Nowy Rok-nowa pasja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak u mnie tez tak wysoko wychodza :lol: :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

Jolusiu-skoro akurat jesteś to czy mogłabyś zerknąć i powiększyć trzecie zdjęcie?Te kropeczki mnie zmylają i sama nie wiem co robić :?
Będę Ci niezmiernie wdzięczna i spokojniejsza(mam nadzieję).
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p

Post »

Czy masz na mysli te plamy na lisciu? jeśli tak to wyglada to na przypieczenie przez sloneczko. Ta mniejsza bym sie nie przejmowala, chyba ze bedzie sie powiekszala :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Jolusia pisze:Czy masz na mysli te plamy na lisciu? jeśli tak to wyglada to na przypieczenie przez sloneczko. Ta mniejsza bym się nie przejmowala, chyba ze bedzie się powiekszala :lol:
Dokładnie-o te plamy mi chodzi.A większa?Czy zabrać go z parapetu gdzie stoi od niedawna(stary pęd mu usycha i "schowałam" go do pozostałych na parapet) na stare miejsce na meblach?
Teraz się poprawię i będę codziennie zaglądać sprawdzać czy się nie powiększa :roll: Normalnie to aż mam wyrzuty sumienia,że na coś takiego naraziłam mojego faleczka ;:182
Dziękuję Jolusiu-będę choć teraz spać spokojniej.
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Witajcie ponownie :D
Dawno mnie u siebie nie było :oops: a to z powodu rozpoczęcia sezonu w ogrodzie,który mnie bardzo absorbuje.Wybaczcie więc,że nie mam jak za bardzo do was zaglądać :oops:
Jednak mam się czym znów pochwalić i oto efekty:
4 falki z 6 rozwijają pączuszki w mniejszym bądź większym stopniu.
Zakwitła mi druga "niespodzianka"-ta,której pędzik "załatwił" mój synek.Muszę podpierać ją z drugiej strony bo w takiej formie się przewraca.
Tęczowemu pędzikowi sama niechcący przerwałam wzrost usiłując podpiąć go wyżej :oops:
Pierwsza niespodzianka na wtórnym pędzie ma tylko dwa puchnące pączki,reszta usycha-nie wiem czemu :roll:
Żółto-czerwony,mój najwcześniej upatrzony jak poprzednio ma trzy rozgałęzienia od pędu :o
Keikusiowi rosną trzy korzonki a pędzik od końca zaczyna sam zasychać.Wkrótce więc pewnie będę musiała go oddzielić i proszę o rady na początek :D
Vandom wczoraj kupiłam nowy wazon bo korzonki w kieliszku zaczęły zakręcać się do góry z braku miejsca :oops: Korzonków sporo,nowych liści brak.
A teraz mała fotorelacja:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Darlo, oj! masz co pokazywać :wink: Białasek ma chyba bardzo duże kwiaty :shock:
Keiki - jak dla mnie - super! :D Korzonki ładne, listki też, więc tylko czekać aż urośnie i zakwitnie :wink:
A z vandziami mam ten sam problem - jak na razie stały razem w jednym wazonie,
ale od niedawna korzenie przestają się mieścić i muszę się rozejrzeć za czymś większym :lol:
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Aniu-ja żałuję,że tak długo z tym zwlekałam a tu nagle okazało się,że korzonki uciekają do góry :roll: liczę,że jeszcze się im odwróci :wink:
Wazonik kosztował jedynie 8 zł i jest teraz idealny-tu porównanie na zdjęciu.Na dno chyba dam keramzyt by ściągnąć tam wilgocią korzonki.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

bardzo fajny ten wazon. muszę czegoś i ja poszukać, bo na razie obie są w szklance zwykłej. Ja jeszcze nie mam takich korzonków jak Ty, ale wazon by już się przydał.
M mi kupił co prawda dwa, zresztą sama wybierałam, ale one będą dobre dla vand za jakieś 5 lat :;230
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17

Post »

Darlu piękna kolekcja :wink:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Vandy ładnie się ukorzeniają. biały Phal. piękny.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Darlo, pomimo, że to sezon ogrodowy u Ciebie na parapecie też ruch ;:33 Vandy pieknie Ci rosną, a i wazon wyjatkowo udany ;:333
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p

Post »

darla80 Vandy masz ladnie ukorzenione ale uwazaj bo jedna jest przypieczona,ma biale plamy. Takie plamy szybko moga ja usmiercic wiec przyciemniaj ja troche bo szkoda by bylo.
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale obrodziły korzonki u Twoich vand!Mojej vandzi tez podwijają się tak do góry i zastanawiam się,jak je zmusić,żeby kierunek zmieniły.W małym wazoniku w którym jest,stale jestt wilgotno,bo na dole i keramzyt i troszkę włókna kokosowego,na razie nie zamierzają zmieniać kierunku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”