Czosnek niedźwiedzi(Allium ursinum) cz.1
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A czy ma znacznie kiedy czy kupię go teraz czy w pod koniec lata, tzn. kiedy najlepiej go posadzić?
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
Ja również uprawiam czosnek niedxwiedzi od paru lat. Z moich doświadczeń wynika, że lubi cień i wilgotno. Najlepsze na początek są cebulki - wysadzane na wiosnę. Po kwitnięciu kwiecień/ maj liście marnieją ale około sierpnia odbijają mi na nowo. Cebulki - a raczej jeden ząbek - ukorzenia sie bardzo głęboko. Nigdy mi nie wymarzł
Nie wyobrażam sobie już teraz kuchni bez tego czosnku Tym bardziej, że w sklepach mamy do wyboru chiński bez smaku i z wątpliwym aromatem.
Nie wyobrażam sobie już teraz kuchni bez tego czosnku Tym bardziej, że w sklepach mamy do wyboru chiński bez smaku i z wątpliwym aromatem.
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kurcze Gosiu, ale mi narobiłaś smaku . Dla mojego mam już wypatrzone miejsce , no ale poczeka na właściwy czas.
Pozdrawiam
Agata
Pozdrawiam
Agata
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
Sprzedawca w instrukcji dołączonej do nasion zaleca stratyfikację dość skomplikowaną ( 4 tyg. w temp. pokojowej, potem 4-6 tyg. w lodówce). Nie wiem też kiedy nasiona zostały zebrane. Czy masz Pawle własne doświadczenia w sianiu czosnku niedźwiedziego? Radzisz trzymać się instrukcji, czy po prostu posiać - wg. tego co piszesz teaz jest odpowiednia pora. Pozdrawiam, Bogna.