Oleander pięlegnacja ,wymagania, zdjęcia cz.1
Moje Ole mają słońce już po 11-tej. Nie wiedziałam tylko, że trzeba je podlewać letnią wodą.
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Moje oleandry stoja na ogrodzie pod gołym niebem i nie podlewam ich letnią wodą,a wręcz przeciwnie...woda z węża ogrodowego.Woda jest zimnmiejsza niż z wodociągów ,bo to woda grudtowa z pompy.Pięknie kwitną i mają się swietnie.Wydaje mi się,że każda odmiana oleandra ma inny czas kwitnienia i od tego zalezy kiedy otwierają się pąki.Oleandry hoduję od 11 lat.Obecnie czekam na korzonki na szczepkach,staram sie odmlodzić moje drzewka,są już wiekowe i robią sie ,,łyse,,Chętnie wymienila bym się szczepkami....
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak- to prawda... Ja tez nie latam do swoich z ciepłą wodą- ale nie jest tak bardzo zimna. Z wodociagu- lub, jak nazbieram do zbiornika- to deszczówka. I chociaż ponoć deszczówką się nie powinno- to podlewam czym mam - i nie widzę by szkodziła Ale to może dlatego , że region z czyściejszym powietrzem
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Lipiec się zaczął, a moje Olusie nie kwitną Nie wiem, czy w tym roku zakwitną, może w przyszłym?
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hej- pisałam wyżej, że nie powinno się podlewać oleandrów deszczówką...Nieprawda! teraz sie dowiedziałam, że deszczówka jak najbardziej wskazana! Dlatego pewnie tak dobrze mi rosną- bo podlewam najwięcej deszczówką , która zbieram...
U mnie już większość oleandrów kwitnie- na kilka jeszcze czekam...
Co do kwitnienia- to powiem, że moje już jesienią , w piwnicy miały zawiazane malutkie pączki. A dopiero niedawno zaczęły kwitnąć... Czyli trzeba dużo cierpliwości by się doczekać...
U mnie już większość oleandrów kwitnie- na kilka jeszcze czekam...
Co do kwitnienia- to powiem, że moje już jesienią , w piwnicy miały zawiazane malutkie pączki. A dopiero niedawno zaczęły kwitnąć... Czyli trzeba dużo cierpliwości by się doczekać...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)