Gradobicie
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Niestety moich pomidorków dzisiejszy grad nie oszczędził . Masakra, prawie wszystkie krzaczki połamane, tak piękne już owocki leżą na ziemi . A teraz jak gdyby nigdy nic słońce świeci....ja protestuje.
Nie wiem czy coś jeszcze będzie z tych moich pomidorów, zastanawiam się czy by tych oberwanych czubków nie wsadzić do ziemi....
Nie wiem czy coś jeszcze będzie z tych moich pomidorów, zastanawiam się czy by tych oberwanych czubków nie wsadzić do ziemi....
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- dianek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ale numer...
carterka czy to ta sama burza co u mnie ? koło 14 ?
całą rzodkiewkę i pietruszkę którą miałam na BALKONIE zniszczyło wszystko dziurawe...
carterka czy to ta sama burza co u mnie ? koło 14 ?
całą rzodkiewkę i pietruszkę którą miałam na BALKONIE zniszczyło wszystko dziurawe...
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek
U mnie dzisiaj było tak mocne gradobicie i burza, że sąsiedzi w siding-u (sajdingu)sito mają - chyba ze 4 domy. Na balkonach w całej okolicy po pelargoniach i innych kwiatach zostały tylko skrzynki.
Wszystko, co w gruncie połamane, drzewa zbite okropnie, z malin tylko kikuty, warzywa na grządkach były (wspomnienie), drzwi od mojego tunelu u sąsiadów, ale uwaga namiot stoi i pomidory w nim również....a z nieba spadła folia z jakiegoś namiotu 30 m i chyba ktoś ją dopiero, co założył, bo wygląda na nową.
Tego widoku nie da się opisać.
No nic, teraz trzeba iść posprzątać to pobojowisko.
Wszystko, co w gruncie połamane, drzewa zbite okropnie, z malin tylko kikuty, warzywa na grządkach były (wspomnienie), drzwi od mojego tunelu u sąsiadów, ale uwaga namiot stoi i pomidory w nim również....a z nieba spadła folia z jakiegoś namiotu 30 m i chyba ktoś ją dopiero, co założył, bo wygląda na nową.
Tego widoku nie da się opisać.
No nic, teraz trzeba iść posprzątać to pobojowisko.
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
MirekL pisze:Ja wedle tej folii... u mnie na szkólce zdjęło 2 tygodnie temu.... tyle by latała?
To z pewnością to nie ta folia chociaż..... cuda się zdarzają
W końcu Koluszki to 300 km od mojego miejsca zamieszkania.
pozdawiam
Agnieszka