Pomidorki koktajlowe - 1cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na moich Pokusach są już pierwsze owocki ! :lol: Na razie wielkości porzeczek :lol:
No i mszyca się przyplątała :twisted: ... idę mieszać wodę z octem i płynem do garów i... do boju! Muszę dziadówę załatwić dzisiaj, bo jutro szpital i może dopiero za tydzień wrócę z potomstwem :)

Ulinko a jakie masz odmiany koktailowych? Na opakowaniu nasion Pokusy (wysoka, niekończąca odmiana) znalazłam "zaleca się palikowanie roślin i prowadzenie na dwa pędy". Na opakowaniu od Maskotki napisali tylko, że odmiana karłowa.
Awatar użytkownika
Ulinka
100p
100p
Od: 12 cze 2009, o 12:28

Post »

Tulu ja mam pomidorki koktajlowe Perła ogrodu - ponoć roślina osiąga 15-20 cm tak bynajmniej pisze producent :) ....a drugie to żółte Sungella-wysokość ok 40 cm...tylko nie wiem który jest który....ale niebawem mam nadzieję że się dowiem....
Pozdrawiam Ulinka
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ulinko, ja mam te same pomidorki co ty :) Oprócz tych, rośnie jeszcze koralik i muszę powiedzieć, że on mi rośnie najlepiej. perle ogrodu nic nie urywaj, bo będzie mało owoców, on jest bardzo niski. W sungelli ja pozbyłam się tylko pędów które rosły najniżej i teraz rośnie sobie po swojemu.
Awatar użytkownika
Ulinka
100p
100p
Od: 12 cze 2009, o 12:28

Post »

No to zostało mi cierpliwie czekać na pomidorki....hm...doczekac się nie moge bo to moje pierwsze pomidory na balkonie...
Pozdrawiam Ulinka
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Moje także :) Nie wiem czy mi cierpliwości starczy :)
Awatar użytkownika
goska3124
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 11 cze 2009, o 18:05

Post »

Witam. Wysiałam nasionka pomidor karłowy BALKONI RED polecany do uprawy w pojemniakch na opakowaniu pisze ze sieje sie kwietniu a ja to dobiero zrobiłam 12 dni temu, stoja na parapecie pod osłonami maja od 3,5 cm do 4,5 cm.
W zwiazku z tym mam pytanie czy mam szanse na pomidorki czy raczej jest juz za puzno i namarne moja praca??? Z góry dziekuje za odpowiedz :) Pozdrawiam

PS. czy moge je wyniesc z domu do szklarni na działce i tak je tam zostawic w doniczkach czy sa za małe i jeszcze jest za zimno??
Awatar użytkownika
kozula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2008, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

W szklarni bedą rosły szybciej niż w domu . Możesz je spokojnie wynieść i ustawić w doniczkach . Drobiazgi rosną szybko , więc owoce będą , tylko później niż u innych forumowiczów .

Powodzenia , kozula .
Awatar użytkownika
goska3124
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Dziekuje bardzo za odpowiec i tak zrobie jutro wyniose na działeczke do szklarni :D

Czyli pierwszych owoców najwczesniej moge sie spodziewac wrzesien-paździerdzik :roll: czy wczesniej??
To moje pierwsze pomidorki.
lotta
500p
500p
Od: 11 lut 2008, o 20:09

Post »

Myślę, że w sierpniu najpóźniej.
Awatar użytkownika
goska3124
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Jaka sadzonki musza miec wielkość zebym mogła je wyjac z doniczek ze szklarni i wsadzidzic do gruntu pod chmurke i czy musze je opryskiwac jeśli tak to czym?
Awatar użytkownika
kozula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2008, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wyhoduj w szklarni 5-6 liści właściwych , dopóki są w szklarni na razie nie muszą być pryskane , ew. Biosept lub Grevit . Jeśli będzie w pobliżu zaraza , wtedy pryskać trzeba koniecznie .

Pozdrawiam , kozula .
Mirena
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 22 maja 2009, o 05:33

Och, te fotki wpędzają w kompleksy

Post »

Co robić, żeby pomidorki były takie duże?
W czym pomaga "gnojówka" z pokrzyw? Ile pokrzywy muszą stać pod wodą, żeby "gnojówka była zdatna do użycia? Dlaczego na liściach moich pomidorków robią się żółte plamki (owadów nie widzę). Już byłam dumna, że rosną i mają pierwsze pączki, a po obejrzeniu fotek widzę, że i moje to krasnoludki. :( No i powróciło tysiąc pytań... Pozdrawiam Mirena
Bartkii
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 cze 2009, o 11:40

Pomirory MASKOTKA

Post »

Witam forumowiczow,
mam problem z pomidorami odmiana maskotka, miedzy innymi chyba sie koncza :shock: jeszcze sie nie zaczely a nie widac wierzcholka z ktorego wyrastaloby cos jeszcze (jest na oko 4 grona z kwiatami i to tyle). Dodam ze obrywalem wszystkie lodygi wyrastajace pomiedzy lisciem i lodyga glowna (jak ino bylo juz cos widac ze wylazi bo myslalem ze oberwe zeby nie ciaglo sokow niepotrzebnie). Moze to byl blad co ?? czy koktajlowym obrywa sie wszystkie wilki czy jak juz widac zalazek kwiatu na wilku to to juz sie zostawia?? mam ich chyba z 15 wiec te co mialem dalej niechcialo mi sie obrywac dlatego tez moze nie wszystko na marne pojdzie co nie ?? wytlumaczcie mi to z tymo brywaniem. Dzięki,
Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”