Nowy Rok-nowa pasja
- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki dziewczyny-w realu wygląda jeszcze bardziej niesamowicie To kolejna "perełka" w mojej skromnej kolekcji po rocznicowym "kropku".
Białaski jak widać są bardzo podobne do siebie-różnice to wielkość kwiatów i inne zabarwienie warażki-w mniejszym bardziej cytrynowe a w większym-żółte.
Mam małe pytanko-w kilku doniczkach korzenie mocno wylazły od spodu przez dziurki-czy nie zaszkodzi,że maja styczność z wilgotnym keramzytem? Przesadzę je do większych doniczek dopiero po kwitnieniu,teraz nie chcę ryzykować.Opcja nr 2 to wyjąć z doniczki i wsadzając do tej samej tak je(korzenie) ułożyć jak najdalej od dna
Teraz jeszcze mój niziutki tęczowy.Jestem ciekawa kiedy puści nowy pędzik
Białaski jak widać są bardzo podobne do siebie-różnice to wielkość kwiatów i inne zabarwienie warażki-w mniejszym bardziej cytrynowe a w większym-żółte.
Mam małe pytanko-w kilku doniczkach korzenie mocno wylazły od spodu przez dziurki-czy nie zaszkodzi,że maja styczność z wilgotnym keramzytem? Przesadzę je do większych doniczek dopiero po kwitnieniu,teraz nie chcę ryzykować.Opcja nr 2 to wyjąć z doniczki i wsadzając do tej samej tak je(korzenie) ułożyć jak najdalej od dna
Teraz jeszcze mój niziutki tęczowy.Jestem ciekawa kiedy puści nowy pędzik
Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pomarańczowy przepiękny, mam podobnego i właśnie czekam, aż rozwinie pierwsze pąki na łodydze, która wyrosła już u mnie Jestem z niego (i siebie) dumna
Gdy korzonki dotykają mokrego keramzytu to mogą podgnić, u mnie tak było. Teraz na keramzyt kładę np. plastikową nakrętkę z butelki po napojach, aluminiową osłonkę od tealight'ów lub bardzo malutki podstawek. Wtedy doniczka jakby wisi nad keramzytem, nie dotykając go.
Gdy korzonki dotykają mokrego keramzytu to mogą podgnić, u mnie tak było. Teraz na keramzyt kładę np. plastikową nakrętkę z butelki po napojach, aluminiową osłonkę od tealight'ów lub bardzo malutki podstawek. Wtedy doniczka jakby wisi nad keramzytem, nie dotykając go.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Darla, wszystkie cudowne, aż nie wiem którym się zachwycać!
Nowy niesamowity, też nigdy takiego nie widziałam, wspaniały, ten Twój M. ma gust- o ile to on wybierał! ;) Gdzie go upolował?
Biały przepiękny, tylko nie mów że to z tych za 3 zł, bo padnę... :P
No a tęczowy też cudeńko, wyjątkowo udany, te tęczowe to jedne mi się podobają, inne nie- Twój podoba mi się bardzo!
Gratulacje z odrobiną zazdrości! ;) Zaraz bym leciała do sklepu....
Nowy niesamowity, też nigdy takiego nie widziałam, wspaniały, ten Twój M. ma gust- o ile to on wybierał! ;) Gdzie go upolował?
Biały przepiękny, tylko nie mów że to z tych za 3 zł, bo padnę... :P
No a tęczowy też cudeńko, wyjątkowo udany, te tęczowe to jedne mi się podobają, inne nie- Twój podoba mi się bardzo!
Gratulacje z odrobiną zazdrości! ;) Zaraz bym leciała do sklepu....
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Achhh jaki piękny ten prezent bardzo oryginalny kolor, przyznam że nie widziałam nigdy takiego
pomarańczowy też cudny, taki słoneczny, w sam raz na tą szarówkę za oknem
pomarańczowy też cudny, taki słoneczny, w sam raz na tą szarówkę za oknem
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- darla80
- 1000p
Mam tyły przez ten remont-liczę,że mi wybaczycie,że nie jestem w stanie zaglądać do Was
No więc Tak:
-Baryczko-jakiś czas temu stawiałam doniczki na nakrętkach od butelek,jednak jakoś niestabilnie mi stały i zrezygnowałam.Czas spróbować znowu
-Agitko-tak oba białaski kupiłam dokładnie za 2,99 zł w Tesco(tam też kupiliśmy moją nagrodę )-były to moje dwa pierwsze od których się zaczęło
-Agatko-w życiu się nie spodziewałam,że będę mieć aż tyle storczyków-razem z Ludisią mam już 15 Pół roku temu to chyba nawet nie miałam tylu wszystkich kwiatów w całym domu(nie licząc kaktusków od nasionek)-i tak właśnie działa forum
-kaisog-takiego faceta się nie podmienia W zasadzie to wspomiałam mu wieczorkiem(rano byłam na zakupach i zobaczyłam mojego faleczka) po ciężkim dniu i usłyszałam,że zasłużyłam i jutro kupimy.Sama się zdziwiłam,że od razu się zgodził bo parapety pozastawiane a są teraz ważniejsze wydatki Teraz moje największe chciejstwo to woskowy łatek,więc skoro tak rzadko można je trafić to nie będę odchodzić ze sklepu z ciężkim sercem
-Halinko-dziękuję za wszystko
No więc Tak:
-Baryczko-jakiś czas temu stawiałam doniczki na nakrętkach od butelek,jednak jakoś niestabilnie mi stały i zrezygnowałam.Czas spróbować znowu
-Agitko-tak oba białaski kupiłam dokładnie za 2,99 zł w Tesco(tam też kupiliśmy moją nagrodę )-były to moje dwa pierwsze od których się zaczęło
-Agatko-w życiu się nie spodziewałam,że będę mieć aż tyle storczyków-razem z Ludisią mam już 15 Pół roku temu to chyba nawet nie miałam tylu wszystkich kwiatów w całym domu(nie licząc kaktusków od nasionek)-i tak właśnie działa forum
-kaisog-takiego faceta się nie podmienia W zasadzie to wspomiałam mu wieczorkiem(rano byłam na zakupach i zobaczyłam mojego faleczka) po ciężkim dniu i usłyszałam,że zasłużyłam i jutro kupimy.Sama się zdziwiłam,że od razu się zgodził bo parapety pozastawiane a są teraz ważniejsze wydatki Teraz moje największe chciejstwo to woskowy łatek,więc skoro tak rzadko można je trafić to nie będę odchodzić ze sklepu z ciężkim sercem
-Halinko-dziękuję za wszystko
- darla80
- 1000p
Oj...jest,jest...spory procent moich hoi(mój kolejny "konik" ) właśnie Tobie zawdzięczam
Witaj Darla. Wpadłam do Ciebie się rozejrzeć i co się okazuje to już kiedyś dawno temu, kiedy jeszcze się nie zalogowałam na tym forum, już tu byłam (rozczytywałam się o plamach na liściach). Z przyjemnością odświeżyłam sobie Twój topik. Storczyki masz śliczniutkie, psiaczki słodziaki - aż pięć! - tyle czworonogiego szczęścia ale jak to się mówi "od przybytku głowa nie boli". Nie omieszkałam też zajrzeć do Twojego ogrodu, jednym słowem - fantastyczny. Gratulacje, wspaniały azyl dookoła siebie stworzyłaś.
A ten tęczowy storczyk, brakuje mi słów żeby napisać, jak bardzo mi się takie podobają.
A ten tęczowy storczyk, brakuje mi słów żeby napisać, jak bardzo mi się takie podobają.