Ogród Asi
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu pięknie u Ciebie. Duże drzewa to dobrodziejstwo nie tylko dla roślin. Pięknie zagospodarowałaś już te pustki, które były wcześniej. Gratulacje! Grażyna
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Przysiadłam wirtualnie na chwilę w Twoim ogrodzie i ... wychodzic się nie chce Aż czuje się ten zapach żywicy! Piękny ogród!
Ja również mam na działce brzozy. Przez dłuższy czas rosły mając jedynie siebie za towarzystwo, bo te korzenie... wiesz o czym mówię, prawda? Posadziłam jednak w pobliżu thuje i ... stoją prawie w miejscu bez przyrostów. Widzę u Ciebie rośliny w pobliżu brzóz, ba - nawet wymagającą sporo wilgoci hostę Jak dbasz o rośliny przy brzozach, żeby tak ładnie rosły? Podlewasz je częściej niż inne, nawozisz jakoś specjalnie? U mnie w tym roku przy brzozach słabo kiełkują nawet zwyczajne aksamitki .
Ja również mam na działce brzozy. Przez dłuższy czas rosły mając jedynie siebie za towarzystwo, bo te korzenie... wiesz o czym mówię, prawda? Posadziłam jednak w pobliżu thuje i ... stoją prawie w miejscu bez przyrostów. Widzę u Ciebie rośliny w pobliżu brzóz, ba - nawet wymagającą sporo wilgoci hostę Jak dbasz o rośliny przy brzozach, żeby tak ładnie rosły? Podlewasz je częściej niż inne, nawozisz jakoś specjalnie? U mnie w tym roku przy brzozach słabo kiełkują nawet zwyczajne aksamitki .
Witaj Łukaszu ponownie, masz rację to hosty pod drzewami.
Miałam jeden gatunek dokupiłam w tym roku jeszcze z 3 odmiany bo widzę, że dość dobrze radzą sobie w pobliżu drzew.
Kaniu nie poddawaj się, u mnie w pobliżu brzóz też nie ma rewelacyjnych przyrostów, najlepiej sprawdzają się bodziszki, hosty. Rośliny wsadzałam w zeszłym roku, nie wiem jak będą rosły w przyszłości?
Pozdrawiam
Miałam jeden gatunek dokupiłam w tym roku jeszcze z 3 odmiany bo widzę, że dość dobrze radzą sobie w pobliżu drzew.
Kaniu nie poddawaj się, u mnie w pobliżu brzóz też nie ma rewelacyjnych przyrostów, najlepiej sprawdzają się bodziszki, hosty. Rośliny wsadzałam w zeszłym roku, nie wiem jak będą rosły w przyszłości?
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Asiu dziękuję, że podsunęłaś mi pomysł z hostami. Bardzo mi się podobają a na pewno nie wpadłabym na to, że mogą rosnąc z brzozami. Na wymianę mogę podpowiedziec, że u mnie w niegościnnym brzozowym sąsiedztwie (ok. pół metra od drzew) nieźle sobie radzi niewielkie wrzosowisko.
Jeszcze raz gratuluję wspaniałego klimatu w Twoim ogrodzie. Miło się ogląda zdjęcia z tak uroczego zakątka.
Jeszcze raz gratuluję wspaniałego klimatu w Twoim ogrodzie. Miło się ogląda zdjęcia z tak uroczego zakątka.
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31