Wszystko o pomidorach 4cz. (20.05.09 -31.12.09)

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
mila1003
200p
200p
Od: 9 mar 2009, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Orkado też mam, tego trzeciego w tesco u mnie nie było :D
Awatar użytkownika
Space99
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2009, o 12:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie wiem jak u was ale jak tylko pogoda się zrobiła... tzn taka prawdziwa czerwcowa to wszystko tak ruszyło z kopyta że szok. Pomidorki w szklarni rosną w oczach. Również owocki na nich.
Pozdrawiam i życzę udanych pomidorków
M.
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Moje pomidorki nie ruszyły za bardzo, ale zaczęły kwitnąć więc jest szansa na owoce. Niektóre młode egzempalrze lekko fioletowe z zimna jeszcze są :-( Czekam na prawdziwe ocieplenie!
uki94
200p
200p
Od: 4 mar 2008, o 09:55

Post »

Moje pomidory:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Lukasz uki94
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Witam , jak już kiedyś pisałam 1 raz posadziłam pomidory, dużo czytałam wypowiedzi o uzdrawiającej mocy gnojówki z pokrzyw i oprysku mlekiem więc mam już zrobioną gnojówkę i powiedzcie mi proszę czy w tej chwili mam ją używać, na moich krzaczkach pojawiły się pomidorki [ choć na razie małe],pomidory rosną w gruncie i niczym do tej pory ich nie opryskiwałam ani zapobiegawczo ani leczniczo. Mieszkam na wsi i widzę że na polach kwitną ziemniaki a Wy pisaliście w postach że to od nich biorą się różne choroby. Proszę powiedzcie co mam robić pryskać czy nie a jeśli tak to czym gnojówką, mlekiem czy może czymś innym?
Awatar użytkownika
demeter
100p
100p
Od: 19 cze 2009, o 20:36

Pomidor Spalony Nawozem

Post »

Witam!
dopiero zaczynam zabawę z tunelami i juz jest pierwsza gafa
wypikowałem pomidora i podsypałem je azofoską-niestety po liściach też mi się udało posywać
no cóż tak bywa
mam pytanie czy sadzonka odbije i będzie dalej rosnąć?

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
alka46
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 lut 2009, o 18:37

Post »

Drogie Ulinko,gienia1230 ,kozulo dziękuję za odpowiedż. Bardzo cieszę się ze to nie choroba. rzeczywiście pomidory moga być przekarmione .koniec z dokarmianiem przez jakiś czas. pozdrawiam gorąco. ;:12
alka46
Awatar użytkownika
kozula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2008, o 20:42
Kontakt:

Post »

jeśli zostanie coś zielonego to odbije , przy liścieniach też .

kozula
Awatar użytkownika
kozula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2008, o 20:42
Kontakt:

Post »

babuchna pisze:Witam , jak już kiedyś pisałam 1 raz posadziłam pomidory, dużo czytałam wypowiedzi o uzdrawiającej mocy gnojówki z pokrzyw i oprysku mlekiem więc mam już zrobioną gnojówkę i powiedzcie mi proszę czy w tej chwili mam ją używać, na moich krzaczkach pojawiły się pomidorki [ choć na razie małe],pomidory rosną w gruncie i niczym do tej pory ich nie opryskiwałam ani zapobiegawczo ani leczniczo. Mieszkam na wsi i widzę że na polach kwitną ziemniaki a Wy pisaliście w postach że to od nich biorą się różne choroby. Proszę powiedzcie co mam robić pryskać czy nie a jeśli tak to czym gnojówką, mlekiem czy może czymś innym?
O zarazie coś już mówią ? Na Podkarpaciu jest w tym roku wredna . Mleko przeciwko wirusom , gnojówka tylko uodparniająco , a jeśli szaleje zaraza , niestety chemia .

Pozdrawiam , kozula .
Awatar użytkownika
demeter
100p
100p
Od: 19 cze 2009, o 20:36

Post »

A czy długo trwa okres regeneracji?
Czy szybciej urosną nowe nasiona czy te przypalone?
Mam jeszcze jedno pytanie
Jaki jest okres od wysiewu do pierwszych kwiatków?
Co ile czasu jest nastepne grono?
niedobry
200p
200p
Od: 26 kwie 2008, o 14:35

Post »

...no właśnie moje pomidorki kwitną i kwitną...i nic ...co dalej... trzesę kwiatkami, wpuszczam im wiaterek... fakt że słabo rosną bo pogoda lipna...ale kwiaty mają juz długo, zaraz nałapię trzmieli i wpuszczę do tunelu... papryka też rośnie jak krew z nosa dopiero na pierwszej kwiatki sie pojawiają...jak się zrobi cieplej to ruszą???...kiedy zacząc je hormonizować i kiedy spodziewać sie owocków jakichkolwiek typu, że są a nie chodzi mi o dojrzałe...please o pomoc
Awatar użytkownika
blansz1
100p
100p
Od: 21 lip 2006, o 16:12

Post »

demeter
Spokojnie tak jak napisał kolega" kozyla" jak jest coś zielonego to wystartują. Na przysłość nawoź nie wcześniej niż dwa tygodnie po przepikowaniu i raczej delikatnie.
Ja stosuje osmokote wymieszane w odpowiedniej proporcji z ziemia i już nie sypię nic więcej do wysadzenia. Sam bawię się w rozsady bo przynajmiej wiem co faktycznie posiałem czy jest to "holender" czy np. Bekas . a nie sadzonka kupiona na targowisku . Zwykle jest tak że o jaką odmianę zapytasz to właśnie pani taką ma.
Nie siej już teraz myślę że odbudowa będzie szybsza niż wysiew, Przykładowo w zeszłym roku moje sadzonki były przyziębione a w tym roku troche mi zmarniały bo je przelałem, jednak między tymi kupionymi "pedzonymi " sztucznie a moimi nie ma już różnicy, mimo że moje wyglądały strasznie przy tych kupionych.
Pozdrawiam życzę powodzenia
Awatar użytkownika
blansz1
100p
100p
Od: 21 lip 2006, o 16:12

Post »

Kolego niedobry nie martw się u nas na południu pogoda jest straszna . Mam co prawda zawiązane pomidorki ale w zeszłym roku jadłem już swojego pierwszego pomidorka.U mnie wszystko stoi. Nawet krakus, który jest odmianą gruntową stoi. Nadmierny kwiatostan itp wszystko zimno. Odziwo mam jedną odmianę holenderską i na niej pomidory są najlepsze.
POZDRAWIAM
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”