Kosaciec syberyjski Iris sibirica
- xipe
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sie 2007, o 11:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Piku możliwe ale na 100% pewności nie ma bo nawet ta sama odmiana rosnąca na różnych siedliskach wygląda inaczej. Nawet na tym samym stanowisku w kolejnych latach się zmienia.
13. czerwca był wyemitowany na TVP Szczecin w programie Zielonym do góry materiał z mojego ogrodu - fragment kolekcji kosaćców syberyjskich http://ww6.tvp.pl/6565,20050610213464.strona - wkrótce pojawi się link do odcinka.
13. czerwca był wyemitowany na TVP Szczecin w programie Zielonym do góry materiał z mojego ogrodu - fragment kolekcji kosaćców syberyjskich http://ww6.tvp.pl/6565,20050610213464.strona - wkrótce pojawi się link do odcinka.
- peonia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Składam serdeczne gratulacje, twoja praca i ogród na to zasługują
Pozdrawiam Beata
P.S.
W ogrodzie koleżanki odmiana syberyjskiego miała płatki wielkie jak u japońskich , czym to spowodowane?
Postram się zaraz dołączyć zdjęcia.
Pozdrawiam Beata
P.S.
W ogrodzie koleżanki odmiana syberyjskiego miała płatki wielkie jak u japońskich , czym to spowodowane?
Postram się zaraz dołączyć zdjęcia.
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
- Galadriela
- 500p
- Od: 22 wrz 2009, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich miłośników Irysów wszelakiej maści i rodzaju...
Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc w rozwiązaniu pewnego problemu:
Mam sporą kępę irysów syberyjskich, fioletowoniebieskie, ponad metr wzrostu, rozrastają się jak szalone, mają wielkie zdrowo-zielone liście i wytwarzają mnóstwo kwiatostanów, które niestety nie kwitną... spośród około 30 kwiatostanów rozwinęło się zaledwie kilka kwiatków, pozostałe zdeformowały się przed rozwinięciem tak jakby zasychały i w końcu zaschły... Rosną w dość wilgotnym miejscu. Nie wiem co im jest... Czy ktoś mógłby mi coś poradzić?
Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc w rozwiązaniu pewnego problemu:
Mam sporą kępę irysów syberyjskich, fioletowoniebieskie, ponad metr wzrostu, rozrastają się jak szalone, mają wielkie zdrowo-zielone liście i wytwarzają mnóstwo kwiatostanów, które niestety nie kwitną... spośród około 30 kwiatostanów rozwinęło się zaledwie kilka kwiatków, pozostałe zdeformowały się przed rozwinięciem tak jakby zasychały i w końcu zaschły... Rosną w dość wilgotnym miejscu. Nie wiem co im jest... Czy ktoś mógłby mi coś poradzić?