Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z kwiatowego dworku M
piękna ta incerwilla , tez sobie kupiłam ,tylko nie wiem jak będzie kwitła ., natomiast białej żurawki nigdzie nie widzialam , u nas nie ma nowych kolorów żurawek mam spore kępy o jasnych lisciach i różowych kwiatach i o bordowych liściach ,.ale jak spotkam inne kolory to też kupię .. u mnie zaczynają kwitnąć goździki i irysy ..
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Witaj, według mnie na 2 focie to nie pustynnik a trytoma.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Mario, masz już dojrzały i śliczny ogródek Zazdroszczę oczka, bo u mnie dopiero będzie się budowało, razem ze strumyczkiem i źródełkiem. Fajnie,że masz wsparcie w synowej.Mnie pomaga moja córka - też zapalona ogrodniczka, ale niestety moje wnusie są małe ( 3 i 1 rok) i bardzo absorbujące, więc raczej sama "ciągnę ten wóz".
Pozdrawiam z Trzebnicy; hahaaa, wychodzi słoneczko
P.S. Urodziłam się i wychowałam we Wrocławiu, moja siostra do dziś tam mieszka - na Oporowie...
Pozdrawiam z Trzebnicy; hahaaa, wychodzi słoneczko
P.S. Urodziłam się i wychowałam we Wrocławiu, moja siostra do dziś tam mieszka - na Oporowie...
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Polu cieszę się że ci się podoba a synową traktuję jak córkę, której nie mam . Mam za to dwóch synów i M którzy ni bardzo pomagają w moich coraz to nowych pomysłach upiększania ogródka, oraz czasami krytykują i to jest potrzebne .U mnie niestety znowu chyba będzie padać trochę to już przesada z tą wodą Zapraszam częściej na kawę
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
u mnie tez pada ,woda stoi w kazdym rowku ,może wreszcie wyjrzy słoneczko bo przy takiej pogodzie to nawet kawy nie chce się zrobić .. a mnie jeszcze dobija ocieplenie domu ,ogródek przydomowy w ruinie , cześć kwiatów przesadziłam część zapezpieczyłam ale i ak wszystko zdeptane połamane troche szkoda kwiatów ale teraz będzie można zrobić nowe rabatki .. najbardziej szkoda mi piwoni które rosną pod ścianą ale myślę że na drugi rok znowu ładnie zakwitną ... tak wygląda przed zniszczeniem , kwiaty do wazonu a kępkę zabezpiecze jakimś dużym koszem..
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Marysiu to tak jak ja też czeka mnie ocieplanie domu nawet sobie tego nie wyobrażam bo znowu będę musiała wykopywać niektóre krzewy ale mnie to czeka jesienią , więc część roślin szczególnie hosty będą obumierać.Ale szkoda mi pracy jaką włożyłam żeby zrobić ładne rabatki, no ale ocieplenie jest potrzebne . A ty zrobisz sobie jeszcze ładniejsze rabatki tylko szkoda bo w lecie ciężko przesadzać rośliny, źle to znoszą
A to moje pierwsze lilie
A to moje pierwsze lilie