Mój kochany ogród...
- ewa2204
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki za odwiedziny w moim skromnym ogródku. A dlaczego skromny? Bo sama się nim zajmuję, a latka lecą.
Stąd u mnie dużo trawnika, dwie rabaty bylinowe, a reszta roślin rozsiana po całej działce.
Tęsknię za takimi rozwiniętymi kwiatami jak u Ciebie, ale muszę cierpliwie poczekać, aż przestanie padać i zaświeci słoneczko ;:12.
Może wtedy wreszcie pocwalę się zdjęciami.
Pozdrawiam
Ewa
Stąd u mnie dużo trawnika, dwie rabaty bylinowe, a reszta roślin rozsiana po całej działce.
Tęsknię za takimi rozwiniętymi kwiatami jak u Ciebie, ale muszę cierpliwie poczekać, aż przestanie padać i zaświeci słoneczko ;:12.
Może wtedy wreszcie pocwalę się zdjęciami.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu zachodziłam w głowę co mi urosła, za chiny nie podobne do lilii, czy to na drugim zdjęciu to na pewno lilia?, bo ja mam dużo lilii, ale to coś mi ich nie przypomina, maja zupełnie inne liście. To moje coś to tez w pąku tak jak u Ciebie.Rozwiąż moją zagadkę
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasieńko zerknij do mojego wątku, czy te liście to to samo co Twoje , czy to co innego.Bo mi one spać nie dają.
Dobrej nocy.
Dobrej nocy.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Katarynka
- 500p
- Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Alu! Ale zadanie mi zadałaś! Dostałam ją w prezencie od mamy ....nie pomyślałam, żeby spojrzeć na opis roślinki, zresztą nawet nie pamiętam czy był, więc nie wiem jak nazywa się moja lilia... pewnie to jakaś orientalna, podobnie wygląda lilia orientalna Detmold, albo bedzie to jakiś mieszaniec... moze tu ktoś na forum jest znawcą i rozpozna....
Na razie próbuję coś znaleźć w necie....
Katarzyna, zapraszam
- Katarynka
- 500p
Zostawiłam w ziemi, jest to jej trzeci sezon.... dochowała się potomstwa, więc chyba nie trzeba wykopywać... ale podobno lubią je nornice podgryzać no i silniejszy mróz też może zrobić swoje.
Ten okaz.... w pierwszym roku nie kwitła, w drugim - tak jak na zdjęciu - a w tym roku - zobaczymy!!
Ten okaz.... w pierwszym roku nie kwitła, w drugim - tak jak na zdjęciu - a w tym roku - zobaczymy!!
Katarzyna, zapraszam
- Katarynka
- 500p
No to zdrówko Agnieszko! ;:18
Pokażę Wam parę zdjęć z wczoraj.
Muszę przyznać, że brak kolorków mi przeszkadza... teraz tylko biel, fiolet i żółć...aaa i zieleń oczywiście hmmm... trzeba posadzić coś czerwonego... myślałam o czerwonych różach parkowych i makach... co jeszcze?? Może coś podpowiecie??
Katarzyna, zapraszam