Irlandzki Ogrod Ani.1
Gosiu mam!!To znaczy miałam bo ostatnio je wyciełam i z korzeniami wyrwałam co niektóre.. w 3 godzinki cały ogród oczyściłam
Ale teraz pogoda w Polsce deszczowa to mam nadzieje,że trawka u Ciebie odżyje Czekam na fotki..Twoich chwastów hihi Zobaczymy czy takie straszne..
A u nas lato w pełni więc kilka fotek zrobiłam:
Ale teraz pogoda w Polsce deszczowa to mam nadzieje,że trawka u Ciebie odżyje Czekam na fotki..Twoich chwastów hihi Zobaczymy czy takie straszne..
A u nas lato w pełni więc kilka fotek zrobiłam:
Aniu
porządny piesio
trawka Aniu jest oki, ona jest młoda dlatego i chwaściorki masz.Ten chwast który rośnie pod płotem staraj się wyrywać bo to na nózce rozpanoszy się na cały trawnik i koszenie nie pomoże.
Ja w tym roku rozprawiłam się z chwastami starane i mam spokój.Pisałam Ci u mnie, jak będziesz w Polsce zaopatrz się.no ale u Ciebie też na pewno jest.
porządny piesio
trawka Aniu jest oki, ona jest młoda dlatego i chwaściorki masz.Ten chwast który rośnie pod płotem staraj się wyrywać bo to na nózce rozpanoszy się na cały trawnik i koszenie nie pomoże.
Ja w tym roku rozprawiłam się z chwastami starane i mam spokój.Pisałam Ci u mnie, jak będziesz w Polsce zaopatrz się.no ale u Ciebie też na pewno jest.
Aniu, na chwasty do trawników jest preparat usuwający dwuliścienne. Niestety nie pamiętam nazwy. Pryska się tym trawnik a pozostałe rośliny dobrze zabezpiecza. Musiałabyś zapytać w ogrodniczym, na pewno Tobie doradzą.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Nie pomyślałam o tym. Tess ma rację. Niech się najpierw dobrze ukorzeni. Ja sama tego nigdy nie stosowałam. Dowiedziałam się o tym preparacie od znajomych.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Witam!
Tess-nie ciepło tylko gorąco I znów bezchmurnie Teraz o 10 rano,w cieniu jest 18 stopni.Wczoraj po południu było 28 w słońcu.. :P
a propos trawniczka jeszcze to widziałam taki preparat tutaj w granulkach,który odżywia i nawilża trawe i wyniszcza chwasty,tak się zastanawiam czy tym nie posypać jak będę do Polski jechała we wrześniu..ale zobacze może do tego czasu wyginą od koszenia.
Pozdrawiam i życzę słoneczka
I jeszcze dodam dzsiejsze zdjęcia różyczek,ta po lewej to "warm welcome"Zapowiada się śliczny kolorek
Tess-nie ciepło tylko gorąco I znów bezchmurnie Teraz o 10 rano,w cieniu jest 18 stopni.Wczoraj po południu było 28 w słońcu.. :P
a propos trawniczka jeszcze to widziałam taki preparat tutaj w granulkach,który odżywia i nawilża trawe i wyniszcza chwasty,tak się zastanawiam czy tym nie posypać jak będę do Polski jechała we wrześniu..ale zobacze może do tego czasu wyginą od koszenia.
Pozdrawiam i życzę słoneczka
I jeszcze dodam dzsiejsze zdjęcia różyczek,ta po lewej to "warm welcome"Zapowiada się śliczny kolorek
Aniu, przepraszam ale byłam dziś na działce i zapomniałam wziąć aparat . Gapa ze mnie. Nadrobię to w najbliższym czasie - obiecuję . Jestem mile zaskoczona, bo chyba lubimy te same roślinki . Też mam: i różę pnącą tylko ciemnoróżową i na razie malutką - zawsze o niej marzyłam ale w tym roku miałam nie kupować (żeby się przy przyszłej budowie nie zniszczyła) ale oczywiście jednak kupiłam , i goździczki te malutkie - pachnące, i clematiski kupiłam tydzień temu, o magnolii nie wspomnę:). Oprócz tego jeszcze kilka innych gatunków - porobię fotki i wkleję po następnej wizycie na działce. Jednak u Ciebie to wszystko chyba lepiej rośnie ale nie jestem zdziwiona zbytnio, bo u nas jest kiepska ziemia i sporo pożeraczy roślin /pryskam co się da, bo wszystko by zeżarły /. Niby podsypałam lepszą ziemią ale jednak... No i może też zimniej u nas jest? To jednak otwarty teren, pośród pól i łąk i powietrze szybko się ochładza. Sama już nie wiem co jest przyczyną ale niektóre roślinki nie mają się zbyt dobrze .
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt: