http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- dianek
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
aniawoj.... Dzięki :P
myślałam nad projektem w którym sporo runianki wrzucam... no i oczywiście tutaj podając nazwy myślałam o czym innym a pisałam o czym innym :P
dzięki za poprawkę ;)
myślałam nad projektem w którym sporo runianki wrzucam... no i oczywiście tutaj podając nazwy myślałam o czym innym a pisałam o czym innym :P
dzięki za poprawkę ;)
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek
- spajder_3Xc
- 50p