Piwonia drzewiasta,krzewiasta(Paeonia suffruticosa) cz.1
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wczoraj dotarła do mnie sadzonka piwonii Kinkaku.W tym wątku był poruszony temat sadzenia piwonii na głębokość dużo poniżej miejsca szczepienia, żeby część szlachetna mogła się ukorzenić. Moja sadzonka ma już korzeń wyrastający z miejsca powyżej podkładki.Czy podkładka stosowana dla tej piwonii nie jest tak długowieczna, jak ona sama?Czy chodzi tylko o zabezpieczenie sie na wypadek przemarznięcia części nadziemnej?
Kupiłam dzisiaj piwonie kzewiaste
W Leroy Merlin, były po 48 zł sztuka, ale do 7 czerwca rabat 40% i załaciłam 28,80 zobaczę jak sobie poradzą na mojej działce
jest na niej karteczka z napisem: paeonia suffruticosa lavender - podpowiecie jaka będzię?
Pozdrawiam Ala
jest na niej karteczka z napisem: paeonia suffruticosa lavender - podpowiecie jaka będzię?
Pozdrawiam Ala
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jurku, szczep ma tylko jeden korzonek i nie wiadomo dlaczego wisi on w powietrzu, odkryty.
Jest źle posadzona !!!
O 20-30cm za płytko.
Korzeń bylinowy obumrze /lub w szkółkach amerykańskich, /obcina go się,
gdy piwonia dzrewiasta wypuści już gęstwinę swoich korzeni.
Tu, skopiowałam zdjęcia i omówienie.
Materiałem do sprzedaży, jest już wtedy piwonia drzwiasta na własnych korzeniach- to te białe grube sznury sięgające po paru latach - metra.
Dlatego właśnie nie lubi ona przesadzania.
Jest źle posadzona !!!
O 20-30cm za płytko.
Korzeń bylinowy obumrze /lub w szkółkach amerykańskich, /obcina go się,
gdy piwonia dzrewiasta wypuści już gęstwinę swoich korzeni.
Tu, skopiowałam zdjęcia i omówienie.
Materiałem do sprzedaży, jest już wtedy piwonia drzwiasta na własnych korzeniach- to te białe grube sznury sięgające po paru latach - metra.
Dlatego właśnie nie lubi ona przesadzania.