Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Janek pisze:wygląda kusząco ten trawnik. ale pewnie sporo roboty z tym było :) a u mnie brat wczoraj sprosił gości na grilla i trawnik wygląda jak bobojowisko. mam nadzieję, że się wkrótce podniesie :) a róże masz nieprawdopodobne! takie żywe kolory! cudo
Trawnik służy przecież nie tylko do patrzenia ale i do chodzenia , czy biegania po nim. U mnie , ze względu na niewielkie rozmiary tarasu , większe letnie imprezy odbywaja się na trawniku właśnie- wynosimy tam stoły, krzesła , ławy, chodzimy, biegamy...nieraz szaleje pies i dzieci. Ale przydeptany szybko się podnosi , więc nie martw się :)
Taka rada- przed planowaną większą imprezką warto trawnik krótko skosić - wtedy praktycznie wcale nie widać "zdeptania".

Haniu - dziękuje za informacje:) Pytałam , bo na etykiecie mam : "Róża pnąca Wsterland, kolor pomarańczowy", no i nic więcej...Skusił mnie ten kolor , no i zdrowy, silnie rozgałęziony pokrój krzewu, z wieloma zawiązanymi pąkami. Skusiła też cena...:)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

miałem taki plan, żeby skosić ale od rana lało i miała być impreza odwołana, a potem się wypogodziło i juz nie było czasu. ale tam. co się odwlecze to nie uciecze :) także będzie dobrze na pewno :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, pochodziłam dzisiaj po Twoim pięknym ogrodzie, pooglądałam, "zakonotowałam" w głowie i -jeśli pozwolisz- niektóre rozwiązania i pomysły będę starała się przenieść do swojego ogrodu.
Narobiłaś mi też apetytu tymi ślicznymi, nowo zakupionymi różami i -oczywiście- hortensjami, na razie NN.
Czy będziesz je sadzić do gruntu, czy zostawisz w donicach?
Z hortensjami zawsze mam trochę wątpliwości - mieszkam w ciepłym regionie, a jednak po takiej zimie jak ostatnia kwitnienie, zwłaszcza ogrodowych, jest bardzo mikre. Zaczynam się zastanawiać, czy jednak nie próbować hodować tych pięknych kwiatów w donicach, żeby co roku się nie denerwować...
Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Zakupy różane wspaniałe,no akurat różom trudno się oprzeć :) Trawnik pasiasty wygląda lekko ,falująco,cudnie.Jak zwykle u ciebie :D
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Dalu, te hortensje zostawię w donicach . Na zimę przeniosę je w zaciszny kącik przy ścianie domu, ewentualnie zabezpieczę agrowłókniną donice. Po prostu na dziś , nie mam pomysłu , gdzie je posadzić( żeby to miało sens i dało efekt) , a tak mi się spodobały,że ...kupiłam:)
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Pomysł na strzyżenie trawnika bardzo dobry! " Wierny Ogrodnik"?!?
Rumba to ciekawa kolorystycznie odmiana, taka dynamiczna... Ależ Hanka to specjalistka!
Mam kolejny adres szkółkarski! W lipcu jest w Końskowoli "Święto róż" Nie mogę przegapić!!!
Twój trawnik jest perfekcyjnie pielęgnowany. Budzi mój niekłamany zachwyt! :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awe
50p
50p
Od: 13 paź 2007, o 16:22

Post »

Ewelinko widziałam w ogrodniczym podobne hortensje, ale o białych kwiatkach, spójrz:
Obrazek
a tu znalazłam różowe: www.foreverhydrangea.com/info_dblpink.aspx
Pozdrawiam Ewa
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Ewelino.......zakupowo zaszalałaś :lol:

ale Westerlandy w Twoim ogrodzie ; jak go ogladam na FO i w MPO] :D KONWENIUJA

kwiecie szklarniowe marne ale w nastepnym sezonie te LALKI pokaza ADR!

Hanuś "nie odpusci" bo jej trochę wymarzły :( ale to porzadne rózyce niezaleznie od " wersji" :lol: i chyba jedyne w takim kolorze kwiecia w naszym nieprzewidywalnym klimacie

osobiscie zycze Ci krzewiastych licencjonowanych lalek.........typowych kimblerów......mało zabiegów duzo radosci :D

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Witaj Ewelinko!
Fatazyjnie wygląda tak przycięty trawnik, jak dla mnie bomba.
Zazdroszczę zakupów, ale jak ta pomarańczowa róża pachnie, to jeszcze znajdę dla niej miejsce, gdybym nawet miała coś wykopać... :wink:
Mogłabyś pożyczyć mi jakiegoś jaszczura, masz ich tyle, a u mnie ślimaki pożerają wszystko. :evil:
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Minismoczku :) Też mam nadzieję ,że to będą bezobsługowe kimblery :)

Nigello - Ja nie mogę odwiedzać szkółek, no nie mogę . Powinnam mieć sądowy zakaz zbliżania się do szkółek , centrów ogrodniczych i innych roślinkowych bazarków na odległość mniejszą niż 500m ! A Ty mówisz ,że masz kolejny adres? Dobrze ,że do Końskowoli mam ciut za daleko...
Dziękuję za pochwałę trawnika - przekażę "Wiernemu ogrodnikowi" :wink:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Awe - masz rację - na podesłanym przez Ciebie linku jest ta sama hortensja :) Bardzo się cieszę i dziękuję za pomoc ;:196 To jeszcze raz ona - już opisana :
Ewelina pisze: Obrazek
HYDRANGEA MACROPHYLLA Double Pink "Forever & Ever" , odmiana wyhodowana w Japonii w 2006r.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dorota T. pisze:Witaj Ewelinko!
Fatazyjnie wygląda tak przycięty trawnik, jak dla mnie bomba.
Zazdroszczę zakupów, ale jak ta pomarańczowa róża pachnie, to jeszcze znajdę dla niej miejsce, gdybym nawet miała coś wykopać... :wink:
Mogłabyś pożyczyć mi jakiegoś jaszczura, masz ich tyle, a u mnie ślimaki pożerają wszystko. :evil:
Pozdrawiam.
Dorotko - właściwie nie wiem , czy Westerland pachnie , ale powiem Ci , jak ja obwącham :)
Co do jaszczurów - nie wypada rozbijać małżeństw, a mam chyba parkę . Jeśli będzie potomstwo to kto wie , może odwiedzą w wakacje ciocię Dorotkę ? :wink:
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko - zakupy świetne .. ale ten trawnik ... no powalił mnie zupełnie .
Siedzę przed tą fotką juz któryś raz i kontempluję ..
Cudny :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Ewelinko jestem na 16 stronie pierwszej części Twojego ogrodu,gdyż postanowiłam go dokładnie prześledzić.I aż mi szczena opada...Jak ty to robisz ,że masz taki lekki,elegancki ogród i całe mnóstwo roślin :?: :?: :?: Dla mnie to ideał.Ja mam obecnie za mało czasu, którego chciałabym poświęcić mojemu ogrodowi(małe dzieci) a i tak biegam po nim 100razy dziennie i w myślach kombinuję :wink:
Podziwiam szczerze twój talent ogrodniczy :oops:
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”