Irlandzki Ogrod Ani.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam.Gosiu dziękuje,magnolia się przyjęła na szczęście chociaż na początku listki obwiędły lekko..i już się bałam :? a teraz ma dużo nowych,co widać na zdjęciach:przed i po: :D
Obrazek Obrazek

I zdjęcia trawnika i chwastów :lol: Rozpanoszyły się okrutnie :lol: Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p
Od: 22 maja 2008, o 21:52

Post »

Hmm..., Aniu Ty NIE MASZ chwastów :D . U mnie prawie trawy nie widać spod nich :roll: . Nie mam fotki ale może jutro zrobię, to pokażę Ci prawdziwy horror :lol: .
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Gosiu mam!!To znaczy miałam bo ostatnio je wyciełam i z korzeniami wyrwałam co niektóre.. :lol: w 3 godzinki cały ogród oczyściłam :lol:
Ale teraz pogoda w Polsce deszczowa to mam nadzieje,że trawka u Ciebie odżyje :) Czekam na fotki..Twoich chwastów hihi :lol: Zobaczymy czy takie straszne.. :lol:

A u nas lato w pełni :shock: :shock: więc kilka fotek zrobiłam: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Aniu

róza u ciebie już kwitnie? wiesz jaka?
a piesio zobacz jak pozuje :lol:
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Tess róża kwitnie i ma 11 pąków :shock: nazwy nie było-wiem tylko,że jest pnąca i czerwona :lol:
A piesia musze pochwalić bo całymi dniami na ogrodzie siedzi i nic nie zniszczył :shock: Tylko wącha kwiatki :lol:
x-T-s
---

Post »

Aniu

porządny piesio :lol:
trawka Aniu jest oki, ona jest młoda dlatego i chwaściorki masz.Ten chwast który rośnie pod płotem staraj się wyrywać bo to na nózce rozpanoszy się na cały trawnik i koszenie nie pomoże.

Ja w tym roku rozprawiłam się z chwastami starane i mam spokój.Pisałam Ci u mnie, jak będziesz w Polsce zaopatrz się.no ale u Ciebie też na pewno jest.
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Witaj Aniu, ładny trawniczek, i róża Ci już kwitnie. U mnie dopiero mają małe pączki. No i ciepło od kilku dni dopiero.
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Aniu, na chwasty do trawników jest preparat usuwający dwuliścienne. Niestety nie pamiętam nazwy. Pryska się tym trawnik a pozostałe rośliny dobrze zabezpiecza. Musiałabyś zapytać w ogrodniczym, na pewno Tobie doradzą.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
x-T-s
---

Post »

All

ale to dopiero założony traniczek jest....może jednak lepiej niech częsciej kosi....
Ja na swoim przez rok nie pryskałam, ale przyznaję że mój sąsiad na młodą trawkę miał pryskane....
tak jak się czyta to nie bardzo zaleca się ....

Aniu

u ciebie dzis też ciepło?
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Nie pomyślałam o tym. Tess ma rację. Niech się najpierw dobrze ukorzeni. Ja sama tego nigdy nie stosowałam. Dowiedziałam się o tym preparacie od znajomych.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witam! ;:3
Tess-nie ciepło tylko gorąco :lol: I znów bezchmurnie :shock: Teraz o 10 rano,w cieniu jest 18 stopni.Wczoraj po południu było 28 w słońcu.. :P
a propos trawniczka jeszcze to widziałam taki preparat tutaj w granulkach,który odżywia i nawilża trawe i wyniszcza chwasty,tak się zastanawiam czy tym nie posypać jak będę do Polski jechała we wrześniu..ale zobacze może do tego czasu wyginą od koszenia.
Pozdrawiam i życzę słoneczka :D
I jeszcze dodam dzsiejsze zdjęcia różyczek,ta po lewej to "warm welcome"Zapowiada się śliczny kolorek :D
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p
Od: 22 maja 2008, o 21:52

Post »

Aniu, przepraszam ale byłam dziś na działce i zapomniałam wziąć aparat :( . Gapa ze mnie. Nadrobię to w najbliższym czasie - obiecuję :). Jestem mile zaskoczona, bo chyba lubimy te same roślinki :D . Też mam: i różę pnącą tylko ciemnoróżową i na razie malutką - zawsze o niej marzyłam ale w tym roku miałam nie kupować (żeby się przy przyszłej budowie nie zniszczyła) ale oczywiście jednak kupiłam :lol: , i goździczki te malutkie - pachnące, i clematiski kupiłam tydzień temu, o magnolii nie wspomnę:). Oprócz tego jeszcze kilka innych gatunków - porobię fotki i wkleję po następnej wizycie na działce. Jednak u Ciebie to wszystko chyba lepiej rośnie ale nie jestem zdziwiona zbytnio, bo u nas jest kiepska ziemia i sporo pożeraczy roślin /pryskam co się da, bo wszystko by zeżarły :evil: /. Niby podsypałam lepszą ziemią ale jednak... No i może też zimniej u nas jest? To jednak otwarty teren, pośród pól i łąk i powietrze szybko się ochładza. Sama już nie wiem co jest przyczyną ale niektóre roślinki nie mają się zbyt dobrze :? .
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Masz fantastyczny kawałek ziemi :) Trawnik bardzo zadbany
a i roślinki szybko rosną. Oj posadziłbym tam kilka krzewów i drzewek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”