Ciekawa, ale prawdziwa Aniu... jest też i bodziszek popielaty, a kolor nijak nie przypomina popielatego...Raczek pisze:
Gabi ciekawa nazwa dla bodziszka o białych kwiatach.
Ogródek Raczka cz.4
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ja bym koło dalii wbiła patyczek i ją przywiązała, liście szybko go zakryją. Jeżeli miałaś dalię rok temu pełną ,może tak być ,że w tym roku jest pusta, te małe lubią się wyradzać, szczególnie jak były wysiewane to w przyszłym roku będą trochę inne kształtem i kolorem kwiaty. Ale dla mnie są one miłą niespodzianką, bardzo lubię ich kwiaty
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko moja dalia pomarańczowa była z Biedronki,pięknie kwitła w zeszłym roku.korzo_m pisze:Aniu ja bym koło dalii wbiła patyczek i ją przywiązała, liście szybko go zakryją. Jeżeli miałaś dalię rok temu pełną ,może tak być ,że w tym roku jest pusta, te małe lubią się wyradzać, szczególnie jak były wysiewane to w przyszłym roku będą trochę inne kształtem i kolorem kwiaty. Ale dla mnie są one miłą niespodzianką, bardzo lubię ich kwiaty
Nie wiedziałam,że dalie pełne mogą być na drugi rok puste.
Muszę zająć się palykowaniem roślin,ale muszę kupić jakiś sznurek.
Ewa nie wiem,czemu twój przetacznik tak słabo rośnie,u mnie rósł na różnych stanowiskach,
wszędzie się rozrastał.Teraz jest właśnie pora jego rozrastania i kwitnienia.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Raczek
Mam duże zaległości zdjęciowe.
Przed wszystkim pokaże dziś co kopiłam na targach w Starym Polu.,byłyśmy tam z Izą Tu.ja.
szałwia ozdobna Farinacea,wieloletnia:
pieris na kwaśną rabatę:
biała sasanka:
dzwonek karpacki o pełnych kwiatach:
ostróżka niebieska:
wymarzony perukowiec:
dzwonek Poszarskiego:
goździki,ale nie wiem jakie,zapomniałam zapytać:
miecznica żółta:
wielosił:
azalia:
Natrafiłyśmy też na cebulki,kupiłam po kilka sztuk:
cebulica hiszpańska:
Przed wszystkim pokaże dziś co kopiłam na targach w Starym Polu.,byłyśmy tam z Izą Tu.ja.
szałwia ozdobna Farinacea,wieloletnia:
pieris na kwaśną rabatę:
biała sasanka:
dzwonek karpacki o pełnych kwiatach:
ostróżka niebieska:
wymarzony perukowiec:
dzwonek Poszarskiego:
goździki,ale nie wiem jakie,zapomniałam zapytać:
miecznica żółta:
wielosił:
azalia:
Natrafiłyśmy też na cebulki,kupiłam po kilka sztuk:
cebulica hiszpańska:
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Raczek
Szałwię kupiłam w niedziele jak byłam z Elą.W sobotę ja też jej nie widziałam.tu.ja pisze:A kiedy kupowałaś szałwię? Nie zauważyłam tego...Posadziłaś już rośliny? U mnie kilka czeka jeszcze na swoje miejsce w ogrodzie. Jesteś pewna, że to dzwonek Poszarskiego? Mi się wydawało, że dalmatyński...
Wydawało mi się,że to ty nazwałaś dzwonka jako Poszarskiego,jak go zobaczyłaś na targach.
Rośliny prawie wszystkie posadziłam,zostały tylko azalia i pieris,ponieważ nie mam kwaśnego torfu.
Nie miałam dziś zamiaru sadzić,ale jak zobaczyłam dzwonka karpackiego całego objedzonego przez ślimaki,
to nie miałam wyjścia.Jeszcze na nim siedział goły ślimak. Na drugim dzwonku siedziały dwa i go żarły.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7