Mój kawałek świata - rivendel, cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agunia, ja mam ogród już dziewiąty rok i te same dylematy co Ty. Podejrzewam nawet, że one pozostaną już z nami na zawsze... te typy tak mają :lol: Jest alternatywa... założenie żurnalowego ogródka, bezobsługowego gotowca... tylko, ze on nigdy nie będzie Twój. Mam takie zakątki, które wydawały mi się idealne, ale po roku roślinki podrosły, albo... uschły i wszystko okazywało się do bani i konieczna stawała się przeróbka :wink: I tak będzie już zawsze, a nie tylko na początku, nie łudź się :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zgadzam się z Madzią :D
.Aguś ciekawa jestem co to za cudo ta pergola,ja muszę też jeszcze zrobić jedną,jakbyś pokazała jak to ma wyglądać,może coś z tego bym podpatrzyła :roll: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też podpisuję sie pod słowami Agi i Mag, my drugi rok ostro działamy i widzę, jak z czasem nabieram pokory. Teraz już wiem, że ogród jako całość, musi się "uleżeć" jak nowe buty ;) i mimo, że podziwiam Wasze ogrody, a w nich np. królewskie róże, nie kupuję ich, bo ogród musi być swoistym przedłużeniem ogrodnika ... ale zabrzmiało :;230
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Aguś kochana! ja ciula nie wynajęłam, wynajęłam chłopa, chłop dzielnie przekopywał i odchwaszczał a ja razem z nim, jedna strona trawnika dwa razy była przekopana i chwasty, korzenie wybierane, wydawało się ze nic nie zostało... ale tylko wydawało te chwasty to sie kurde same mnożą, wstrzymaj sie może z zakładaniem nowego, zależy jakie to chwasty, mlecz i koniczyne spryskujemy mniszkiem i to pomaga ....buziaczki, a wierszyk cudny skądś ty go wytargała? czyżby z tej knigi co znią śpisz?
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Aguś po takim wierszu LJK od razu przeszło bolenie pleców pewnie do jutra ale dobre i to, :D :D pracy dużo mnie też doby brakuje na to wszystko, ogród to jak malowanie obrazu ciagle coś zmieniamy poprawiamy w zalezności od światła i natchnienia, ja ze swoimi roslinkami rozmawiam i przestałam zwracać uwagę że moje domowe chłopaki pukają sie w głowę ;:196
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Aguś ,ten wiersz to cała prawda o nas ogródkomaniakach :!: :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Tak Aga"działka nam zdrowie wprowadza do ciałka",dziś porządną porcyjkę,bo to i zakupy w OBi były i Evluk przywozi cudowności.
Cierpliwie do przodu!
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Kochani :D Wykopałam te pniaki z korzeniami!
Nie mogłam przez nie spać, to nie do pomyslenia, żeby jakieś badyle "dyktowały" mi szlaki w ogrodzie.
Sił dzisiaj starczyło mi na 4, pokażę jutro zdjecia, wszystko leży bo już nie miałąm sił zgarnać tego syfu po sobie.
Jestem z siebie cholernie dumna! ;:159

Wczoraj grzecznie posypałam siarczanem amonu i obwiązałam ...niebieskimi workami :oops:
Może gdyby kolor worków był inny, być może nie wykopywałabym :;230

Ado/Krysiu-staram się, nawet notuję wszystko w zeszycie...
Ale co z tego, jak zawsze wyjdzie coś "nagłego".
Ot, np dziś :oops:

Krzyś, ok! Następna połać będzie wg Twoich rad.

Lisso..Jak wyrwę chwasty to zostanie mi goły czarnoziem :oops:

Magiczna...Staram się być konsekwentna i trzymać się planu :wink:

Halinko, cyknę potem zdjęcie z książki1 Bajer i za grosze.
W LM taka solidna pergola ...399zł :shock:

Cynamonku- "uleżeć jak nowe buty"... :roll: Zapamiętam i bęę to sobie powtarzać!

Oneczko, mnie wtedy nie było, niestety...I teraz mam za swoje.Wierszyk z knigi! :D

Isiu, a mnie jest przykro,ze wszyscy domownicy mają gdzieś :roll:
Czasem przejawiają "zefirne" zainteresowanie jak trzaskam wszystkimi drzwaimi po kolei.

Cynthio, Ewo- Tak jest! Cierpliwie do przodu!
:D
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Rivendel-jesteś bardzo dzielna. Należy Ci się nagroda indywidualna.Dopieszczenie w rodzinnym gronie np.
A ja prawie skończyłam prace w podwórkowym-było klepisko-jest ogród.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Aguś ,jak czytam o Twoich poczynaniach to nabieram mobilizacji do ciężkich wyzwań w ogrodzie :)
Jak już się za coś weźmiesz ,to nie popuścisz ,póki nie skończysz...jesteś Super Woman i kibicuję Ci cały czas ;:215
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Aguś ... no może z tymi butami, to nie wyszło mi zbyt poetycko 8) ... ale widocznie ból kręgosłupa i stóp, dał mi się na tyle we znaki, że to było pierwsze skojarzenie, takie lekko rzemieślnicze :lol:
Isia porównała ogród do obrazu - podpisuję się czterema łapami ;:122 ... ogród, to niewątpliwie też dzieło, a wymaga znacznie więcej cierpliwości niż niejeden obraz - no, jakoś chyba wybrnęłam :D
Trzymam kciuki za wszystkie Twoje ogrodowe plany ;:138
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga......ja po raz kolejny powiem Ci że jestem z Ciebie dumny....
Bo czy KTOŚ zaczynający przygodę z działką, martwi się o tyle rzeczy co Ty?
I taki KTOŚ lubi to co robi, dąży do perfekcji-tylko się nie śmiej :evil:
To prawda co napisałaś, że to będzie tylko Twoja działka.......taka jak sobie wymarzysz-wyobrazisz.......
I Aga to nie będzie za rok, dwa, trzy........to będzie marzenie w ciągłej realizacji.......bo nie chodzi o to żeby złapać króliczka tylko żeby go gonić :wink:
Coś w tym jest.......
Ja mam już 4 lata działkę.....i powiem Ci że ona pochłania cały mój wolny czas......
a ja nie mam na głowie żony.....dzieci i domu....
Więc podziwiam kobiety z forum, które wszystkie te rzeczy potrafią pogodzić......

I wiesz co...........miałem przez kilka ładnych lat ogródek do dyspozycji u babci
I teraz wiem że był to jeden z etapów moich umiejętności praktycznych-zaraz po szkole.... :wink:
Nadal nie wiem wielu rzeczy i się już nie dowiem wszystkiego, bynajmniej tego co chciałbym wiedzieć......

I no właśnie......kiedy czosnek jest dojrzały do wykopania :evil:
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Eeee...Grześ, nie wiem. Wykop i zobacz.
jak będzie za mały to wkop z powrotem.
ja tak sadziłam byliny na posadzone wcześniej CEBULOWE- co ja za bzdury wcześniej napisałam :oops:
Szru...szru łopadełką, a tu...cebula :shock:
"Oj, oj" mruczałam pod nosem i czym prędzej na obie ręce zakopywałam :oops: :oops:
dziękuję, bardzo mi miło, aczkolwiek nie ja powinnam być adresatką Twoich słów :wink:

Ewuniu, ja maluję...niczym dziecię z przedszkola...trzydzieści kartek w koszu nim wyjdzie postać Mamy z jednym okiem i jedną nogą krótszą :?

Ewuniu... Już idę zobaczyć skończone dzieło :D[/b]
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”