Ogrodzenie tymczasowe ,tanie, z odzysku
Ogrodzenie tymczasowe ,tanie, z odzysku
Macie może jakiś pomysł na ogrodzenie działki 1000 m2. Na dzień dzisiejszy nikt nic na działkach obok nie robi a jest ich 160. Tym bardziej nie chciałabym inwestować w nowe opłotowanie choćby z siatki- bo nie wiadomo jak długo takie cudo by tam postało?
Może są jakieś inne tanie i funkcjonalne sposoby na zrobienie ogrodzenia choćby "z odzysku" za niewielkie pieniądze. Myślę, że czasami ludzie wyzbywają się swoich starych siatek ogordzeniowych.
Może są jakieś inne tanie i funkcjonalne sposoby na zrobienie ogrodzenia choćby "z odzysku" za niewielkie pieniądze. Myślę, że czasami ludzie wyzbywają się swoich starych siatek ogordzeniowych.
Pozdrawiam
ANka
ANka
Witam. Możesz to ogrodzić siatką leśną 150cm wysokości. W Castoramie 150zł 50mb. Do tego jeszcze jakieś drewniane słupki i ogrodzenie gotowe. Przed amatorami cudzej własności trzeba się dodatkowo zabezpieczyć na każdym prześle (może być śmiało co drugie) proponuje wbetonować siatkę połówką taczki zaprawy. Taniej to chyba już tylko wyjdzie siatką z odzysku lub żerdziami.
teraz na zlomie to sie nie bardzo oplaca kupowac... sam w szoku bylem... w zeszlym roku chcialem kawalek fundamentu zalac i kupic troszke jakiegos gotowego zelastwa (kraty czy cos) bo zawsze tak robilem... podjezdzam na zlom i mowie ze chcialem to i tam to bo potrzeba mi na fundament... a gosc do mnie ze mi sie nie oplaci... to ja oczy ale czemu? a on na to ze zlom jest drogi i taniej wyjdzie kupic druty i sobie sklecic samemu... mowil ze mial klienta ktory sie jednak uparl i koniecznie chcial... wiec uzbieral to co mu sie podobalo polozyl na wage on mu przeliczyl i klient podziekowal
czemu uwazasz ze ktos mialby Ci ukrasc siatke? to ze wkolo nie ma innych ogrodzen wcale nie oznacza ze sa amatorzy cudzej wlasnosci...
czemu uwazasz ze ktos mialby Ci ukrasc siatke? to ze wkolo nie ma innych ogrodzen wcale nie oznacza ze sa amatorzy cudzej wlasnosci...
Czemu tak uwazam, ano jest to 160 działek pod lasem, zero zywej duszy, stoja chyba 2 domy - nie wiem czy zamieszkane. Reszta to działki pod realizację marzeń tych co je zakupili. Trudno mi uwierzyc, że ogordzenie bez nadzoru mogłoby tam wytrzymać i służyć nam do momentu wybudowania i zamieszkania. Poki co planujemy zaczac urzadzanie ogrodu. Dom to plan dalszy.
Pozdrawiam
ANka
ANka
- babeczka03
- 100p
- Od: 3 mar 2008, o 16:41
Ogrodzenie dużej działki to spory koszt niestety, naszą działkę ogrodziliśmy płotem ze stępli budowlanych, okorowaliśmy, część wchodzącą do ziemi zabezpieczyliśmy lepikiem czy czymś tam podobnym, można zwęglić to ponoć dawna metoda, a poprzeczne zostały przecięte na pół i nabite po dwie trzy w zależności od wysokości . Stęple kupiliśmy od rolnika, który miał własny las i swoje maszyny, całośc kosztowała ponad 1000 zł stoi już 2 lata . Siatkę niestety niektórzy lubią sobie zabrać (czyt. ukraść)
-
- 50p
- Od: 28 mar 2008, o 17:23