Ogródkowe rozmaitości.
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Haniu,cudnie,że do mnie zawitałaś i dziękuję za medal,myślę,że propagowanie ekologii daje wiele korzyści.Najgorsze to pichcenie w wielkich garach mikstur,które nie zawsze ładnie pachną,ku "uciesze"moich mężczyzn w domu.Kwiatuszek dla Ciebie

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Nelu wkleiłaś moje ulubione róże- miniaturki w kolorze pomarańczowo-morelowym.Jestem ciekawa czy ktoś zna jej nazwę?Jest prześliczna.Proszę daj zdjęcie tylko tej różycy.
Order od Hani to wielkie wyróżnienie-gratuluję.
Order od Hani to wielkie wyróżnienie-gratuluję.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Nelu.

Na powitanie przynoszę nieśmiało do twojego ogródka moją piękną różę Papa Meiland.
Twój ogródek malutki ale jakże ukwiecony.
Róże, clematisy niczym z francuskich ogrodów,.
Widzę że masz też Margo Koster, malucha przy wielkoludach.
Też ją mam.
Twój ogródek przypomina trochę ogród Wiesi - abeile - macie chyba podobne gusty.

Ale busz taki jak u mnie. :P
Serdecznie pozdrawiam ogrodomaniaczkę.

Na powitanie przynoszę nieśmiało do twojego ogródka moją piękną różę Papa Meiland.
Twój ogródek malutki ale jakże ukwiecony.

Róże, clematisy niczym z francuskich ogrodów,.
Widzę że masz też Margo Koster, malucha przy wielkoludach.
Też ją mam.
Twój ogródek przypomina trochę ogród Wiesi - abeile - macie chyba podobne gusty.

Ale busz taki jak u mnie. :P
Serdecznie pozdrawiam ogrodomaniaczkę.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
hanka55 poczytałem stronkę oj i powiem, że ciekawa. Wypróbuję co i jak chociaż szczerze to sam nie wiem czy takie domowe preparaty dadzą radę-> ale trzeba sprobować!
Śliczny clematis... moje ulubione pnącze, którego nie posiadam
Śliczny clematis... moje ulubione pnącze, którego nie posiadam

ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- Alionuszka
Januszuwitam w mojej kolorowej oazie,zdjęć mam sporo,powoli będę je wklejać,dzisiaj za bardzo nie miałam czasu,nie byłam nawet w ogrodzie,aby zobaczyć efekty dwudniowej ulewy.
Funkia wyrosła mi w tym roku olbrzymia,zasilona obornikiem w granulkach,dlatego taki efekt.
ostóżka wysoka

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Aniu za Twoją prośbą przeszukałam zdjęcia i znalazłam zbliżenie różyczki miniaturowej,której nazwę chciałaś poznać.Chyba Grażynka już rozpoznała ją

Zdjęcie nie oddaje jej prawdziwego uroku.
Grażynko dziękuję Ci za piękną różyczkę na powitanie,nie mam takiej,ale teraz wiem ,gdzie jej szukać.Najwięcej róż posadziłam na jesieni ub.roku,byliny wciąż dosadzam,jednoroczne sieję i upycham ,gdzie miejsce i aby pasowały kolorystycznie.

Comte de Chambord

Aspirin Rose , Jacques Cartier

Zdjęcie nie oddaje jej prawdziwego uroku.
Grażynko dziękuję Ci za piękną różyczkę na powitanie,nie mam takiej,ale teraz wiem ,gdzie jej szukać.Najwięcej róż posadziłam na jesieni ub.roku,byliny wciąż dosadzam,jednoroczne sieję i upycham ,gdzie miejsce i aby pasowały kolorystycznie.

Comte de Chambord

Aspirin Rose , Jacques Cartier
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Kogra,dziękuję.Jednak moje zamglone oko ,dobrze wychwyciło u Ciebie Margo Koster.Dobrze,że znam nazwę,może ją spotkam ,więc jest nadzieja,że też będę ją miała.
Nelu dzięki za fotkę.Miłej niedzieli.
Nelu dzięki za fotkę.Miłej niedzieli.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
Moniu dziękuję za pochwały,kratkę na clematisa zakupiłam w Lidlu.Nieraz można tam ciekawe rzeczy upolować.Poczytałam w Twoim wątku,że posiadasz budleje,czy "Knight Night" również?U nas w pobliskich szkółkach nie można jej dostać.U mnie dwie budleje,z sadzonek,bez problemu się przyjęły
Te duże kwiaty to Hibiscus zimujący ,kwiaty ok.20cm lub więcej

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Wczoraj przez cały dzień nie mogłam wejść na Forum,dzisiaj już jest wszystko ok.,wychodził napis 403 Forbidden ....itd.Osobie która pomogła mi ,dziękuję.

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Grażynko,zapraszam serdecznie,po ciągłych opadach tylko iglaki stoją na baczność,reszta "ogrody wiszące".
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości