Nowy Rok-nowa pasja
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wazonik jest ze sklepu "za 4,5 zł".Vandusie razem sobie siedzą od początku(nawet nie wiem,która jest która-nr oczywiście.W wolnej chwili spróbuję rozpoznać dzięki wcześniejszym zdjęciom).
Jolusiu te "poparzenie" mają od dawna Teraz już jestem ostrożniejsza W sumie to dzięki temu widzę,że rosną-gdy "strefy" oddalają się od siebie.Korzonków jej nie brakuje Tak się zastanawiam-może Ty masz jakiś patent na ściągnięcie ich w dół.Widzę,że sporo osób ma ten sam problem.
Martwi mnie to,że pędzik na którym rośnie keikuś ostatnio zaczął intensywnie zasychać Najdłuższy korzonek ma 4 cm a rozpiętość listków to 5 cm Myślę,że za jakieś 2 dni w tym tempie dojdzie zasychanie do niego Co robić z nim dalej Czy mogę go trzymać w keramzycie lub podłożu dla storczyków?Włókna czy innych rarytasków na pewno u siebie nie kupię Czy są w LM?
Zmierzyłam też białaska-10 cm na pewno ma największe z dotychczasowych kwiaty.
Jolusiu te "poparzenie" mają od dawna Teraz już jestem ostrożniejsza W sumie to dzięki temu widzę,że rosną-gdy "strefy" oddalają się od siebie.Korzonków jej nie brakuje Tak się zastanawiam-może Ty masz jakiś patent na ściągnięcie ich w dół.Widzę,że sporo osób ma ten sam problem.
Martwi mnie to,że pędzik na którym rośnie keikuś ostatnio zaczął intensywnie zasychać Najdłuższy korzonek ma 4 cm a rozpiętość listków to 5 cm Myślę,że za jakieś 2 dni w tym tempie dojdzie zasychanie do niego Co robić z nim dalej Czy mogę go trzymać w keramzycie lub podłożu dla storczyków?Włókna czy innych rarytasków na pewno u siebie nie kupię Czy są w LM?
Zmierzyłam też białaska-10 cm na pewno ma największe z dotychczasowych kwiaty.
Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
- darla80
- 1000p
Dziś był Wielki Dzień-przeprowadziłam operację oddzielenia keikusia Gdyby to ode mnie zależało nie robiłabym jeszcze tego(wydaje się taki malusi ) jednak pęd szybko usychał Teraz tymczasowo(w tygodniu powinnam odwiedzić LM i kupić sphagnum)siedzi sobie w korze,pod spodem keramzyt w pojemniczki po Pauli Mam nadzieję,że zaklimatyzuje się do nowych warunków i nie będzie tęsknił za mamusią
Teraz mogę zrobić tymczasowe "UFFF..." i czekać na efekty
Teraz muszę jeszcze zrobić porządek z rośliną macierzystą,gdyż jeden człon prawdopodobnie zagniwa,na szczęście jej keikuś u podstawy(tak sądzę,że to właśnie on) ma się świetnie i wypuścił całe mnóstwo nowych korzonków utrzymując jeszcze swojego dzidziusia-ma wolę walki
Wszelkie uwagi mile widziane
Najbardziej interesuje mnie ewentualne zasilanie maluszka
Normalnie to czuję się babcią
Wycięło to zdjęcie
Teraz mogę zrobić tymczasowe "UFFF..." i czekać na efekty
Teraz muszę jeszcze zrobić porządek z rośliną macierzystą,gdyż jeden człon prawdopodobnie zagniwa,na szczęście jej keikuś u podstawy(tak sądzę,że to właśnie on) ma się świetnie i wypuścił całe mnóstwo nowych korzonków utrzymując jeszcze swojego dzidziusia-ma wolę walki
Wszelkie uwagi mile widziane
Najbardziej interesuje mnie ewentualne zasilanie maluszka
Normalnie to czuję się babcią
Wycięło to zdjęcie
- darla80
- 1000p
Wielkie dzięki dziewczyny
Szybko z nim poszło-raptem 3 miesiące temu się pojawił a teraz maluch już "na swoim"
Szybko z nim poszło-raptem 3 miesiące temu się pojawił a teraz maluch już "na swoim"
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Darlo, cudeńko!! Też chciałabym kiedyś oddzielić swoje keiki, ale będzie to trudne bo to basal keiki, zreszta jeszcze maleństwo, więc chyba zostawię razem z rosliną macierzystą...
Niech się zdrowo chowa! ;)
Niech się zdrowo chowa! ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Trzymam kciuki za "wnusia"
mi się marzy takie maleństwo, ale coś moje storczyki nie spieszą się z wydaniem potomstwa
mi się marzy takie maleństwo, ale coś moje storczyki nie spieszą się z wydaniem potomstwa
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Kaisog zielone ufoludki tak mają
Darla gratuluję potomstwa,myślę że maleństwo już sobie doskonale poradzi bez mamy,ma dużo pięknych korzonków i czego mu więcej trzeba?
I jeszcze słówko o mojej yoreczce,z wymianą ząbków poszło doskonale
Tylko wet mnie trochę nastraszył i kazał ją wysterylizować bo ona jest strasznie drobna i będzie miała problemy z porodem i ciąże będą kończyły się cesarką..Jak to kochana u Ciebie wygląda?Bo Twoje pieseczki z tego co wiem też są malutkie..Moja waży 1,78 i ma 8 miesięcy..
Darla gratuluję potomstwa,myślę że maleństwo już sobie doskonale poradzi bez mamy,ma dużo pięknych korzonków i czego mu więcej trzeba?
I jeszcze słówko o mojej yoreczce,z wymianą ząbków poszło doskonale
Tylko wet mnie trochę nastraszył i kazał ją wysterylizować bo ona jest strasznie drobna i będzie miała problemy z porodem i ciąże będą kończyły się cesarką..Jak to kochana u Ciebie wygląda?Bo Twoje pieseczki z tego co wiem też są malutkie..Moja waży 1,78 i ma 8 miesięcy..