Ogród Atki
- Atka-a1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Twój ogród i rośliny zachwyciły mnie tak, że muszę pomyśleć nad zmianami u mnie w ogrodzie. Może i dobrze, że jeszcze nie zrobiłam cienistej rabaty, ale jakoś wszystko do tej pory się temu sprzeciwiało. Teraz wiem dlaczego, żebym mogła podejrzeć coś u Ciebie
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Beatko, oj jest co podziwiać
Peonia jest tak piękna, że brak zapachu można jej darować
Peonia jest tak piękna, że brak zapachu można jej darować
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- rosiowa
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
Kobieto, Ty to masz ogród! Rewelacja!!! Doskonałość !!! Może mój kiedyś też taki będzie... Hosty i roślinki na skalniaku przepiękne
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- rosiowa
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
Ja też w to wierzę, tylko cierpliwości mi brakuje. Ale będę do Ciebie zaglądać i patrzeć, jaki efekt mnie czeka w przyszłości
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Beato . Jestem oczarowana Twoim ogrodem. Podoba mi się w nim wszystko. Hosty, rododendrony i azalie wspaniałe, peonie mają niezwykle rzadki kolor i irysy w podobnym do piwonii kolorze, tak samo niezwykłym. Ogromnie mi się podobaja zdjęcia ogólne, pokazujace większe fragmenty ogrodu. Jest po prostu piekny i skończony. Tak jak pisałaś, żeby coś nowego posadzić , trzeba z czyms innym sie rozstać. Beato, chciałam Cię zapytać czy będziesz teraz nawozić rh i azalie. Ja pod moje w dałam w kwietniu obornik konski wymieszany z kwasnym torfem i korą przekompostowaną. Hania 55 wspominała, że po kwitnieniu należy podać fosfór na zawiązywanie paków, a jesienią podsypać siarczan potasu. Ciekawa jestem jakie Ty stosujesz metody nawożenia, bo efekty masz cudne.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
Beatko, pochwal się jakie dzwonki kupiłaś?
Ja też byłam na zakupach (wstąpiłam do Floriallu w poniedziałek)... i dopiero dzisiaj skończyłam sadzenie
Podejrzewam, że dzwonek, który kupiłam na kiermaszu w Powsinie - "Thor Pedo" nie będzie pełnym, a zwykłym karpackim pojedynczym (coś mi listki nie pasują) ...hm.. trzeba uzupełnić ten brak
Ja też byłam na zakupach (wstąpiłam do Floriallu w poniedziałek)... i dopiero dzisiaj skończyłam sadzenie
Podejrzewam, że dzwonek, który kupiłam na kiermaszu w Powsinie - "Thor Pedo" nie będzie pełnym, a zwykłym karpackim pojedynczym (coś mi listki nie pasują) ...hm.. trzeba uzupełnić ten brak