Problem w tym, że ...nie mam pojęcia. To chyba jakiś alpejski . Ma kwiatki różowo- fioletowe.Tess pisze:Ewelina
ja z zapytaniem, jak nazywa się ten clematis (?)niebieski - piękny jest
Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Napisałam przecież , że to niepokazywane , zaległe zdjęcia z poprzednich tygodni. Ale parę sztuk późnych tulipanów jeszcze kwitnie ...Aza pisze:Ewelino te zdjęcia nie są chyba aktualne kwitnące tulipany w czerwcu
Te zdjęcia też nie są "dzisiejsze" :
Rosnący na płocie WICIOKRZEW ma to do siebie ,że mszyce jedzą go nim jeszcze zakwitnie !!!
Szczodrzeniec "Boskoop Ruby" o purpurowych kwiatkach
A tu DATURY - różowa i żółta
Ta ma już spore pąki kwiatowe
Janku, "Susan" tak ma . Rozpoczynając kwitnienie IV/V obsypuje sie masa kwiatów, a potem kwitnie pojedynczymi kwiatami niekiedy do IX ! Tyle ,że gdy ma już rozwinięte liście , te nieliczne kwiaty słabo widać.Janek pisze:u Ciebie jak zwykle przepiękne klimaty! a susan faktycznie niezmordowana jakoś
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewelinko !
Pięknie U Ciebie !
Bardzo podobają mi się Twoje meble ogrodowe i obrusy w Fajnym kolorze.
Pięknie wygląda ławeczka z ustawionymi obok agyrantemami.
Skalniak masz Ewelino - naturalny i profesjonalny, super amfora z kieszonkami .
Też choruję na taki wysoki , gliniany pojemnik z balkonikami, widziałam raz taki z niebieską polewą ( w Kętrzynie) niestety cena była zaporowa.
Pozdrawiam serdecznie.
:P
Pięknie U Ciebie !
Bardzo podobają mi się Twoje meble ogrodowe i obrusy w Fajnym kolorze.
Pięknie wygląda ławeczka z ustawionymi obok agyrantemami.
Skalniak masz Ewelino - naturalny i profesjonalny, super amfora z kieszonkami .
Też choruję na taki wysoki , gliniany pojemnik z balkonikami, widziałam raz taki z niebieską polewą ( w Kętrzynie) niestety cena była zaporowa.
Pozdrawiam serdecznie.
:P
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Zadzwonił pan z Centrum,że dostali ładne róże i hortensje. Byłam, pooglądać chciałam , nie dałam rady...kupiłam.Trzy piękne krzewy HORTENSJI o bladoróżowych PODWÓJNYCH kwiatkach . Brak nazwy odmiany , na liście dostawowej było "Hortensja" i już. Wieczorkiem wkleję zdjęcia moich zakupów :)Teraz idę do ogrodu , bo słońce nareszcie ( a kto wie , na jak długo tym razem...)
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
Ewelinko, niezłe masz "chody," skoro dzwonią do ciebie z centrum ogrodniczego z informacją, że mają dostawę towaru
Czy znasz firmę Plantmar? Oferta interesująca, ale czy dostępna również dla klientów indywidualnych?
Czy znasz firmę Plantmar? Oferta interesująca, ale czy dostępna również dla klientów indywidualnych?
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
To ie "chody" lecz zwykła kalkulacja - ja tam zostawiam tyle pieniędzy...że traktują mnie , jak stałego klienta ( nawet mam zniżki )MałaRybka pisze:Ewelinko, niezłe masz "chody," skoro dzwonią do ciebie z centrum ogrodniczego z informacją, że mają dostawę towaru
"Plantmar" - nie znam , nie umiem nic powiedzieć, wynika ,że to raczej oferta hurtowa.
Bardzo Ci dziękuję, że pomyślałaś o mnie - przestawię datury w osłonięte miejsceasia0809 pisze:Ewelinko,
Właśnie zapowiadali w TVN przygruntowe przymrozki w okolicach Poznania. Jeśli masz ciepłolubne rarytasiki to okryj je na noc. Spędziwszy tyle czasu w Twoim przepięknym ogrodzie czuję się w obowiązku ostrzec.
Dzięki za zdjęcia. Przyjrzłam się uważnie. Masz tak precyzyjnie dopracowane detale, że aż trudno uwierzyć.
Musisz poświęcać bardzo dużo czasu na pielęgnację albo...ogród został genialnie zaprojektowany
Hortensje o bladoróżowych, podwójnych kwiatach? Trzy sztuki?
No tak. Ja jestem umówiona w poniedziałek po Bożym Ciele w miejscu, gdzie będą rośliny jakich niewiele!
Też miewam podobne do Twoich informacje, nie sposób im się oprzeć. Kiedy posadzisz hortensje?
Dobrej nocy
Musisz poświęcać bardzo dużo czasu na pielęgnację albo...ogród został genialnie zaprojektowany
Hortensje o bladoróżowych, podwójnych kwiatach? Trzy sztuki?
No tak. Ja jestem umówiona w poniedziałek po Bożym Ciele w miejscu, gdzie będą rośliny jakich niewiele!
Też miewam podobne do Twoich informacje, nie sposób im się oprzeć. Kiedy posadzisz hortensje?
Dobrej nocy
Pozdrawiam, nigella